Lady Green 2,285 Napisano Piątek o 09:59 21 minut temu, ZM-69 napisał: Jeśli chodzi o usunięcie wiatraków jak mam je przeciąć chodzi o ogonek od liścia mam ciąć przy samej lodydze czy mam zostawić jakiś kawałek ogonka ? Wg mnie im bliżej łodygi tym lepiej ale też nie rozczulam się nad tym. Wpisz sobie w wyszykiwarke defoliacja marihuany i czytaj bo jest tego sporo. 3 minuty temu, ZM-69 napisał: Dlaczego nie można robić fryzjera naprzyklad kilka razy lub na kilka etapów. Oczywiście że można. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,207 Napisano Piątek o 10:00 Ja co podlewanie usuwam po trochu bo jak pisałem na raz to mi jest szkoda. I wydaje mi się, że tak po trochu to one nawet nie czują tego bo idą bez zatrzymania. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,547 Napisano Piątek o 10:07 Możesz zrobić kilka razy fryzjera. Tylko pamiętaj że każdy jest stresem dla roślin. Zapamiętaj że w tym wszystkim chodzi o topy a nie o liście 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Piątek o 10:36 To dzis leci fryzjer Panowie I Panie wrzucę zdjęcie przed i po fryzjerze . 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtas22 9 Napisano Piątek o 11:06 Ja bym nie obcinał za dużo lisci bo to one właśnie dają energię na duże topy. Miałem dwie amnezie na jednej ciełem a na drugiej nie i na koniec dała mniejszy plon ale to nie przypadek bo z odmianą special Qeen miałem to samo. Obcinanie żółtych lisci to też błąd bo roślina pobiera składniki odżywcze z dolnych pięter i jak obcinamy to roślina bierze za cel następny zdrowy liść i tak można rwać aż nic nie zostanie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Piątek o 11:12 @wojtas22 Dziękuję za twoja podpowedz to co bys zrobil w takim przypadku ? @wojtas22 Jak byś to ugryzł ?. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,537 Napisano Piątek o 11:22 (edytowane) @ZM-69 wycinaj normalnie przy lodydze. Kazde ciecie to stres dla rosliny mozesz sobie kupić jakies nawozy ktore troche nieweluja stres np. Boomboom spray , CannaCure, LeafCoat czy inne. Edytowane Piątek o 11:23 przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtas22 9 Napisano Piątek o 11:25 @ZM-69 ja bym usunął tylko te liście które naprawdę przeszkadzają i zasłaniają dolne topy żeby nie robić im nie potrzebnie stresu tym bardziej że są to automaty a one błędów nie wybaczają. Ładnie rosną 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Piątek o 11:27 (edytowane) Jeśli chodzi o zdrowie to rośliny mega zdrowe . Szkoda mi je ciąć ale po kilka lisci muszę usunąć. Bo na chwilę obecną jedno przysłania drugie . @Boczelli Czy według Ciebie ten zestaw razy dwa 2x da radę na box 240 szer. 120 głęboki i 200 wysoki . ? Ta sama wielkosc namiotu co mam w nim aktualne Automaty . Edytowane Piątek o 11:33 przez ZM-69 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 568 Napisano Piątek o 11:36 @ZM-69 ja też bym nie przesadzał z ilością, a zresztą masz ich tam tyle, że możesz poeksperymentować i zobaczyć na koniec uprawy która metoda była skuteczniejsza, czy wycinanie większej ilości czy mniejszej 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,537 Napisano Piątek o 11:41 (edytowane) @ZM-69 ja na HPS ostatnio z 15lat temu robilem, także nie wiem co jest teraz na topie jakie zarowki, odbłyśniki itd. Ale obserwuje tez inne fora i widze ze na takim samym metrazu pod 2x600W hps ladnie rosnie innym growerom Edytowane Piątek o 11:42 przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Piątek o 18:14 Wróciłem z pracy stoję nad namiotem i w chuj mi szkoda ich ciąć robić fryzjera 🤭😂 Serce Pęka 😁💔 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 568 Napisano Piątek o 18:25 @ZM-69 za dwa dni nie będziesz widzial różnicy bo tak urośnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,616 Napisano Piątek o 18:55 @ZM-69 ja mial bym wrecz odwrotnie. Az by mnie trzeslo zeby juz tam wpasc z sekatorem🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 277 Napisano Piątek o 18:56 @ZM-69 moim zdaniem ciągle coś dorasta za bardzo gęsto by było co może skutkować pleśnią @Adi_ejol ja mam wrażenie że rośnie więcej niż wyciąłem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,207 Napisano Piątek o 19:25 Chociaż jedną, dwie przytnij.... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 461 Napisano Sobota o 07:36 Tnij, nie pierdol 😂 600w hps to trochę lipa na taką powierzchnie boki będą nie oświetlone, lepiej 2 300 albo 2 250 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,537 Napisano Sobota o 07:51 @JarzynaSWDN on mowi o 2 x 600 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Sobota o 08:13 @JarzynaSWDN Ja chce dać 2x po 600 watt to 1200 nie będzie ok ? @JarzynaSWDN Powierzchnia 2,88 metra kwadratowego namiot 2,4 m szeroki 1.2m głęboki i 2.0 m wysoki . Taki mam z automatami i mam tam 1440 watt . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,285 Napisano Sobota o 08:17 @ZM-69 fryzjer był? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach