Skocz do zawartości
ZM-69

Pomocy !!! Namiot z Auto Ultimate x20/21 DP

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzucam krótki filmik

@PogromcaBaobabow Hahahahaha dzis przypomnialy mi sie odrazu twoje @PogromcaBaobabow i  @Boczelli słowa ze bedzie Boxa rozpierd*** 😁😂😂 .

I tak jest codziennie ,  rosną dosłownie w oczach. 😳🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲

@PogromcaBaobabow Czyli jeszcze bardziej urosną ? 😳🫢🫣 Poważnie  ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@ZM-69 Masz teraz poglad co sie dzieje jak daje sie rosnac roslina bez treningu, każda jest inna i są duże różnice w wysokości. Narazie jeszcze to nie przeszkadza za bardzo, ale na kwitnieniu bedziesz musial podkładać coś pod doniczki z tymi niższymi zeby w miare wyrównać wszystkie szczyty 🙃

Ładnie rosna, niektóre są serio potężne jak na automaty, będą maczugi 👌

Edytowane przez Boczelli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli Tak tak @Boczelli ja się zgadzam z Tobą teraz w 100% .

Wszystko co powiedziałeś  sprawdzą się w 100 % .

Wiesz co zastanawia mnie to że 2 pierwsze rzędy w namiocie są w miarę równe różnica może być 5-10 cm między niektórymi roślinami .

Ale ten 3 rząd co znajduje się z tyłu namiotu wszystkie rośliny sa potężne różnica między 1i 2 rzędem a 3 jest +/- 35-40 cm .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@ZM-69 a lampy masz równo ułożone jeżeli chodzi o pokrycie ? Wisza rowno pod poziomice? Odległości od scian sa równe z obu stron,?

Edytowane przez Boczelli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli Pytanie z innej beczki .

Posiadam już  rozstawiony namiot identyczny w jakim mam automaty 240x120x200 .

Zakupiłem donice juz nie 14 litrowe a 18 litrowe dla odmiany pelnosezonowej (muszę się zdecydować jaka zamówić) .

Oświetlenie jakie tam będzie zastosowane to 2x 600 w HPS z regulacją mocy .

Hps ze względu na niska temperaturę która jest w pomieszczeniu (piwnica)  w którym stoi namiot to 13-14 C  stopni . 

Hps da trochę ciepła. 

Biorę pod uwagę że może przyjść Styczen/Luty i mogą być przymrozki i temperatura też może spaść o te 2-3 stopnie .

Myślę jak tutaj zrobić by było tam ciepło. 

Zaku piecyka elektrycznego 2000w mija się trochę z celem.

Czy masz jakieś pomysły  ? 

@Boczelli Tak równo pod poziomce .Odległość też jest z tyłu jak i z przodu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69 mysle ze same Hps mogą dać rade to ogrzać, osuszacz jeśli będzie potrzebny to tez osusza i trochę ogrzewa. Do takiego duzego boxa nie ma sensu bawic się w jakies kable grzewcze, maty itd bo to za duza powierzchnia. W ostateczności bedziesz musial wstawic olejaka do boxa.

Ja bym zrobil inny manewr. Do boxa w piwnicy bym wrzucil automaty pod Hps i swiecil im 24/0 zeby temperatura nie spadała. A do boxa w domu pod LEDami bym dal sezony normalnie 18/6 potem 12/12.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie wiem co pocudowałam ale się skasowało... 🙈

@ZM-69  w każdym bądź razie pytałam czy już wszystkie kwitną i pisałam że w niektórych miejscach liście aż się proszą by je uciąć bo zasłaniają szczyty. 

Edytowane przez Lady Green

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green Hey tak tak wiem masz rację bardzo dużo szczytów wręcz jest przyduszonych/przysłoniętych przez liście wiatrakowe .

Kwitną może 3-4 sztuki .

Reszta na chwilę obecną już wchodzi w tą fazę kwitnienia. 

Czekam aż @Boczelli da zielone światło na fryzjera.

Wtedy zrobię jednego porządnego fryzjera. 

Myślę że do niedzieli wszystko zacznie kwitnąć i zrobie w niedzielę fryzjera. 

Ne wiem  czy to nic nie szkodzi ale wiatr z wentylatorów nie dochodzi do dolnych parti roslin .

Na ziemi w niektórych donicach wyskoczył "mech" pleśń taka biała .

Na chwilę obecną robie co mogę ręcznie "wyciagam " te szczyty na górę a liście wiatrakowe po prostu delikatnie wyginam upycham w dół  tak by wszystkie szczyty miały dostęp światła. 

Obecnie  namiot jest wręcz wyścielony  liściami jak obrus na stole. 

Edytowane przez ZM-69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69  widać że odginasz, dobra decyzja. 👍🏻 

A od dalszych komentarzy się wstrzymam bo znowu mi ktoś zarzuci że się wymądrzam. 🙂

Tak czy inaczej, podsumowując, naprawdę dobrze Ci idzie, defoliacja pomoże w walce z tym nalotem na ziemi, dołóż lub przełóż na tamtej wysokości też mieszak. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oho, nastąpił przełom... coraz rzadziej leci pytanie czy i kiedy jeszcze urosną 🙂

Jak to pierwszy raz to porządnego fryzjera myślę, że nie dasz rady zrobić za jednym razem bo będzie Ci szkoda 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69 skoro tak mówisz to może tak przy okazji też w między czasie czekając na to zielone światło od @Boczelli ogarnij już te kwiatki które zaczęły kwitnąć w sobotę.  Będziesz miał namiastkę tego co Cię czeka, a kwiatkom będzie już o tyle lepiej i przewiewniej. 

Skąd decyzja o tym że wszystkie muszą przejść fryzjera w tym samym dniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green Na poczatek jeszcze raz dziekuje za twoja pomoc kazda dołożona  cegiełka  w postaci opini, komentarzu, podpowiedzi do projektu jest dla mnie mega wazna  .

Po powrocie do domu zajme się tymi co kwitną oraz dołożę wentylator mieszajacy .

Jeśli chodzi o usunięcie wiatraków jak mam je przeciąć chodzi o ogonek od liścia mam ciąć przy samej lodydze czy mam zostawić jakiś kawałek ogonka ? 

Ma ktoś jakieś zdjęcie jak ciąć ile ciąć tych lisci ? 

Może te pytanie jest nie potrzebne ale jeśli chodzi o fryzjera nie dostaną jakiegoś szoku ? 

Nie wpłynie to jakoś źle na dalszy  rozwój 

@Boczelli @Lady Green

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi