PogromcaBaobabow 277 Napisano 5 Grudnia @ZM-69 a ja mówiłem 😂 to dopiero przedsmak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano 5 Grudnia Wrzucam krótki filmik : VID-20241205-WA0044.mp4 @PogromcaBaobabow Hahahahaha dzis przypomnialy mi sie odrazu twoje @PogromcaBaobabow i @Boczelli słowa ze bedzie Boxa rozpierd*** 😁😂😂 . I tak jest codziennie , rosną dosłownie w oczach. 😳🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲 @PogromcaBaobabow Czyli jeszcze bardziej urosną ? 😳🫢🫣 Poważnie ? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,537 Napisano 5 Grudnia (edytowane) @ZM-69 Masz teraz poglad co sie dzieje jak daje sie rosnac roslina bez treningu, każda jest inna i są duże różnice w wysokości. Narazie jeszcze to nie przeszkadza za bardzo, ale na kwitnieniu bedziesz musial podkładać coś pod doniczki z tymi niższymi zeby w miare wyrównać wszystkie szczyty 🙃 Ładnie rosna, niektóre są serio potężne jak na automaty, będą maczugi 👌 Edytowane 5 Grudnia przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano 5 Grudnia @Boczelli Tak tak @Boczelli ja się zgadzam z Tobą teraz w 100% . Wszystko co powiedziałeś sprawdzą się w 100 % . Wiesz co zastanawia mnie to że 2 pierwsze rzędy w namiocie są w miarę równe różnica może być 5-10 cm między niektórymi roślinami . Ale ten 3 rząd co znajduje się z tyłu namiotu wszystkie rośliny sa potężne różnica między 1i 2 rzędem a 3 jest +/- 35-40 cm . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,537 Napisano 5 Grudnia (edytowane) @ZM-69 a lampy masz równo ułożone jeżeli chodzi o pokrycie ? Wisza rowno pod poziomice? Odległości od scian sa równe z obu stron,? Edytowane 5 Grudnia przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano 5 Grudnia @Boczelli Pytanie z innej beczki . Posiadam już rozstawiony namiot identyczny w jakim mam automaty 240x120x200 . Zakupiłem donice juz nie 14 litrowe a 18 litrowe dla odmiany pelnosezonowej (muszę się zdecydować jaka zamówić) . Oświetlenie jakie tam będzie zastosowane to 2x 600 w HPS z regulacją mocy . Hps ze względu na niska temperaturę która jest w pomieszczeniu (piwnica) w którym stoi namiot to 13-14 C stopni . Hps da trochę ciepła. Biorę pod uwagę że może przyjść Styczen/Luty i mogą być przymrozki i temperatura też może spaść o te 2-3 stopnie . Myślę jak tutaj zrobić by było tam ciepło. Zaku piecyka elektrycznego 2000w mija się trochę z celem. Czy masz jakieś pomysły ? @Boczelli Tak równo pod poziomce .Odległość też jest z tyłu jak i z przodu . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,537 Napisano 5 Grudnia @ZM-69 mysle ze same Hps mogą dać rade to ogrzać, osuszacz jeśli będzie potrzebny to tez osusza i trochę ogrzewa. Do takiego duzego boxa nie ma sensu bawic się w jakies kable grzewcze, maty itd bo to za duza powierzchnia. W ostateczności bedziesz musial wstawic olejaka do boxa. Ja bym zrobil inny manewr. Do boxa w piwnicy bym wrzucil automaty pod Hps i swiecil im 24/0 zeby temperatura nie spadała. A do boxa w domu pod LEDami bym dal sezony normalnie 18/6 potem 12/12. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,285 Napisano 5 Grudnia (edytowane) Nie wiem co pocudowałam ale się skasowało... 🙈 @ZM-69 w każdym bądź razie pytałam czy już wszystkie kwitną i pisałam że w niektórych miejscach liście aż się proszą by je uciąć bo zasłaniają szczyty. Edytowane 5 Grudnia przez Lady Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Piątek o 05:47 (edytowane) @Lady Green Hey tak tak wiem masz rację bardzo dużo szczytów wręcz jest przyduszonych/przysłoniętych przez liście wiatrakowe . Kwitną może 3-4 sztuki . Reszta na chwilę obecną już wchodzi w tą fazę kwitnienia. Czekam aż @Boczelli da zielone światło na fryzjera. Wtedy zrobię jednego porządnego fryzjera. Myślę że do niedzieli wszystko zacznie kwitnąć i zrobie w niedzielę fryzjera. Ne wiem czy to nic nie szkodzi ale wiatr z wentylatorów nie dochodzi do dolnych parti roslin . Na ziemi w niektórych donicach wyskoczył "mech" pleśń taka biała . Na chwilę obecną robie co mogę ręcznie "wyciagam " te szczyty na górę a liście wiatrakowe po prostu delikatnie wyginam upycham w dół tak by wszystkie szczyty miały dostęp światła. Obecnie namiot jest wręcz wyścielony liściami jak obrus na stole. Edytowane Piątek o 05:49 przez ZM-69 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,285 Napisano Piątek o 06:28 @ZM-69 widać że odginasz, dobra decyzja. 👍🏻 A od dalszych komentarzy się wstrzymam bo znowu mi ktoś zarzuci że się wymądrzam. 🙂 Tak czy inaczej, podsumowując, naprawdę dobrze Ci idzie, defoliacja pomoże w walce z tym nalotem na ziemi, dołóż lub przełóż na tamtej wysokości też mieszak. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,207 Napisano Piątek o 06:57 Oho, nastąpił przełom... coraz rzadziej leci pytanie czy i kiedy jeszcze urosną 🙂 Jak to pierwszy raz to porządnego fryzjera myślę, że nie dasz rady zrobić za jednym razem bo będzie Ci szkoda 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 277 Napisano Piątek o 07:23 @WBB tylko ja byłem taki zwyrol 😂 lubię wycinać a jak mu urosną 1,50cm jak mi to następnym razem będzie stresował 😜 ja nawet tego wspominać nie chce 😂 @Boczelli rozwiniesz ? Jak jest różnica 5-10 cm to duży wpływ ma ? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Piątek o 07:54 @Lady Green Dla mnie kazda pomoc i podpowiedz jest mega wazna dzis dołożę kolejny wentylator mieszajacy jak tylko wroce z pracy . Dziękuję za twoja odpowiedź @Lady Green ❤️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,285 Napisano Piątek o 08:34 @ZM-69 skoro tak mówisz to może tak przy okazji też w między czasie czekając na to zielone światło od @Boczelli ogarnij już te kwiatki które zaczęły kwitnąć w sobotę. Będziesz miał namiastkę tego co Cię czeka, a kwiatkom będzie już o tyle lepiej i przewiewniej. Skąd decyzja o tym że wszystkie muszą przejść fryzjera w tym samym dniu? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,537 Napisano Piątek o 09:35 @ZM-69 sluchaj @Lady Green dobrze Ci mówi, poprzycinaj te co kwitna i doloz wentylator tak wgl to do takiego duze boxa przydałby się wiekszy wentyl. Nie sugeruj się tylko mną, inni też tu dobrze Ci radza 😉 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Piątek o 09:36 @Lady Green Na poczatek jeszcze raz dziekuje za twoja pomoc kazda dołożona cegiełka w postaci opini, komentarzu, podpowiedzi do projektu jest dla mnie mega wazna . Po powrocie do domu zajme się tymi co kwitną oraz dołożę wentylator mieszajacy . Jeśli chodzi o usunięcie wiatraków jak mam je przeciąć chodzi o ogonek od liścia mam ciąć przy samej lodydze czy mam zostawić jakiś kawałek ogonka ? Ma ktoś jakieś zdjęcie jak ciąć ile ciąć tych lisci ? Może te pytanie jest nie potrzebne ale jeśli chodzi o fryzjera nie dostaną jakiegoś szoku ? Nie wpłynie to jakoś źle na dalszy rozwój @Boczelli @Lady Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,207 Napisano Piątek o 09:50 Ciekawe ile niechcący szczytów poleci.... mi się zawsze coś niechcący ciachnie 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Piątek o 09:53 @WBB Aż tak we mnie nie wierzysz 🫣😁😂🤭 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,207 Napisano Piątek o 09:54 @ZM-69 to nie o wiarę chodzi... zobaczysz zresztą w praniu 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Piątek o 09:55 @Boczelli @WBB@WymiataczMega @Lady Green @swistbuds @PogromcaBaobabow Dlaczego nie można robić fryzjera naprzyklad kilka razy lub na kilka etapów. Jest najlepiej zrobić raz a porządnie. Boję się tego fryzjera ze usuną za dużo i rośliny dostaną po dupie ... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach