Boczelli 3,467 Napisano Piątek o 14:21 @ZM-69 @PogromcaBaobabow w takich samych boxach jak tutaj ludzie na innych forach uprawiaja z powodzeniem pod lampami 900-1000W, tutaj kolega ma 1440W także jest duży zapas mocy. Inaczej reguluje się moca jak ma się do wykorzystania 100W a inaczej jak jest ponad 1400W. Takie lampy po 700W to już walą jak lasery i łatwo napykac sobie biedy. @PogromcaBaobabow nie z 40 na 100, ale ja bym dal 50% dopiero jak zaczna kwitnac I wtedy bym zwiększał i nie wiem czy bym doszedł do 100% to zalezy od roślin. Dla przykładu podam że ja mam boxa 1.44m2, tutaj kolega ma 2 razy wiekszego czyli 2.88m2. Jak ja u siebie mialem lampe 600W to była delikatnie za mocna co obserwowałem na niektórych roślinach(nie wszystkich) teraz mam 480W i uważam że jest idealnie. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 103 Napisano Piątek o 18:03 @Boczelli UwoelbiUwielbiam twoje odpowiedzi nie tylko mojej Fr ale również na innych. Jeśli chodzi o sposób twoich wypowiedzi i w jaki sposób potrafisz opisać i zobrazować o co chodzi , by każdy zrozumiał lub mógł sobie to w głowie wyobrazić to Majstersztyk ... Na tym tym forum jesteś @Boczelli niczym wykładowca . Dziękuję za twoja pomóc i wypowiedź. @Boczelli A mam pytanie wiem że któryś raz juz wałkuje ten temat ale mkje roslinki wedlug was pujda w gore . Jakiś czas temu kazałeś zwrócić uwagę na to czy korzenie wyszły dołem. Wczoraj sprawdziłem we wszystkich donicach korzenie wyszły dołem. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,467 Napisano Piątek o 18:25 @ZM-69 hahaha bo sie zaczerwienie zaraz 🤭 mam za soba kilka lat pracy z ludzmi, niestety...🙃 Jak korzenie wyszly dolem to oznacza ze roslina zbudowala juz spora bryle korzeniową i teraz bedzie bardziej skupiać się na budowaniu masy "na zewnątrz". Powinny teraz zaczac rosnąć szybciej, z reszta widac ze juz robia wiekszy progres. Gdy zacznaja kwitnąć wtedy zazwyczaj się mocno wyciągaja do góry. Zacznij je podlewac więcej i delikatnie karmic nawozami i będzie git 👌 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 103 Napisano Piątek o 20:11 @Boczelli Czy myślisz że można wykręcić 1000 g suchego . Z tych wszystkich roslin co mam jak wszystko będzie wporządku do końca? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,467 Napisano Piątek o 20:53 @ZM-69 mysle ze tak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 103 Napisano Piątek o 21:04 (edytowane) @Boczelli pokaże Ci coś @Boczelli @Boczelli @Boczelli Roślina ma 60 cm wysokości od początku jest najwyzsza ale ma dziwna strukture . Czy ona zaczęła kwitnąć ? Ogólnie martwi wysokość bo ona ma 25-30 cm więcej niż wszystkie poprzednie i dostała coraz wiecej tych włosków białych. Edytowane Piątek o 21:04 przez ZM-69 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,225 Napisano Sobota o 07:59 @ZM-69 pokazanie się tych włosków (pistili) oznacza ze roślina zaczyna kwitnąć. @Tester przenieś może ten temat do fotorelacji? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,467 Napisano Sobota o 08:05 @ZM-69 tak to pierwsze oznaki kwitnienia, miała lepszy wigor od pozostałych szybciej urosła i szybciej zacznie kwitnac. Pozostałe moga ja jeszcze dogonic lub nawet przerosnąć. Z drugiej strony z dwóch nasion tej samej odmiany mogą Ci wyrosnąć dwie całkiem inne rosliny, niestety rozstrzal genowy jest często bardzo duży. Jeżeli chce się taka sama powtarzalność i pewność to tylko klony, ale to nie jest temat na pierwszą uprawe 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 103 Napisano Sobota o 10:35 siemka @Tester Możesz cały temat przenieść do Aktualnych Fotororelacji Indor ? @Boczelli Rozumiem Dziekuje ❤️💪 @Lady Green Dziękuję za odpowedz ❤️💪 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,415 Napisano Sobota o 10:38 @ZM-69 przeniesiony 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 103 Napisano Sobota o 10:43 @Tester Dziękuję 💪🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 103 Napisano Sobota o 12:36 (edytowane) Mam pytanie jak pogodzić warunki w namiocie . Mianowicie chodzi mi że pomimo że wszystkie były kiełkowane w tym.samym czasie niektóre rośliny zaczną szybciej kwitnąć a niektóre będą dalej na wegu . Chodzi o takie rzeczy jak Wilgotność w namiocie oraz moc światła. ? Edytowane Sobota o 12:36 przez ZM-69 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 525 Napisano Sobota o 13:53 @ZM-69 wilgotność można zacząć zbijać jak już wykształcą się kwiaty, więc na spokojnie wtedy już wszystkie będą kwitnąć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 103 Napisano Sobota o 13:55 @Adi_ejol Dziekuje za szybka odpowiedz 👌🙂. Czyli narazie dać sobie na wstrzymanie nie siać paniki i nie przeżywać na przód? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 255 Napisano Sobota o 13:56 @ZM-69 wilgotność zbijasz żeby nie było pleśni w kwiatach więc to jescze trochę jak się boisz że reszta będzie miała za sucho to możesz trzymać myślę te 55-60% i będzie wszystko na miejscu 🫡 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 103 Napisano Sobota o 14:02 @Adi_ejol @Boczelli @WymiataczMega@PogromcaBaobabow @swistbuds @WBB Wiecie co Panowie i Panie cieszę się że dołączyłem do tego forum . Wasza kazda rada i kazda odpowiedz jak i podpowedz jest dla mnie w chuj mega wazna . Sorki ze czasem Panikuje i zawracam dupe . Ale czasami wolę dopytać niż później płakać tym bardziej że 😂 ten growbox i wszystko z tym związane to moje wakacje były, chodzi o koszta zakupu wszystkiego . Obojętnie jak to zabrzmi Ale cieszę się że was mam ❤️ i jescze raz dziękuję za kazda radę oraz pomoc. Jesteście Wielcy 💪💪💪💪💪💪❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 2 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,483 Napisano Sobota o 14:04 Luz😉 zgarniesz plony to sobie wakacje odbijesz👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 525 Napisano Sobota o 14:30 (edytowane) 36 minutes ago, ZM-69 said: @Adi_ejol 🙂. Czyli narazie dać sobie na wstrzymanie nie siać paniki i nie przeżywać na przód? Nie tylko narazie, a całkiem Edytowane Sobota o 14:31 przez Adi_ejol 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 103 Napisano Niedziela o 19:39 (edytowane) Witam Wszystkich Forumowiczów w ten niedzielny wieczór !!! Dziś mija równe 4 tygdonie (28 dni ) życia roślinek. Panowie i Panie mam takie pytanko : Jak w każdą niedzielę robie oprysk z Calmag Pro 1ml/1 litr wody o wyrównanym Ph. Zauważyłem że w oczach robi się coraz gęściej. Lecz wydaje mi się że rośliny przekierowały energię w boczne odnogi jeśli chodzi o główny szczyt rośliny się rozwijają lecz nie idą w górę. Chciałbym by się trochę wyciagly do góry czy nie jest problemem zmniejszyć moc obojgu lamp z 40% na 30% ? Aktualnie dwie lampy 2x 720 w są ustawione na 40 % mocy wysokość 90 cm od szczytów roślin. Rośliny zrobi się bardzo gęste i kuliste . Jeśli chodzi o boczne odnogi to u niektórych zara zrównają się z szczytami . Wrzucam.2-3 zdjęcia dla wglądu. Edytowane Niedziela o 19:52 przez ZM-69 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,467 Napisano Niedziela o 20:10 (edytowane) @ZM-69 jeżeli boczne szczyty zrównają się z głównym to tylko lepiej dla Ciebie bo bedziesz mial efekt jak po treningu bez treningu. Jeżeli wszystkie szczyty będą na tej samej wysokosci to finalnie topy na nich powinny być podobnej wielkości, a nie ze jeden duży szczyt i reszta drobnicy. Oczywiście jeśli chcesz osiągnąć inny efekt to mozesz obniżyć moc, albo po prostu podnieść lampy. Edytowane Niedziela o 20:11 przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach