Skocz do zawartości
ZM-69

Pomocy !!! Namiot z Auto Ultimate x20/21 DP

Rekomendowane odpowiedzi

@ZM-69 @ZM-69 Lej samą wodę. Te listki już pójdą na stratę będą takie nie naprawią się. Te wszystkie nowe liście już powinny być ok tylko nie lej żadnych nawozów. Masz ziemię która jest już nabita nawozami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@swistbuds Hahah nie uwierzysz stary siedze przy namiocie i pisze ci podziękowania za szybką odpowiedź .

I wiesz co teraz przeglądam wszystkie roślinki i powiem szczerze że masz racje zainfekowane poparzone są pierwsze te duże listki te następne są troszeczkę u niektórych roslin .

A tak jak napisałeś następne są okey .☺️

Wez mi powiedz czy te wszystkie nawozy ta całą moc wzięły na siebie te pierwsze liście? .

Bo następne partie lisci są okey tak jak napisałeś. 

@swistbuds przechodziles cos podobnego bo powiem ci szczerze że trafiłeś chyba w 10 tke.bo tak jak wyżej napisałem następne liście są w dobrej kondycji. 

@swistbuds Jak możesz spójrz na zdjęcie które dodałem.przed chwilą że następne partie są okey .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69 jakby ci to wytłumaczyć w prosty sposób te dwa liście napędzały szczyt teraz te nowe dwa będą napędzały znów kolejny itd jakby każdą odnoga ma swój taki generator czy jak to tam nazwać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69 Czasami tak jest przy growmix. To zależy od danej odmiany jak sobie poradzi z wyższym Ec. Jedne radzą sobie lepiej drugie mają trochę ciężej. Ta ziemia ma nawozu na ok 4tyg więc na weg zapomnij o nawozach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa pojarane od nawozow a przynajmniej tak wygladaja. Jesli tak jest to juz na wstepie jestes w dupie bo automaty nie lubia takich niespodzianek🤷‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli ja już widzę że niektóre zwolniły chodzi o 3 sztuki z tego jedna jak by sie zatrzymala w miejscu .

@moonka czyli co wyrwać je i zamówić kolejna partie z nową ziemia ? 

@moonka Bo jak ma być tego kicha to wolę mieć 9/10 dni w plecy niż 3 miesiące. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli Jesteś ze mną od początku doradź wyjeb** je z namiotu zamówić kolejna paczkę z pestkami tylko że pelnosezony i kupić nową ziemię. 

Czy dać im z tydzień na ogarniecie ? 

Większość roslin przypalone ale przełknęły to .

Najgorzej 3 sztuki .

@swistbuds Zostawił byś je w namiocie ? 

Jak myslisz poradza sobie dac im z tydzien na regenracje ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69 ciężka decyzja. Jak juz to nowe pestki sezonowe dac w male kubki z lightmixem a potem dopiero w te donice docelowe z growmixem bo szkoda wyrzucać dobra ziemie. Ale sam decyduj tutaj z tymi moze byc chujowo ale może też być wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69 Daj im tydzień tak jak piszesz ale mi się wydaje że będzie dobrze. Jeśli nowe liście będą ok to raczej im nic nie będzie. Szkoda trochę sianka na pestki tak kasować wszystko od razu. Te kilka dni Cię nie zbawi i będziesz wszystko wiedział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@swistbuds Podniosłeś mnie na duchu na te pestki co rosną aktualnie to wydałem 200 euro .

Dam im tydzień. 

Wiesz co jest najlepsze że wzrost i rozwój jest okey. 

U 3 sztuk wzrost jak by zwolnił , a jedna z 3 jak by się zatrzymała. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@ZM-69 za 200e mogles kupic cos lepszego, ale już jest coś jest. Daj im tydzien to pewnie sie ogarna, ale wiexej bedzie można powiedzieć dopiero jak zakwitna.

Edytowane przez Boczelli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli Powaznie.

@PogromcaBaobabow wiesz co.ci powiem następna uprawa lecą tylko sezony. 

Przechodzę na sezony jak Ty .

Przed chwilą zamówiłem namiot za 500€ 60x60x180 z całym osprzętem będzie służyć jako wylegarnia dla młodych sadzonek .

Po tym grow po ścięciu auto kupuje namiot 2.40mx2.40mx2.00m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli Namiot bedzie służyć jako wylegarnia na pelnosezony. 

Doniczki startowe kupie 0,5 litrowe.

Screenshot_20241114_223006_Samsung Internet.jpg

@Boczelli Mam nadzieje ze sie ogarna ogolnie rosnąć rosna napewno jakos sie to odbije na dalszych fazach rozwoju .

Ale nic nie zrobimy .

Będę podlewać sama woda i obserwować dam im tydzień. 

Wydaje mi się że będzie okey .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi