ZM-69 202 Posted November 8, 2024 @Boczelli A te przebarwienia na lisciach to ziemia ? @Boczelli Kilka filmow rzuć okiem na sprawe prosze. VID-20241108-WA0073.mp4 VID-20241108-WA0074.mp4 VID-20241108-WA0075.mp4 VID-20241108-WA0076.mp4 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted November 8, 2024 Ja to bym obstawiał że nie wchłaniały wartości odżywczych przez małą ilość wody ale to ja 😀 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
ZM-69 202 Posted November 8, 2024 @Boczelli @Boczelli Rośliny mają 5 dni . Czy wzrost roslin i wyglad przy 5 dni zycia jest okey ? Ile mam im podlać ? Donice 14 litrowe ? 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted November 8, 2024 @ZM-69 ja do drugiego tygodnia psikam tym pistoletem co jest do okien ale tu to by się przydało takie duże z pompką 😅 ale myślę że 50-100 ml wzrost jest ok do 3 tyg idzie wolno potem leci fest 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
ZM-69 202 Posted November 8, 2024 @PogromcaBaobabow dziękuję za podpowiedź ile tej wody dac im donice 14 litrowe . @PogromcaBaobabow dziękuję uspokoiłeś mnie stary cieszę się że szybko każdy się z was odezwał jesteście mega chłopaki. ❤️💪💪 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted November 8, 2024 Tylko mnie nie traktuj jak pewnik bo ja to mam kilka upraw tylko za soba @ZM-69 teraz dużo nie biorą ale jak będą kwitnąć to na taką ilość polecam ci cysternę 😅😅😅 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted November 8, 2024 @ZM-69 jest ok. Daj im po ~100ml i pryskaj liscie woda nawet kilka razy dziennie bo sucho na pieprz tam masz. Tego miernika nie trzymaj w ziemi bo go rozkalibrujesz, a najlepiej to go wyrzuc do smieci bo to badziew. 1 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted November 8, 2024 @Boczelli coś ty zrobił 😅 wiem jedno rośliny były lepsze od miernika 😅 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
ZM-69 202 Posted November 8, 2024 @PogromcaBaobabow Hahaha wierz lub nie wczoraj to kupiłem bo pryslkalem recznie ale mowie do końca grow to przedramię będę miał tak spompowane ze szok 😂😁 Właśnie pompkę 5 litrów rozpakowuje i zalewam woda .I robie oprysk roślinka @Boczelli Miałeś rację była susza kolego ziemia siada przy opryskiwaniu że szok . Dojda do siebie roslinki przezyja ? 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted November 8, 2024 @ZM-69 zawsze musisz się liczyć że mogą być jakieś straty, ale raczej sie ogarna, zobaczymy za jakiś tydzien 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
ZM-69 202 Posted November 8, 2024 @Boczelli Czyli ziemia za mocna była dla kiełków? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted November 8, 2024 @ZM-69 tak 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted November 8, 2024 @Boczelli a mógłby to być niedobór przez to że np było za sucho i nie wchłaniało czy raczej wykluczone ? 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted November 8, 2024 @PogromcaBaobabow za wczesnie na niedobory 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
swistbuds 127 Posted November 8, 2024 Ta ziemia ma wysokie ec. Tam masz nawozu na min 3 tyg. Terra grow przy veg 3-4 tyg możesz sobie opuścić. Ukorzeniacz możesz dawać cały czas przy każdym podlewaniu do momentu aż przestaną rosnąć w górę. Mam cały zestaw od Plagron używam też tej samej ziemi. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
ZM-69 202 Posted November 8, 2024 @Boczelli Rośliny wszystkie podlane ziemia zwilżona cała . Mam nadzieję że Wszystko będzie ok . Teraz pytanie z innej beczki niby ta ziemia jest tak nawozona ze na 3 tyg bez nawozów trzeba jechać. I dopiero po 3 tyg można dawać żarcie i na weg i tak dalej . To co z ukorzeniaczem ? Podawać czy nie podawać? 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted November 8, 2024 @ZM-69 akurat dostałeś odpowiedź ja do miesiąca czasem nic nie dawałem i było ok chyba że zobaczysz że im czegoś brakuje 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted November 8, 2024 @ZM-69 za kilka dni mozesz im zaczac dawac ten ukorzeniacz w małych dawkach 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 3,993 Posted November 8, 2024 @Boczelli ukorzeniacze mozna dawac od pierwszego podlania po wsadzeniu kielka w ziemie🙂 ja nawet daje kropelke do wody, w ktorej mocze nasionka😅 jak dotad 99% wykielkowanych pomyslnie 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
ZM-69 202 Posted November 8, 2024 @swistbuds @swistbuds Dziekuje za szczegółowa odpowiedz . Czyli roślinki przypalone ?. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites