Skocz do zawartości
ZM-69

Pomocy !!! Namiot z Auto Ultimate x20/21 DP

Rekomendowane odpowiedzi

@ZM-69 ja do drugiego tygodnia psikam tym pistoletem co jest do okien ale tu to by się przydało takie duże z pompką 😅 ale myślę że 50-100 ml wzrost jest ok do 3 tyg idzie wolno potem leci fest 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69 jest ok. Daj im po ~100ml i pryskaj liscie woda nawet kilka razy dziennie bo sucho na pieprz tam masz. Tego miernika nie trzymaj w ziemi bo go rozkalibrujesz, a najlepiej to go wyrzuc do smieci bo to badziew.

20240921_132357.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PogromcaBaobabow Hahaha wierz lub nie wczoraj to kupiłem bo pryslkalem recznie ale mowie do końca grow to przedramię będę miał tak spompowane ze szok 😂😁 

Właśnie pompkę 5 litrów rozpakowuje i zalewam woda .I robie oprysk roślinka 

20241108_173751.jpg

@Boczelli Miałeś rację była susza kolego ziemia siada przy opryskiwaniu że szok .

Dojda do siebie roslinki przezyja ? 

20241108_174942.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta ziemia ma wysokie ec. Tam masz nawozu na min 3 tyg. Terra grow przy veg 3-4 tyg możesz sobie opuścić. Ukorzeniacz możesz dawać cały czas przy każdym podlewaniu do momentu aż przestaną rosnąć w górę. Mam cały zestaw od Plagron używam też tej samej ziemi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli Rośliny wszystkie podlane ziemia zwilżona cała . 

Mam nadzieję że Wszystko będzie ok .

Teraz pytanie z innej beczki niby ta ziemia jest tak nawozona ze na 3 tyg bez nawozów trzeba jechać. 

I dopiero po 3 tyg można dawać żarcie i na weg i tak dalej .

To co z ukorzeniaczem ? Podawać czy nie podawać? 

20241108_190040.jpg

20241108_190049.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli ukorzeniacze mozna dawac od pierwszego podlania po wsadzeniu kielka w ziemie🙂 ja nawet daje kropelke do wody, w ktorej mocze nasionka😅 jak dotad 99% wykielkowanych pomyslnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi