ZM-69 8 Napisano Piątek o 07:27 Witam serdecznie szukam pomocy w pierwszym indoor. Pestki. = 20 Auto Ultimate od Dutch Passion Namiot = 2,40x1,20x2,00 Nawozy =Zestaw od Plagron Oświetlenie = 2x 720 Watt Cosmos Nawilżacz Powietrza=2x Nawilżacz po 3,5 litra każdy Ziemia Plagron = Growmix Wentylacja = 3x Wentylatory mieszające Tyczki Bambusowe = 50x sztuk do podpierania roslin Wentylacja = 1x Wentylator Wyciągający (o dużej Mocy ) Dwutlenek Węgla Co2 =10x Co2 Bag Wszystkie mierniki Ph ,Wilgotności , Temperatur itd posiadam.. Oświetlenie Cosmos Pro 720w. 2x 720 watt 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,952 Napisano Piątek o 07:31 Jakiej szukasz pomocy? Że za rękę i przez całe grow wspólnie? Miernik pH jest do wyjebania na starcie. Minimum musisz zaopatrzyć w adwa ad11 lub 12. Jak masz hajs to poszedłbym w Milwaukee czy jakoś tak. Najlepiej miernik do ec sobie też kup przy tym zestawie. Może będzie dobry do wspólnego pomiaru pH/ec. Powodzenia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 8 Napisano Piątek o 07:33 Namiot rozstawiony .Donice również napełnione ziemia. Pestki od wczoraj na talerzyku i wacikach . @Grzechoczący Grzechotnik Mam kupiony taki miernik również. @Grzechoczący Grzechotnik Z hajsem nie ma problemu na ta chwile wydalem 2700€ . Wiec jak pójdzie 500€ w tą czy w tą. To już nie zrobi to jakieś kolosalnej różnicy. @Grzechoczący Grzechotnik dziękuję za szybką podpowiedź. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,952 Napisano Piątek o 07:39 Wygląda dużo bardziej rozważanie. 4w1 tylko mnie zastanawia. Ale poczytaj w necie o nim. Na pewno lepiej będzie mierzył niż ten z bolcem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 8 Napisano Piątek o 07:48 @Grzechoczący Grzechotnik Oki kupie osobno do pomiaru Ec właśnie zamawiam expressem .Dziekuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,125 Napisano Piątek o 07:59 @ZM-69 tak jak wyzej, jak juz chcesz to robić porzadnie to kup porzadne mierniki do mierzenia ph I EC, dwa osobne najlepiej Bluelab, Milwaukee czy Adwa. Do tego jak jeszcze mozesz to zwróć te co2 bagi bo one kompletnie nic nie dają, jest to udowodniono więc szkoda hajsu. Jak juz chcesz się bawić w podawanie co2 to butla, reduktor i obieg zamknięte ale jesli to Twoja pierwsza uprawa to ja bym poki co odpuścił temat co2 . Szkoda tez ze wybrałeś automaty a nie sezonowki, ale cóż. Powodzenia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 8 Napisano Piątek o 08:06 (edytowane) @Boczelli Dziękuję za twoja odpowiedź na różnych relkach czytam prawie wszystkie twoje opinie i komentarze jest to dla mnie wazne co napisales .właśnie zamówiłem osobny miernik do EC jeden do Ph mam. @Boczelli Namiot stoi w salonie salon Mam dość duży 4x8metrów . Mam dostep do świeżego powietrza .Więc jeśli one nie dają rady to będę codziennie wietrzyć salon. Edytowane Piątek o 08:15 przez ZM-69 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,125 Napisano Piątek o 10:13 @ZM-69 im lepsza bedzie wymiana powietrza tym lepiej dla roslin, oczywiscie caly czas zachowując odpowiednia temperature i wilgotnosc. Tego perlitu troche duzo jak na 20 roślin i ten keramzyt na dnie tez nie jest konieczny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 8 Napisano Piątek o 10:20 @Boczelli Proszę i jedna podpowiedź ile bys wsadzil tam automatow Auto Ultimate od Dutch Passion . Doniczki sa 14 litrowe . Namiot 2.4mx1.2m x 2 m wysoki @Boczelli Myślę żeby dziś dokupić 7x Automatow Auto Ultimate . Co ty na to ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,125 Napisano Piątek o 10:31 @ZM-69 w 14litrowych to 21 lub 24 szt. Nie rob na scisk, zostaw im i sobie trochę miejsca. To ze upchasz więcej roślin to nie zawsze sie przełoży na wiekszy plon. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 8 Napisano Piątek o 10:44 @Boczelli Jasne zalecam się do twoich uwag wiec nic więcej nie zamawiam . Pestki pękają potrzymam je do wieczora i wsadzam w glebe . Dziękuję za Twoje odpowiedzi . @ZM-69 Jeszcze jedno Biczelli . Czy jestem w stanie wkręcić z 21 sztuk 1000g suchego . Według różnych opinii Auto Ultimate jest jedną z najbardziej poduktywnych Automatow na świecie. "Lajki " wymecaja beż niczego w granicy 60-100 g suchego . Myślisz że przy 21x Auto Ulitmate zakładając że wszystko będzie prowadzone ja sie należy jestem w stanie wykręcić 1000g ? @Boczelli Spójrz tutaj ktoś z jednego krzaka wykręcił 1000g . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 1,966 Napisano Piątek o 11:28 @ZM-69 na Twojej powierzchni to 1kg na spokojnie, z sezonów pod 2kg możesz mieć wyniki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 8 Napisano Piątek o 11:35 @Lady Green @Lady Green @Boczelli @Boczelli @Boczelli @Boczelli @Lady Green Dziękuję za odpowiedź ❤️ Do uprawy przyłożę się i dam całe serce . @Lady Green Gdybyś miała jakieś uwagi lub zastrzeżenia lub bym mial cos dokupic napisz prosze .Liczy sie kazda opinia . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 1,966 Napisano Piątek o 11:51 Osuszacz na flo pewnie się jakiś przyda. 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,125 Napisano Piątek o 13:22 @ZM-69 powyżej 50g z rosliny i wiexej niż 1g/W lampy to dobry wynik. Myślę że jak wszystko dobrze pójdzie to klocka wyciągniesz. Znajomi na takich powierzchniach zazwyczaj maja 1200-1500. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 8 Napisano Piątek o 13:47 @Boczelli Dziękuję Ślicznie Boczelli i przepraszam że Cie tak mecze pytaniami . Ale cała uprawa będzie się opierać na twojej wiedzy oraz wskazówkach jakie mi dasz. Będziesz moim mentorem tego projektu . 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,125 Napisano Piątek o 13:58 @ZM-69 nie no nie przesadzaj, sa tu lepsi zawodnicy ode mnie. Po to jest forum zeby sobie pomagac, dzisiaj ja Tobie jutro Ty mi 🙃 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 8 Napisano wczoraj o 10:34 Mały update : Temperatura w box: 22-24 C Wilgotność : 70-80% Wysokość Lampy od dobic 65 cm . Lampa ustawiona na 20% mocy . Wszystkie 21 sztuk wykiełkowało z czego jestem zadowolony. Niestety 3 doniczki były popękane więc zamówiłem nowe dlatego 3 nasionka są w niedocelowych donicach . To swoich 21 x Auto Ultimate od Dutch Passion otrzymałem 2x pestki gratis Auto Glueberry Og od Dp oraz Auto Power Plant . Wczoraj wrzuciłem je do namoczenia . Dołączą do 21x Auto Ultimate. Więc w namiocie (2.4mx1.2mx2 )bedzie 23 dziewczyn. Czy ma ktoś jakieś uwagi ? Zdj dziewczynek jeszcze się nie wyprostowały w pełni ale pestki zrzucone do jedzenia podaję im wodę z Rizhtonic A to gratisowe pestki które dołączą do namiotu . 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,125 Napisano wczoraj o 12:03 @ZM-69 pozniej podsyp im ziemi do pelna 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach