Skocz do zawartości
Cykacz

[60x60x180] 3x auto banana Purple i 1x super skunk auto

Rekomendowane odpowiedzi

Dolomit nic teraz nie da, tz da ale ten proces jest powolny i łatwo przestrzelić, max łyżkę stołową na 4L ziemi, dać mniej i podlać parę razy, sprawdź czy się podnosi, jak się podnosi to nie dawaj więcej, podlej jeszcze kilka razy i sprawdź jak się przestanie podnosić i dalej jest za małe dosypać trochę do wody i podlać, problem polega na tym że stanie się tak jak u mnie, podniesie się i przestrzeli, zaczniesz obniżać i sie przestrzeli i takie wahadełko się robi, ziemię trzeba przygotować przed sadzeniem a tak w czasie kwitnienia to jak byś próbował w locie samolot naprawiać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, JarzynaSWDN napisał:

Dolomit nic teraz nie da, tz da ale ten proces jest powolny i łatwo przestrzelić, max łyżkę stołową na 4L ziemi, dać mniej i podlać parę razy, sprawdź czy się podnosi, jak się podnosi to nie dawaj więcej, podlej jeszcze kilka razy i sprawdź jak się przestanie podnosić i dalej jest za małe dosypać trochę do wody i podlać, problem polega na tym że stanie się tak jak u mnie, podniesie się i przestrzeli, zaczniesz obniżać i sie przestrzeli i takie wahadełko się robi, ziemię trzeba przygotować przed sadzeniem a tak w czasie kwitnienia to jak byś próbował w locie samolot naprawiać 

Wiem o tym ale to ziemia była z worka z nawozami od razu to była moja wina że mi się gdzieś ph rozjechało, chuj tam teraz to już ten miesiąc dociągnę je tak jak są. Dalem im max łyzkę na łeb więc raczej nie nie za dużo i rozrobiłem to w wodzie dopiero podlałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 71 trochę mnie nie było roślinki sobie żyją ale ta jedna największa co dostała od ph to tak se bym powiedział. Mam pytanie do panów rabinów czy jest szansa że w okolicy 20 grudnia to się będzie nadawało do ścinki ?  lampę dałem na 75% mocy.

IMG_4005.jpeg

IMG_4006.jpeg

IMG_4008.jpeg

IMG_4004.jpeg

Zaczynam mieć obawy czy z 3 będzie 50 gram xD Chciałbym z wysuszeniem zwolnic boxa do stycznia i wtedy wlatują 3-4 sezony.

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 74 miałem nie brać sampli ale jarać mi się chce a do dilera mi się jechać nie chce 😜

plant po lewej wydaje się być blisko do ścinki ten po prawej trochę gorzej ale i tak chyba 20 grudnia około poleci kosa jeszcze nie wiem dwa z tyłu ten po lewej skun po toppingu ładny się zrobił i puchnie jebany cały czas. Banan po prawej coś ruszyła i zaczęła puchnąć chyba zostanie do nowego roku/po ale nie wiem jak rozwiać teraz z miejscem na suszenie mam niby drugiego boxa ale nie mam do niego wyciągu ostatnią fota to sampelek z samego dołu jak on klepnie to znaczy że wszystko klepnie 

IMG_4033.jpeg

IMG_4034.jpeg

Ładne kolorki mają 😛

IMG_4035.jpeg

IMG_4036.jpeg

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 79 prawdopodobnie to ich ostatnie dni życia bo nie chce mi się już czekać,  klepią fajnie następny grow miały byc sezony ale wrzucę sobie jeszcze 4 auto od fast buds bo mi się spodobały i napewno jeszcze dwie banana purple punch  do tego gelato

IMG_4078.jpeg

IMG_4079.jpeg

Ta z drugiego zdjęcia poleci chyba na ciastka  nie chce mi się tego trzymać aż dojdzie 

IMG_4080.jpeg

IMG_4081.jpeg

kolejna sprawa chyba pierdole te materiałowe donice kupuje plastiki 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszło zamówienie na nowe pechy rozważałem czy nie wrzucić 2x banana purple i 2x gorilla ale to na następny raz  z rzeczy które zrobiłem to poleciał sampel z najgorszej roślinki i gdy ululała mnie do snu to już wiem że będą z niej dobre ciastka, plan jest prosty od stycznia start nowego grow

IMG_4090.png

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedne z ostatnich jak nie ostatnie zdjęcie żywych plantów, nie chce mi się już tego ciągnąć a kopią jak trzeba, do tego doszły mi pechy i teraz myślę co oprócz Gorilla cookies wysadzić jakieś recenzje odmian z tych co tu mam ? 😜 ewentualnie co byście chcieli zobaczyć z tego

IMG_4107.jpeg

IMG_4108.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cykacz z czystej ciekawości, jestem początkujący w temacie. Zielone podświetlenie? Wiem że ultrafiolet, zimna lub ciepła barwa ale zieleń? Daje to coś? No chyba że te lampy służą tylko jako podświetlenie aby coś działać kiedy "słonko" za chmurami 🙃

Pozdro i z fartem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Marcelo12 napisał:

@Cykacz z czystej ciekawości, jestem początkujący w temacie. Zielone podświetlenie? Wiem że ultrafiolet, zimna lub ciepła barwa ale zieleń? Daje to coś? No chyba że te lampy służą tylko jako podświetlenie aby coś działać kiedy "słonko" za chmurami 🙃

Pozdro i z fartem!

mordo to zdjęcie było robione na off lampach ;D po prostu tak pada światło w tym pomieszczeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Marcelo12 napisał:

@Cykacz Hahha a wygląda jakby w rogach growboxa były pionowo podświetlone 😁

Pozdro Ziomal!

to chyba kolor liśći robi ten efekt odbijający się od ścian xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cykacz A co do fotki z nasionami, to mój ostatni sort wypełniła odmiana Gorilla Cookies Auto. Fakt że jedna roślina zaniemogła ( złe PH ), jednak inne dały radę. Ogólnie świetne dziewczyny. Nawet liście cukrowe robią robotę 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Marcelo12 napisał:

@Cykacz A co do fotki z nasionami, to mój ostatni sort wypełniła odmiana Gorilla Cookies Auto. Fakt że jedna roślina zaniemogła ( złe PH ), jednak inne dały radę. Ogólnie świetne dziewczyny. Nawet liście cukrowe robią robotę 😉

ja liście akurat wypierdalam do kominka ale właśnie czytałem o tych roślinach i ogólnie to spodobały mi się fastbudsy od siebie moge polecić te Banankę purple które masz tu na fotkach ta po prawej pierwsza z brzegu też w dupe przez ph dostała a ta po lewej jest najładniejsza.

Fastbudsy właśnie napewno 2-3  wlecą do next grow i myślę czy nie wrzucić tego big bud auto bo fajne z opisu wygląda i nie wiem czy nie przetestuje 😜 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli Hej, dołączę się do tematu. Czyli raz a dobrze? Na jakim etapie rozwoju roślin moge zrobić takie strzyżenie, żeby nie zaszkodzić roślinie i plonom?

Pozdro!

@Cykacz A jaką odmianę polecisz dla początkującego? Taką wybaczającą błędy z w miarę dobrym żniwem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Marcelo12 napisał:

@Cykacz A jaką odmianę polecisz dla początkującego? Taką wybaczającą błędy z w miarę dobrym żniwem.

sam o sobie myślę jako początkujący i ja raczej kieruje się tym aby to jak najmocniej klepało 😜 ale jeżeli idzie o sezony to na pewno LSD od barneys farm dała mi z 50-70g na pierwszym grow.

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładnie wyszły ja  też teraz się wziałem za to tak perfekcyjnie bo chociaż nawet ladnie wyszła jak moja rok wstecz hodowla pod zwyklymi bulbami led z castoramy lacznie z 7000 lumenow i w miare dobrze świecily bo mierzylem lux meterem ale teraz kupiłem namiot ten sam co ty masz herbagarden ale 50x50x140 i goatled 100 w z ledami samsung a w growboxie 2x purple haze auto  i jetfuel mandarine xxl auto  purple haze dwie już w donicach 10 l ale nie wiem jak pomieszczę tam doniczkę kolejną 10 litrów a jetfuel jeszcze jest w krazku tym z kokosa co zalewa się go i rośnie ladnie urosly 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Qwenix napisał:

ładnie wyszły ja  też teraz się wziałem za to tak perfekcyjnie bo chociaż nawet ladnie wyszła jak moja rok wstecz hodowla pod zwyklymi bulbami led z castoramy lacznie z 7000 lumenow i w miare dobrze świecily bo mierzylem lux meterem ale teraz kupiłem namiot ten sam co ty masz herbagarden ale 50x50x140 i goatled 100 w z ledami samsung a w growboxie 2x purple haze auto  i jetfuel mandarine xxl auto  purple haze dwie już w donicach 10 l ale nie wiem jak pomieszczę tam doniczkę kolejną 10 litrów a jetfuel jeszcze jest w krazku tym z kokosa co zalewa się go i rośnie ladnie urosly 

To nie jest właśnie perfekcyjnie dużo rzeczy zjebałem po drodze ciągle się ucze a najlepszym dowodem jest plant po prawej.

Od 50x50x140 to zaczynałem w tym boxie  to 8l wrzucałem i weszły 4. W sumie to zastanawiam się czy go nie odpalić jako 2 bo mam lampe vipar p600 100w tylko mieszak i wyciąg i można lecieć.

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

83/4 dzień koniec życia roślin chce jaranie na sylwestra  ostatnie foty bohaterek banana. Purple pounch. 

IMG_4127.jpeg

IMG_4128.jpeg

A to skun

IMG_4129.jpeg

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi