moonka 3,841 Napisano Środa o 16:59 (edytowane) @Bubble robilem to i ilosc swiatla by sie zgadzala z zaleceniami Edytowane Środa o 17:00 przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 204 Napisano Środa o 17:00 No to fatum 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Środa o 17:52 Co ma wisiec nie utonie🙃 lampa na swoim miejscu i od razu widac lepsze pokrycie swiatlem🙂 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Czwartek o 18:36 Za chwile dalszy ciag podlewania. Jal zwykle dostaly wczesnie po 0.5litra i po 2h dolewka reszty. Moze dziwny system ale przynajmniej nie musze siedziec nad roslinami i czekac az woda sie wchlonie😂 zasiadam rowniez do laptopa bo musze ogarnac mocowania do sterownika od lampy. Lezy on narazie na lampach i nich poza przypietymi przewodami go nie trzyma😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Czwartek o 19:23 Rosliny podlane. Jal widac wygladaja srednio ale jeszcze maja czas. Nastepne podlanie wleci herbatka i moze ona postawi je troche na nogi. Mocowania nie inaczej a drukowane🙂 wczoraj zrobilem wstepny przymiarowy model. Bedzie to nasuwane na szyne a od gory otworki z nakretkami aby przykrecic sterownik😁 wczoraj robilem go zbyt najarany i nie zauwazylem, ze sterownik na po dwa otwory na strone a w mocowaniu zrobilem tylko jeden😂 dzisiaj sie poprawilem i w druku jest juz finalny mam nadzieje model😂 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Piątek o 20:53 Powoli zaczyna szronic🙂 jednak szron szronem a popalenia postepuja😅 nie zmienia to faktu, ze w nastepnym tygodniu wlatuje pierwsza herbatka🙂 przymocowalem sterownik i wyglada nawet w miare profesjonalnie😂 grzeje sie on okropnie i ciezko dluzej utrzymac go komfortowo w dloni. Dzieki temu mam w szafie 27°😅 podkrecilem wyciag zeby troche to zbic ale czy sie uda...🤷♂️😂 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,095 Napisano wczoraj o 04:59 Wiem że kostki elektryczne to wygoda ale ja dla bezpieczeństwa na każde miejsca połączeń elektrycznych dał bym koszulki termokurczliwe jednak sporą wilgoć i taki punkt to ryzyko⚡ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano wczoraj o 06:06 @mateo 40% to nie wysoka wilgotnosc😉 kostek pozbede sie po tym grow. Narazie musi byc jak jest ale jestem pewny, ze nic sie nie stanie. Gdybym nie mial takiej pewnosci to lutowal bym polaczenia od razu🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,095 Napisano 19 godzin temu https://a.aliexpress.com/_EGSyaBA To się sprawdza super Polecam sam używam do lutowania wszystko szczelne na zachlapania spokojnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano 19 godzin temu @mateo wole jednak tradycyjne polaczenie lutowane🙂 sprzetu mam az nadstan ale poprostu nie chcialo mi sie z tym teraz walczyc. Dzisiaj posiedze jeszcze nad mocowaniami samych led barow do poprzeczek. Obecnie sa przykrecane po jednej srubie na koncach i calosc nie ma sztywnosci. Zrobie ruchome mocowania aby mozna bylo regulowac rozstaw samych led barow🙃 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 642 Napisano 18 godzin temu @moonka ja wnioskuje o odznakę growerskiego elona muska dla pana moonka @Tester 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano 17 godzin temu @Adi_ejol czuje sie bardziej jak jeden z sasiadow😂 Wstepny projekt juz w druku🙃 narazie jedna sztuka aby sprawdzic spasowanie i wprowadzic ewentualne poprawki🙂 bycie "technicznym" czasami sie przydaje😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 642 Napisano 17 godzin temu @moonka ta z sąsiadów, z sąsiadów to ja jestem ze swoimi rusztowaniami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano 17 godzin temu @Adi_ejol bo ja jestem taki sasiad XXI wieku😂 nigdy nie mialem stycznosci z rusztowaniami wiec w tej kwestii sie nie wypowiem ale skoro tak twierdzisz...🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 642 Napisano 17 godzin temu @moonka nie wymagają na pewno takich umiejętności technicznych jak customowe elementy do growingu w druku 3d Ale mówię o rusztowaniach bambusowych do lst więc miałeś jak najbardziej styczność @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano 16 godzin temu @Adi_ejol no z takimi mialem jak najbardziej😁😁 Ja to mam jednak oko🙃 pasuje za pierwszym podejsciem😁 zmniejszylem odrobine otwor na szyne zeby wchodzilo ciasniej i drukuje kolejne szt🙂 jestem ciekaw co jeszcze wymysle🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach