paradwuchlorobenzen 160 Napisano Niedziela o 07:38 1 minutę temu, Boczelli napisał: @moonka przy uprawie organicznej mierzenie ec nie ma najmniejszego sensu Dokładnie tak. @moonka EC to przwodność elektryczna. Ta wartość jest jest bezpośrednio skorelowana z wartością ppm czy ' ilość cząstek dodatków w wodzie na milion cząstek wody' (na chłopski rozum). Im wyższe EC/ppm tym więcej cząstek 'niewody' w roztworze. Dlatego też EC/ppm stosowane jest w sumie tylko przy pracy z nawozami mineralnymi, a dla ogromnej większości z nich stosuje się dodatkowo wodę RO (odwrócona osmoza) która wyjściowo ma 0 ppm, dzięki czemu bardzo łatwo jest obliczyć EC/ppm w przygotowanym roztworze. Ogólna zasada: Im wyższe EC (lub ppm) tym więcej składników w roztworze. Na YT jest mnóstwo video, które tłumaczą to w bardzo dobry, przyswajalny sposób. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,811 Napisano Niedziela o 16:53 Kasa od aliexpress juz zostala mi przelana😁 teraz czekam na paczke😂 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,702 Napisano Niedziela o 17:03 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,811 Napisano Niedziela o 17:12 @Boczelli nie moja wina, ze takie maja zasady😂 skoro nalezy sie zwrot to czemu nie skorzystac😅 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,811 Napisano 23 godziny temu Popalilo mi delikatnie liscie po ostatnim podlaniu a nie dostaly duzej dawki nawozu🤔 trzeba by zapodac im troche mikro zycia do gleby to powinno je przetrawic😂😅 zdjecie wrzuce wieczorem🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 198 Napisano 23 godziny temu A to nie jest tak, że jak nie popalisz końcówek to znaczy, że nie starasz się wystarczająco? 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,811 Napisano 23 godziny temu (edytowane) @Bubble no wlasnie to nie koniecznie koncowki😅 Zerknijcie prosze czy to od nawozow czy cos jeszcze im dolega🙂 Edytowane 23 godziny temu przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 198 Napisano 23 godziny temu Moim zdaniem od nawozów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,811 Napisano 22 godziny temu (edytowane) Na to wychodzi ale dziwi mnie, ze dostaly minimalna dawke 2ml bloom i taka byla ich reakcja. Musze poczytac o tabsach, ktore wsadzilem w ziemie bo moze one maja sporo pk i stad takie liscie Guerrilla Tabs to 15-7-8 nkp ale wsadzilem ich po 5szt w doniczke. Czyzby teraz wychodzil nadmiar?🤔 Edytowane 22 godziny temu przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,811 Napisano 19 godzin temu Podlalem je po 0.5 litra z bakteriami i mikoryza i niech sie dzieje...😂 Jeszcze okaze sie, ze cale grow bede lecial na samej wodzie z dodatkami bez nawozow😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,498 Napisano 18 godzin temu @moonka a może to od oprysku na robale? 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,811 Napisano 18 godzin temu (edytowane) @Lady Green wydaje mi sie, ze od oprysku minelo zbut duzo czasu zeby teraz wychodzily takie cuda. Co ma byc to bedzie🙃 myslami i tak juz jest przy kolejnym grow...😂 Edytowane 18 godzin temu przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach