moonka 3,902 Napisano 20 Stycznia (edytowane) Naszukalem sie czegos prostego i odpowiednio dlugiego😅 miales racje ugina sie ale moze ze 2 mm czyli tyle co nic🙃 mam z reszta pomysl aby obrocic profile o 90° co nada calosci wiekszej sztywnosci bo obecnie sa ciensza stona horyzontalnie i nie wiem czemu od razu ich nie obrocilem🤷♂️ To powinno zalatatwic sprawe "wyginania sie" profili😉 nie bedzie rowniez widac przewodow bo beda poprowadzone przez mocowania bezposrednio do wewnatrz profila🙃 Edytowane 20 Stycznia przez moonka 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 21 Stycznia (edytowane) Mamy wtorek, podlewanie przewidziane na jutro a ziemia juz sucha😅 tak czy inaczej wstawilem herbatke a dzisiaj dam im jedynie po pol litra zeby spokojnie przetrwaly do jutra. Wygladaja jal wygladaja ale wydaje mi sie, ze nie jest gorzej niz bylo🙃 Edytowane 21 Stycznia przez moonka 6 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 22 Stycznia Wleciala wspominana herbatka w ilosci 0.5litra na rosline. Mam wrazenie, ze po wczorajszym podlaniu mam wiecej popalen. Czyzby w ziemi faktycznie zalegalo tyle nawozow, ze w momencie jej zmoczenia roslina ma dosyc i stad takie liscie?😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 22 Stycznia Kilka zdjec moich popalonych chwastow... 5 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano Piątek o 19:55 Kolejny dzien podlewania🙂 jak zwykle na raty. 3x 0.5l az do lekkiego przelania czysta woda z wyregulowanym ph. W dalszym ciagu nie wiem co dolega roslinom wiec bezpieczniej jest nie lac pk😅 zmajstrowalem lampe tak jak powinienem zrobic od razu. Przewody schowane a poprzeczki obrocone o 90°. Zostala kwestia zlacz a te sa zamowione i nie moga dojsc🤷♂️🙃 jakies pomysly z czym dzialac teraz?😂 2 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano Poniedziałek o 20:04 Podlewanko...🙂 dzisiaj wlecialo po 0.5litra samej wody a jutro dolewka z herbatki, ktora robi sie juz od kilku godzin. Nie lubie tego etapu bo wieje nuda i nie ma co robic a jeszcze z 6 tygodni przed nami...😅 2 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecam 420 170 Napisano Poniedziałek o 20:50 ładne kwiatki,ale co im dolega na tych liściach ?życzę owocnych plonów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano Poniedziałek o 20:57 @polecam 420 no cos im dolega i nie mam pojecia co😅 mysle, ze to nadmiar pk bo pojawilo sie okolo 2 tygodnie temu po pierwszym podlaniu z bloomem od BAC. Jednak sa to tylko moje domysly i rosliny jada praktycznie cale swoje zycie na wodzie bez nawozow😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano wczoraj o 19:28 Wleciala herbatka🙂 podlewajac stwierdzilem, ze moze uda mi sie je przeatawic jakos sensowniej... gowno z tego wyszlo😂 po raz kolejny stwierdzam, ze 4 rosliny to za duzo na ta szafe bo szczyty sie zaslaniaja😐 wracajac do tematu leda to w koncu przyszly mi zlacza😁 szybkie pomiary i od razu wydrukowalem schludna puszeczke na zlacze od barow😎😂 do dimmera wystarczy zwykle hermetyczne zlacze bez wiekszego cudowania. Ogarne to jednak dopiero po tym grow zeby nie podmieniac po raz kolejny lamp na czas "modernizacji"🙃 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 23 godziny temu Jeszcze takie szybkie pytanie bo nigdy nie wiem... mozna by je bylo na dniach troche przyciac z lisci? Nie mam na mysli totalnej wycinki bo ta za jakies 3-4 tygodnie a jedynie po kilka najbardziej denerwujacych lisci z kazdej z roslin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 244 Napisano 21 godzin temu Ja to cały czas rwę te liście, nigdy hermy nie miałem., więc moim zdaniem enjoy! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 13 godzin temu @Bubble a ja wlasnie mialem dwa grow temu i chce tym razem tego uniknac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,555 Napisano 12 godzin temu @moonka jeden listek czy dwa chyba różnicy nie zrobi ale nie wiem czy warto mnie w tym temacie słuchać bo jaja miałam w namiocie nie raz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 244 Napisano 5 godzin temu Moje zdanie jest takie, że te cięcia masowe więcej stresu powodują, niż odjęcie codziennie 1-5 liści. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach