Skocz do zawartości
moonka

Critical x4. Box szafa 100x60x155. Oswietlenie Kingbrite 240W

Rekomendowane odpowiedzi

Za chwile dalszy ciag podlewania. Jal zwykle dostaly wczesnie po 0.5litra i po 2h dolewka reszty. Moze dziwny system ale przynajmniej nie musze siedziec nad roslinami i czekac az woda sie wchlonie😂 zasiadam rowniez do laptopa bo musze ogarnac mocowania do sterownika od lampy. Lezy on narazie na lampach i nich poza przypietymi przewodami go nie trzyma😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rosliny podlane. Jal widac wygladaja srednio ale jeszcze maja czas. Nastepne podlanie wleci herbatka i moze ona postawi je troche na nogi. Mocowania nie inaczej a drukowane🙂 wczoraj zrobilem wstepny przymiarowy model. Bedzie to nasuwane na szyne a od gory otworki z nakretkami aby przykrecic sterownik😁 wczoraj robilem go zbyt najarany i nie zauwazylem, ze sterownik na po dwa otwory na strone a w mocowaniu zrobilem tylko jeden😂 dzisiaj sie poprawilem i w druku jest juz finalny mam nadzieje model😂

20250116_200348_compress98.jpg

20250116_200358_compress81.jpg

20250116_201045_compress5.jpg

20250116_201025_compress36.jpg

20250116_201053_compress60.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powoli zaczyna szronic🙂 jednak szron szronem a popalenia postepuja😅 nie zmienia to faktu, ze w nastepnym tygodniu wlatuje pierwsza herbatka🙂 przymocowalem sterownik i wyglada nawet w miare profesjonalnie😂 grzeje sie on okropnie i ciezko dluzej utrzymac go komfortowo w dloni. Dzieki temu mam w szafie 27°😅 podkrecilem wyciag zeby troche to zbic ale czy sie uda...🤷‍♂️😂

20250117_213944.jpg

20250117_213912.jpg

20250117_213902.jpg

20250117_213824.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że kostki elektryczne to wygoda ale ja dla bezpieczeństwa na każde miejsca połączeń elektrycznych dał bym koszulki termokurczliwe jednak sporą wilgoć i taki punkt to ryzyko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo 40% to nie wysoka wilgotnosc😉 kostek pozbede sie po tym grow. Narazie musi byc jak jest ale jestem pewny, ze nic sie nie stanie. Gdybym nie mial takiej pewnosci to lutowal bym polaczenia od razu🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo wole jednak tradycyjne polaczenie lutowane🙂 sprzetu mam az nadstan ale poprostu nie chcialo mi sie z tym teraz walczyc. Dzisiaj posiedze jeszcze nad mocowaniami samych led barow do poprzeczek. Obecnie sa przykrecane po jednej srubie na koncach i calosc nie ma sztywnosci. Zrobie ruchome mocowania aby mozna bylo regulowac rozstaw samych led barow🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Adi_ejol czuje sie bardziej jak jeden z sasiadow😂

Wstepny projekt juz w druku🙃 narazie jedna sztuka aby sprawdzic spasowanie i wprowadzic ewentualne poprawki🙂 bycie "technicznym" czasami sie przydaje😂

Screenshot_20250118_150749_Bambu Handy.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka nie wymagają na pewno takich umiejętności technicznych jak customowe elementy do growingu w druku 3d 

Ale mówię o rusztowaniach bambusowych do lst więc miałeś jak najbardziej styczność 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Adi_ejol no z takimi mialem jak najbardziej😁😁 

Ja to mam jednak oko🙃 pasuje za pierwszym podejsciem😁 zmniejszylem odrobine otwor na szyne zeby wchodzilo ciasniej i drukuje kolejne szt🙂 jestem ciekaw co jeszcze wymysle🤣

20250118_155748.jpg

20250118_155805.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi