moonka 3,841 Napisano Środa o 16:59 (edytowane) @Bubble robilem to i ilosc swiatla by sie zgadzala z zaleceniami Edytowane Środa o 17:00 przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 204 Napisano Środa o 17:00 No to fatum 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Środa o 17:52 Co ma wisiec nie utonie🙃 lampa na swoim miejscu i od razu widac lepsze pokrycie swiatlem🙂 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Czwartek o 18:36 Za chwile dalszy ciag podlewania. Jal zwykle dostaly wczesnie po 0.5litra i po 2h dolewka reszty. Moze dziwny system ale przynajmniej nie musze siedziec nad roslinami i czekac az woda sie wchlonie😂 zasiadam rowniez do laptopa bo musze ogarnac mocowania do sterownika od lampy. Lezy on narazie na lampach i nich poza przypietymi przewodami go nie trzyma😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Czwartek o 19:23 Rosliny podlane. Jal widac wygladaja srednio ale jeszcze maja czas. Nastepne podlanie wleci herbatka i moze ona postawi je troche na nogi. Mocowania nie inaczej a drukowane🙂 wczoraj zrobilem wstepny przymiarowy model. Bedzie to nasuwane na szyne a od gory otworki z nakretkami aby przykrecic sterownik😁 wczoraj robilem go zbyt najarany i nie zauwazylem, ze sterownik na po dwa otwory na strone a w mocowaniu zrobilem tylko jeden😂 dzisiaj sie poprawilem i w druku jest juz finalny mam nadzieje model😂 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Piątek o 20:53 Powoli zaczyna szronic🙂 jednak szron szronem a popalenia postepuja😅 nie zmienia to faktu, ze w nastepnym tygodniu wlatuje pierwsza herbatka🙂 przymocowalem sterownik i wyglada nawet w miare profesjonalnie😂 grzeje sie on okropnie i ciezko dluzej utrzymac go komfortowo w dloni. Dzieki temu mam w szafie 27°😅 podkrecilem wyciag zeby troche to zbic ale czy sie uda...🤷♂️😂 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,095 Napisano 23 godziny temu Wiem że kostki elektryczne to wygoda ale ja dla bezpieczeństwa na każde miejsca połączeń elektrycznych dał bym koszulki termokurczliwe jednak sporą wilgoć i taki punkt to ryzyko⚡ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano 22 godziny temu @mateo 40% to nie wysoka wilgotnosc😉 kostek pozbede sie po tym grow. Narazie musi byc jak jest ale jestem pewny, ze nic sie nie stanie. Gdybym nie mial takiej pewnosci to lutowal bym polaczenia od razu🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,095 Napisano 17 godzin temu https://a.aliexpress.com/_EGSyaBA To się sprawdza super Polecam sam używam do lutowania wszystko szczelne na zachlapania spokojnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano 16 godzin temu @mateo wole jednak tradycyjne polaczenie lutowane🙂 sprzetu mam az nadstan ale poprostu nie chcialo mi sie z tym teraz walczyc. Dzisiaj posiedze jeszcze nad mocowaniami samych led barow do poprzeczek. Obecnie sa przykrecane po jednej srubie na koncach i calosc nie ma sztywnosci. Zrobie ruchome mocowania aby mozna bylo regulowac rozstaw samych led barow🙃 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 642 Napisano 16 godzin temu @moonka ja wnioskuje o odznakę growerskiego elona muska dla pana moonka @Tester 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano 14 godzin temu @Adi_ejol czuje sie bardziej jak jeden z sasiadow😂 Wstepny projekt juz w druku🙃 narazie jedna sztuka aby sprawdzic spasowanie i wprowadzic ewentualne poprawki🙂 bycie "technicznym" czasami sie przydaje😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 642 Napisano 14 godzin temu @moonka ta z sąsiadów, z sąsiadów to ja jestem ze swoimi rusztowaniami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano 14 godzin temu @Adi_ejol bo ja jestem taki sasiad XXI wieku😂 nigdy nie mialem stycznosci z rusztowaniami wiec w tej kwestii sie nie wypowiem ale skoro tak twierdzisz...🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 642 Napisano 14 godzin temu @moonka nie wymagają na pewno takich umiejętności technicznych jak customowe elementy do growingu w druku 3d Ale mówię o rusztowaniach bambusowych do lst więc miałeś jak najbardziej styczność @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano 13 godzin temu @Adi_ejol no z takimi mialem jak najbardziej😁😁 Ja to mam jednak oko🙃 pasuje za pierwszym podejsciem😁 zmniejszylem odrobine otwor na szyne zeby wchodzilo ciasniej i drukuje kolejne szt🙂 jestem ciekaw co jeszcze wymysle🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach