Skocz do zawartości
moonka

Critical x4. Box szafa 100x60x155. Oswietlenie Kingbrite 240W

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Boczelli napisał:

@moonka przy uprawie organicznej mierzenie ec nie ma najmniejszego sensu

Dokładnie tak.

@moonka 

EC to przwodność elektryczna.  Ta wartość jest jest bezpośrednio skorelowana z wartością ppm czy ' ilość cząstek dodatków w wodzie na milion cząstek wody' (na chłopski rozum). Im wyższe EC/ppm tym więcej cząstek 'niewody' w roztworze. Dlatego też EC/ppm stosowane jest w sumie tylko przy pracy z nawozami mineralnymi, a dla ogromnej większości z nich stosuje się dodatkowo wodę RO (odwrócona osmoza) która wyjściowo ma 0 ppm, dzięki czemu bardzo łatwo jest obliczyć EC/ppm w przygotowanym roztworze. Ogólna zasada: Im wyższe EC (lub ppm) tym więcej składników w roztworze. Na YT jest mnóstwo video, które tłumaczą to w bardzo dobry, przyswajalny sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popalilo mi delikatnie liscie po ostatnim podlaniu a nie dostaly duzej dawki nawozu🤔  trzeba by zapodac im troche mikro zycia do gleby to powinno je przetrawic😂😅 zdjecie wrzuce wieczorem🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na to wychodzi ale dziwi mnie, ze dostaly minimalna dawke 2ml bloom i taka byla ich reakcja. Musze poczytac o tabsach, ktore wsadzilem w ziemie bo moze one maja sporo pk i stad takie liscie

Guerrilla Tabs to 15-7-8 nkp ale wsadzilem ich po 5szt w doniczke. Czyzby teraz wychodzil nadmiar?🤔

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green wydaje mi sie, ze od oprysku minelo zbut duzo czasu zeby teraz wychodzily takie cuda. Co ma byc to bedzie🙃 myslami i tak juz jest przy kolejnym grow...😂

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rosliny wygladaja jeszcze marniej🙈 smialem sie ale chyba faktycznie pojada cale grow na wodzie bez dodawania nawozow😂

Napisal do mnie chinczyk na ali. Z przetensjami jak moglem go tak zrobic😂 musial zwrocic mi kase a widzi, ze na dniach paczka bedzie dostarczona. Wymyslil wiec, ze moze przeleje mu chociaz polowe kasy a jak nie to odesle mu paczke🤣 no chyba sie z koniem na lby zamienil🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo, ze roslinom cos dolega postanowilem im jednak przyciac doly. Wizja masy popcornu skutecznie mnie do tego zmotywowala. Staralem sie ustawic je jakos sensowniej ale nic madrego nie wymyslilem😂 nastepne grow na 100% tylko dwie doniczki po okolo 20 litrow🙃

20250114_203234.jpg

20250114_203244.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi