paradwuchlorobenzen 160 Napisano 12 Stycznia W dniu 12/01/2025 o 07:35, Boczelli napisał: @moonka przy uprawie organicznej mierzenie ec nie ma najmniejszego sensu Dokładnie tak. @moonka EC to przwodność elektryczna. Ta wartość jest jest bezpośrednio skorelowana z wartością ppm czy ' ilość cząstek dodatków w wodzie na milion cząstek wody' (na chłopski rozum). Im wyższe EC/ppm tym więcej cząstek 'niewody' w roztworze. Dlatego też EC/ppm stosowane jest w sumie tylko przy pracy z nawozami mineralnymi, a dla ogromnej większości z nich stosuje się dodatkowo wodę RO (odwrócona osmoza) która wyjściowo ma 0 ppm, dzięki czemu bardzo łatwo jest obliczyć EC/ppm w przygotowanym roztworze. Ogólna zasada: Im wyższe EC (lub ppm) tym więcej składników w roztworze. Na YT jest mnóstwo video, które tłumaczą to w bardzo dobry, przyswajalny sposób. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano 12 Stycznia Kasa od aliexpress juz zostala mi przelana😁 teraz czekam na paczke😂 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,723 Napisano 12 Stycznia 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano 12 Stycznia @Boczelli nie moja wina, ze takie maja zasady😂 skoro nalezy sie zwrot to czemu nie skorzystac😅 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Poniedziałek o 15:35 Popalilo mi delikatnie liscie po ostatnim podlaniu a nie dostaly duzej dawki nawozu🤔 trzeba by zapodac im troche mikro zycia do gleby to powinno je przetrawic😂😅 zdjecie wrzuce wieczorem🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 204 Napisano Poniedziałek o 15:43 A to nie jest tak, że jak nie popalisz końcówek to znaczy, że nie starasz się wystarczająco? 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Poniedziałek o 15:54 (edytowane) @Bubble no wlasnie to nie koniecznie koncowki😅 Zerknijcie prosze czy to od nawozow czy cos jeszcze im dolega🙂 Edytowane Poniedziałek o 15:54 przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 204 Napisano Poniedziałek o 16:10 Moim zdaniem od nawozów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Poniedziałek o 16:36 (edytowane) Na to wychodzi ale dziwi mnie, ze dostaly minimalna dawke 2ml bloom i taka byla ich reakcja. Musze poczytac o tabsach, ktore wsadzilem w ziemie bo moze one maja sporo pk i stad takie liscie Guerrilla Tabs to 15-7-8 nkp ale wsadzilem ich po 5szt w doniczke. Czyzby teraz wychodzil nadmiar?🤔 Edytowane Poniedziałek o 16:47 przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Poniedziałek o 20:15 Podlalem je po 0.5 litra z bakteriami i mikoryza i niech sie dzieje...😂 Jeszcze okaze sie, ze cale grow bede lecial na samej wodzie z dodatkami bez nawozow😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,505 Napisano Poniedziałek o 20:46 @moonka a może to od oprysku na robale? 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Poniedziałek o 20:52 (edytowane) @Lady Green wydaje mi sie, ze od oprysku minelo zbut duzo czasu zeby teraz wychodzily takie cuda. Co ma byc to bedzie🙃 myslami i tak juz jest przy kolejnym grow...😂 Edytowane Poniedziałek o 20:53 przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Wtorek o 15:31 Rosliny wygladaja jeszcze marniej🙈 smialem sie ale chyba faktycznie pojada cale grow na wodzie bez dodawania nawozow😂 Napisal do mnie chinczyk na ali. Z przetensjami jak moglem go tak zrobic😂 musial zwrocic mi kase a widzi, ze na dniach paczka bedzie dostarczona. Wymyslil wiec, ze moze przeleje mu chociaz polowe kasy a jak nie to odesle mu paczke🤣 no chyba sie z koniem na lby zamienil🤣🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Wtorek o 19:46 Pomimo, ze roslinom cos dolega postanowilem im jednak przyciac doly. Wizja masy popcornu skutecznie mnie do tego zmotywowala. Staralem sie ustawic je jakos sensowniej ale nic madrego nie wymyslilem😂 nastepne grow na 100% tylko dwie doniczki po okolo 20 litrow🙃 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,723 Napisano Wtorek o 20:01 @moonka znowu jakies takie niziutkie te rosliny masz, taki był zamysł? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Wtorek o 20:18 @Cholender ja juz sam nie wiem czemu one rosnal takie niskie. Z grow na grow staram sie je pociagnac wyzej a jest jak jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Środa o 15:49 Troche kabelkow i powinno dzialac🙃 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 204 Napisano Środa o 16:43 może światło masz za mocne? @moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,841 Napisano Środa o 16:48 Swieci🙂 wieczorem postaram sie ja powiesic @Bubble budzetowe 180W na 0.6metra nie wydaje sie zbyt mocne 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 204 Napisano Środa o 16:51 @moonka Zmierz sobie dla świętego spokoju i będziesz miał jasność. 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach