Cholender 3,704 Napisano 8 Stycznia (edytowane) Jak już przygotowywać ziemie przed grow pod kątem robali to chyba prościej wystawić ja na zewnątrz na kilka dni I wymrozić. @JarzynaSWDN to musiały być jakieś inne robale bo roztocza , dobroczynki czy nicienie są niewidoczne gołym okiem Edytowane 8 Stycznia przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,813 Napisano 8 Stycznia @JarzynaSWDN tyle tego zjadamy nie wiedzac nawet o tym, ze te roztocza nie robily by mi chyba roznicy😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 199 Napisano 8 Stycznia @JarzynaSWDN Można, powiem szczerze, że jest wiele sposobów na oczyszczenie ziemi. A wracając do tematu, to już chyba wolałbym tego przędziorka wypalić niż tą chemię. Samo białko. Organicznie 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,310 Napisano 8 Stycznia @Bubble eee tam.... chemia może dodatkowo klepnąć 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 199 Napisano 8 Stycznia Nie no jasne tylko pytanie wtedy czy nie lepiej się na jakieś piguły przestawić, i zamiast roślin hodować laboratorium nie otwierać 🤣😂🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,310 Napisano 8 Stycznia @Bubble mnie piguły szkodą i nie lubię 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,813 Napisano 8 Stycznia @Bubble ja jednak wole ten oprysk niz robale🙂 ja to jeszcze pikus ale sa ludzie, ktorzy do samej scinki pryskaja canna cure bojac sie plesni😅 u mnie jeszcze lekko dwa mieaiace do scinki wiec do tego czasu pewnie z oprysku juz nic nie zostanie. Mniejsza o to... za chwile musze isc je podlac a mlody lata za mna i nie daje mi minuty spokoju😂 juz raz sie wygadal o roslinkach taty w szklarni i boxa nie moze zobaczyc nigdy w zyciu🤣 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,813 Napisano 8 Stycznia Mama zajela sie dzieckiem wiec ja mam wieczor dla siebie😁 ide zapalic a nastepnie zajme sie podlewaniem. Dzisiaj planuje dac im o 1.5litra i zobacze jak to przyjma🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,813 Napisano 8 Stycznia Rosliny podlane 2x po 750ml. Balem sie efektu po oprysku a mianowicie popalen. Na szczescie nic im nie jest a i nie zaobserwowalem robactwa. Jednak nie szukalem go jakos specjalnie a jedynie zerknalem pod liscie. Ogledziny beda w weekend bo jak pisalem wczesniej odbedzie sie wtedy ciecie🙂 zrobilo sie gesto, za gesto wiec czas temu zadzialac 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,813 Napisano Piątek o 16:10 (edytowane) Piatek tygodnia koniec i poczatek... W weekend planowane bylo przycinanie ale widze, ze rosliny nabieraja tempa i pna sie do gory. Zastanawiam sie wiec czy jest sens je teraz ciac czy poczekac jeszcze tydzien. Troche przeraza mnie ten busz bo liscie sporo zaslaniaja i warto by je przyciac z drugiej strony stres je przyhamuje... Wylaczylem dmuchawe. I bez niej mam z szafie 25 stopni wiec szkoda pradu🙂 Edytowane Piątek o 16:42 przez moonka 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 628 Napisano Piątek o 16:16 @moonka a nie tnij, jeszcze są prześwity @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,813 Napisano Piątek o 16:42 @Adi_ejol przeswity przeswitami ale gdy tylko odchyle cokolwiek na bok to pokazuje sie masa niedoswietlonych odrostow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 199 Napisano Piątek o 18:34 Tak naprawdę im wcześniej je usuniesz tym moim zdaniem lepiej, ale każdy ma swoje metody, ja to wyrywam codziennie po trochu. Jak wyłączyłeś dmuchawę to wymianę powietrza też jak rozumiem? Chyba mogą mieć mało co2 to raz, a co z wilgotnością to dwa, brak wymiany powietrza to też proszenie się o choróbska moim zdaniem, ale jak mówię każdy robi jak lubi i uważa za stosowne. Ładnie wyglądają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,813 Napisano Piątek o 18:54 (edytowane) @Bubble wylaczylem tylko nagrzewnice, ktora stoi w srodku😉 cala reszta smiga jak smigala wiec bez obaw, wiem co robie😁 ja wlasnie nie lubie skubac po troche. U mnie jest raz a dobrze co jakis czas🙂 Edytowane Piątek o 18:55 przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 199 Napisano Piątek o 18:56 @moonka a spoko to dobrze, że źle zrozumiałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,813 Napisano Sobota o 11:14 3 rosliny z grubsza przyciete. Ostatnia ogarne pozniej gdy bede je podlewal. Nie mam weny aby przyciac je konkretnie wiec bedzie jak bedzie🙃 grunt, ze odslonilem troche doly. Tym razem nic z nich nie wycinam bo nie chce mi sie z nimi walczyc😅. Nastepne grow wstawiam tylko 2 duze donice bo te 4szt maja tutaj za gesto. Wracajac do tematu lampy od chinczyka. Oplacilem te 20€ podatku i do tygodnia maja mi ja dostarczyc. Jaka szkoda, ze dzisiaj lub jutro mija 40 dni od zlozenia zamowienia i nalezy mi sie zwrot 100% pieniedzy😅 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,813 Napisano Sobota o 21:19 Mialem niespodziewanych gosci i myslalem, ze dzisiaj nie uda sie podlac ale... wpadlem na gore 10 minut przed zgaszeniem lamp i prawie zdazylem😂 dostaly tylko po litrze bo juz zgasly ledy🙃 dzisiaj przy weekendzie poszlo po 2ml bloom od BAC i niech rosna zdrowe. Robale chyba wytepione bo nie zauwazylem ich dzialalnosci na lisciach🙂 zdjec brak bo nic sie nie zmienilo😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,813 Napisano Sobota o 22:10 Najaralem sie i rozkminiam🙃 o ile czym jest vpd o tyle nadal mam zagwozdke z ec ziemi. Na ta chwile po podlaniu jest ono na poziomie 0.7. Internety pisza o wartosciach 1.2-2.4 w zaleznosci od etapu wzrostu. W jaki wiec sposob bezpiecznie zwiekszyc ec aby bylo ono na odpowiednim poziomie? Domyslam sie, ze trzeba zwiekszyc dawke nawozow ale czy nie zaszkodze w ten sposob roslinom? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,704 Napisano Niedziela o 07:35 @moonka przy uprawie organicznej mierzenie ec nie ma najmniejszego sensu 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,813 Napisano Niedziela o 07:37 @Boczelli no tego nie doczytalem🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach