Skocz do zawartości
moonka

Critical x4. Box szafa 100x60x155. Oswietlenie Kingbrite 240W

Rekomendowane odpowiedzi

Powoli zaczynam kolejne rownolegle grow. Byly wahania co i ile sadzic ale zdecydowalem sie na pestki, ktore mam czyli Critical. Sa to gratisy wiec moze byc roznie. 1 jest od Zamnesia a 3 od RQS. Zamnesia od razu poszla na dno a qrs'y utrzymuja sie na powierzchni. Mialem tez zagwozdke co z nawozami. Poczatkowo chcialem isc w powder feeding od Green House ale zostawie to na przyszlorocznego outa. Pojade standardowo na tym co mam czyli troche od biotabs, troche od biobizz, cos od BAC i zapewne wpadnie tez cos innego🙂 ziemia plagron lightmix zeby tym razem nie cudowac. Nie mam jeszcze koncepcji jak je prowadzic ale zapewne standardowo jak u mnie czyli gleba i ciecie z tym, ze jeszcze nie wiem jak wysoko🙂 doniczki 14litrow zeby tym razem mialy troche wiecej miejsca.  Weg jak dlugi bedzie taki bedzie😂 musza swoje urosnac i wtedy zdecyduje, ze juz czas na flipa🙂

20241023_165326.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nasionka na mokrym reczniku i zakitrane w cieplym ciemnym miejscu. W sobote zapewne trafia do ziemi. A ja zeby "sie nie nudzic" kombinuje nad ogrzewaniem do szafy. Oczywiscie wszystko diy🙃 kontrolwry sa a teraz trzeba znalezc w miare tanie termowentylatory. Dadza one wystarczajaco duzo ciepla aby ogrzac szafe🙂 do komplety przyda sie jakis czujnik dymu w razie...😅 a tak na powaznie to chce kupic najmniejsza kule gasnicza i powiesic ja w szafie tak dla pewnosci i spokoju ducha😂

20241024_203522.jpg

20241024_203533.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak powiesisz taką gaśnicę to Twój spokój ducha i tak będzie zakłócany czy ta gaśnica czasem nie odpaliła bez powodu... albo źle zinterpretowała jakiś sygnał i też odpaliła 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB no wiec tak... czasu nie mam bo pracuje na zmiane z zona zeby ktos mogl byc w domu z dzieckiem🙃 sprzet mam jak se zrobie😂 zasoby moze i jakies sa ale nie w postaci €😅 zona caly czas cos marudzi ale chyba tylko dla marudzenia😂

@Boczelli taka mala kula spokojnie ugasi boxa. Widzialem sporo testow i jest taki m2 czy 1.5m2 nie bedzie dla niej problemem

@Adi_ejol troche bede bawil sie pradem i zawsze istnieje ryzyko jakiegos zwarcia. Mam o tym jakies pojecia ale nie moge byc w 100% pewny czesci jakich uzyje

@WymiataczMega tworze bardzo proste rzeczy. Nic w tym nadzwyczajnego. Pod wrazenim byl bys gdybym mogl sie ujawnic z tym co tworzylem jakis 2 lata temu. Zdjecia moich tworow kradli nawet chinczycy i wstawiali je na aliexpress na aukcjach i po roznych stronach internetowych. Nawojowalem sie z nimi aby pousuwali wszystkie moje foty😂 lubie przy czyms dlubac i sprawia mi to przyjemnosc tym bardziej gdy sa tego jakies efekty🙂

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB nie moge. Niestety, to czego dotyczyly zdjecia bylo znane w calej polsce w pewnych kregach i w mniejszym stopniu w europie i ktos po tym mogl by mnie skojarzyc, ze ja to ja🙂 moge tylko napisac, ze chodzilo o pojazdy elektryczne bo kiedys tym sie zajmowalem i to bylo moje hobby oraz jedno ze zrodel dochodu

Kurier wlasnie przyniosl troche dobroci dla roslinek🙂 

20241025_162532.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nasionka w ziemi. Dwa mialy kroche krotkie knoty ale dadza rade. Tym razem wsadzilem je glebiej niz zawsze i moze bedzie lepiej... niz zawsze gdziem pozniej musialem je zakopywac bardzi gleboko przy przesadzaniu😅 ziemia wczesniej przelana woda i wysuszona do odpowiedniego stanu. Pestki podlane ukorzeniaczem oraz mikoryza. Pierwsze dni beda staly w inkubatorze na macie grzewczej. Lampa off i czekamy na lby🙂 went wisi na sztuke. Musze podlutowac przedowy i na dniach go uruchomic🙂

20241026_195326.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie juz sa z nami🙂 wlaczylem wiec im leda na 10% i z 25cm nad nimi. Temperatura w szafie to 23° a wilgotnosc 66%. W inkubatorze 26° i prawie 80% wilgotnosci. Teraz nudne dwa tygodnie gdzie nic sie nie bedzie dzialo. Nastepnie przesadzanie i zaczynam treningi🙂

20241028_181258.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi