moonka 3,395 Napisano 23 Października Powoli zaczynam kolejne rownolegle grow. Byly wahania co i ile sadzic ale zdecydowalem sie na pestki, ktore mam czyli Critical. Sa to gratisy wiec moze byc roznie. 1 jest od Zamnesia a 3 od RQS. Zamnesia od razu poszla na dno a qrs'y utrzymuja sie na powierzchni. Mialem tez zagwozdke co z nawozami. Poczatkowo chcialem isc w powder feeding od Green House ale zostawie to na przyszlorocznego outa. Pojade standardowo na tym co mam czyli troche od biotabs, troche od biobizz, cos od BAC i zapewne wpadnie tez cos innego🙂 ziemia plagron lightmix zeby tym razem nie cudowac. Nie mam jeszcze koncepcji jak je prowadzic ale zapewne standardowo jak u mnie czyli gleba i ciecie z tym, ze jeszcze nie wiem jak wysoko🙂 doniczki 14litrow zeby tym razem mialy troche wiecej miejsca. Weg jak dlugi bedzie taki bedzie😂 musza swoje urosnac i wtedy zdecyduje, ze juz czas na flipa🙂 4 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 24 Października Nasionka na mokrym reczniku i zakitrane w cieplym ciemnym miejscu. W sobote zapewne trafia do ziemi. A ja zeby "sie nie nudzic" kombinuje nad ogrzewaniem do szafy. Oczywiscie wszystko diy🙃 kontrolwry sa a teraz trzeba znalezc w miare tanie termowentylatory. Dadza one wystarczajaco duzo ciepla aby ogrzac szafe🙂 do komplety przyda sie jakis czujnik dymu w razie...😅 a tak na powaznie to chce kupic najmniejsza kule gasnicza i powiesic ja w szafie tak dla pewnosci i spokoju ducha😂 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 25 Października Jak powiesisz taką gaśnicę to Twój spokój ducha i tak będzie zakłócany czy ta gaśnica czasem nie odpaliła bez powodu... albo źle zinterpretowała jakiś sygnał i też odpaliła 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 25 Października (edytowane) @WBB ona odpala dopiero powyzej 70° wiec sama z siebie nie sprzeli😉 Edytowane 25 Października przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 25 Października @moonka a to nie doczytałem.... 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 25 Października Mam też jedna, ale nie chce mi sie wierzyć że ugasi mi boxa jak się habazie zaczna jarać, zalozylem do tego czujniki dymu z wifi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 478 Napisano 25 Października @Boczelli jakie jest ryzyko pożaru? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 25 Października @Adi_ejol mysle ze jak caly sprzęt jest oryginalny i użytkowany zgodnie z przeznaczeniem to bardzo małe. Ale @moonkam bawi się w Macgyvera to musi bardziej uważać 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 25 Października @moonka jestem pod wrażeniem co tworzysz👍💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 25 Października @WymiataczMega no ma czas, sprzęt, zasoby, możliwości no i żona jest po jego stronie 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 25 Października (edytowane) @WBB no wiec tak... czasu nie mam bo pracuje na zmiane z zona zeby ktos mogl byc w domu z dzieckiem🙃 sprzet mam jak se zrobie😂 zasoby moze i jakies sa ale nie w postaci €😅 zona caly czas cos marudzi ale chyba tylko dla marudzenia😂 @Boczelli taka mala kula spokojnie ugasi boxa. Widzialem sporo testow i jest taki m2 czy 1.5m2 nie bedzie dla niej problemem @Adi_ejol troche bede bawil sie pradem i zawsze istnieje ryzyko jakiegos zwarcia. Mam o tym jakies pojecia ale nie moge byc w 100% pewny czesci jakich uzyje @WymiataczMega tworze bardzo proste rzeczy. Nic w tym nadzwyczajnego. Pod wrazenim byl bys gdybym mogl sie ujawnic z tym co tworzylem jakis 2 lata temu. Zdjecia moich tworow kradli nawet chinczycy i wstawiali je na aliexpress na aukcjach i po roznych stronach internetowych. Nawojowalem sie z nimi aby pousuwali wszystkie moje foty😂 lubie przy czyms dlubac i sprawia mi to przyjemnosc tym bardziej gdy sa tego jakies efekty🙂 Edytowane 25 Października przez moonka 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 25 Października @moonka jak chinczyki ukradli to ja tez to chce zobaczyć 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 25 Października @WBB nie moge. Niestety, to czego dotyczyly zdjecia bylo znane w calej polsce w pewnych kregach i w mniejszym stopniu w europie i ktos po tym mogl by mnie skojarzyc, ze ja to ja🙂 moge tylko napisac, ze chodzilo o pojazdy elektryczne bo kiedys tym sie zajmowalem i to bylo moje hobby oraz jedno ze zrodel dochodu Kurier wlasnie przyniosl troche dobroci dla roslinek🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 478 Napisano 25 Października @moonka to ty nie jesteś macgyver tylko growerski Elon musk 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 26 Października Nasionka w ziemi. Dwa mialy kroche krotkie knoty ale dadza rade. Tym razem wsadzilem je glebiej niz zawsze i moze bedzie lepiej... niz zawsze gdziem pozniej musialem je zakopywac bardzi gleboko przy przesadzaniu😅 ziemia wczesniej przelana woda i wysuszona do odpowiedniego stanu. Pestki podlane ukorzeniaczem oraz mikoryza. Pierwsze dni beda staly w inkubatorze na macie grzewczej. Lampa off i czekamy na lby🙂 went wisi na sztuke. Musze podlutowac przedowy i na dniach go uruchomic🙂 7 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 28 Października Dwie juz sa z nami🙂 wlaczylem wiec im leda na 10% i z 25cm nad nimi. Temperatura w szafie to 23° a wilgotnosc 66%. W inkubatorze 26° i prawie 80% wilgotnosci. Teraz nudne dwa tygodnie gdzie nic sie nie bedzie dzialo. Nastepnie przesadzanie i zaczynam treningi🙂 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 29 Października (edytowane) @Tester "statyw" juz jest. Czekam tylko na ladowarke z przewodem i bede zaczynal z timelapse 😉 Edytowane 29 Października przez moonka 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 29 Października @moonka czym bedziesz nagrywal? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 29 Października @Boczelli mam jakiegos praktycznie nowego samsunga i zobacze jak bedzie nim szlo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 29 Października @moonka no to zobaczymy trochę chyba roboty z tym będzie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach