FantastycznyPanLis 59 Napisano 15 Listopada 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 59 Napisano 15 Listopada Odwróciłem doniczkę o 180 stopni aby zapewnić światło tym dolnym partią roślinki, myślę że wentylator mieszający jednak zabiera troszkę tego światła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 59 Napisano 18 Listopada 38 dzień Dziś dostała wodę z nawozami, wyciąłem też kilka sztuk liści które zasłaniały dolne topy, mam nadzieje że jakoś ruszy i będzie rosła i puchła BioBloom 2ml/700ml wody TopMax 1ml/700ml wody (termometr leży na ziemi, bo spadł akurat przy robieniu zdjęcia) 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 59 Napisano 19 Listopada (edytowane) Dokupiłem jej ATAMI BIO-BLOOMBASTIC, jest teraz w 6 tygodniu (39dzień) zaraz wchodzi w 7 tydzień (42dzień), od ziarna do plonu "podobno" 8-9 tygodni, czy będę mógł dodać tego nawozu przy jutrzejszym podlewaniu? (czy to zadziała na podobnej zasadzie jak mineralne pk13/14?) druga sprawa to taka że dolne młode listki zżółkły, czy roślina czerpie z niej pożywienie i ja dostarczam jej go za mało? może by zwiększyć dawkę wody z 700ml do 1l? Doniczka to 7l ale ziemi nie jest nasypane do samej góry czyli gdzieś 6l ziemi może znajdować się w doniczce Edytowane 19 Listopada przez FantastycznyPanLis @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,558 Napisano 19 Listopada @FantastycznyPanLis to atami to odpowiednik mineralnego pk. Mialem tzn mam nadal ale resztke i fajnie wspolpracowalo w herbatka od biotabs. Obecnie uzywal biobloom od BAC i wydaje mi sie, ze na atami topy byly fajniejsze. Mialem je kupic ale bac wyszedl taniej i...😅 Na foto nie widac zbyt kwiatow ale wydaja sie juz w miare uformowane wiec mozesz im zaczac lac ten bloombastic 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 59 Napisano 20 Listopada 40 dzień Roślinka została podlana z rana, a wieczorem zaobserwowałem żółte liście, i moje pytanie brzmi czy roślinie brakuje azotu a może daje jej za mało nawozów i czerpie energie z liści, czy to naturalny proces a ja tylko nie potrzebnie panikuje? w 42 dniu dodam jej Atami Bio-Bloombastic 0.5ml na 700ml wody, akurat wtedy będzie w 7 tygodniu. BioBloom 2ml/700ml wody TopMax 1ml/700ml wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,416 Napisano 20 Listopada @FantastycznyPanLis przy włączonym świetle gorzej ocenić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,486 Napisano 20 Listopada Taka blada trochę. Dawaj jej więcej jeść 😎 Grow jak masz też możesz dać. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 59 Napisano 22 Listopada W dniu 20/11/2024 o 21:48, Tester napisał: @FantastycznyPanLis przy włączonym świetle gorzej ocenić W dniu 20/11/2024 o 22:04, WymiataczMega napisał: Taka blada trochę. Dawaj jej więcej jeść 😎 Grow jak masz też możesz dać. To mówisz zwiększyć jej wody do 1l? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,486 Napisano 22 Listopada @FantastycznyPanLis wodę swoją drogą, nawozów więcej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 443 Napisano 22 Listopada Na taką roślinę i taką donice to ty co najmniej z2 litery powinien lac panie, sucha ziemia widać po zdjęciach, rozrób odżywek zalej 2 litery powolutku po całej donicy niech ziemia nasiaknie, podnieś donice i zapamiętaj jak jest ciężka, możesz ją nawet zważyć jak chcesz, jak waga spadnie o trochę więcej niż połowę to podlewasz, ma mieć wilgoć ale sie nie topić i ma mieć sucho ale nie pustynię 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,468 Napisano 22 Listopada ☝️dokladnie jak wyżej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 59 Napisano 22 Listopada Dobra dostała 1.5L wody z nawozami 5 ml BioBloom / 1.5l wody 3ml Topmax / 1.5l wody 1ml bioGrow / 1.5l wody zobaczymy jak zareaguje na wieksza ilość nawozów i wody 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,486 Napisano 22 Listopada Tego grow jeszcze więcej przy następnym podlaniu proponuje podać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 59 Napisano 22 Listopada 1 godzinę temu, WymiataczMega napisał: Tego grow jeszcze więcej przy następnym podlaniu proponuje podać. 2ml będą optymalne? Chyba azotu nie można za dużo podczas kwitnienia coś takiego słyszałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,486 Napisano 22 Listopada Jak roślina pokazuje niedobór jak najbardziej można dać. Ja bym nawet 4-5ml/l dał. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 59 Napisano 22 Listopada 1 godzinę temu, WymiataczMega napisał: Jak roślina pokazuje niedobór jak najbardziej można dać. Ja bym nawet 4-5ml/l dał. Racja, w niedziele zwiększę dawkę, chce wprowadzić ten dodatkowy nawóz atami biobloombastic ale póki co się wstrzymałem se względu na te jasne liście, w niedzielę jej podam i zwiększę dawkę biogrow 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 59 Napisano 22 Listopada Dzień 42 / 22 dzień kwitnienia Wchodzimy w 7 tydzień życia rośliny końcówka 3 tygodnia kwitnienia, w niedziele wejdzie w 4 tydzień kwitnienia i wtedy dostanie dodatkowy nawóz wspomagający kwitnienie i rozwój kwiatostanów Staram się utrzymywać temperaturę 24-28 stopni w dzień oraz 20-24 stopni nocą do tego staram się utrzymywać wilgotność 40% na ten moment w boxie mam 24 stopnie oraz 43% wilgotności (Średnia temperatura która się utrzymuje w boxie to 27 stopni oraz 40% wilgotności) Spokojnego i udanego weekendu życzę 👌🌱 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 59 Napisano 24 Listopada Problem z pH Wykonałem test pH odstanej wody którą mieszam z nawozami i okazało się że pH jest na poziomie 7.8+ Może to był również czynnik, i nawozy słabo się przyswajały, co mogę teraz zrobić? Dokupie w tygodniu ph- od biobizz ale teraz myślę nad podlaniem ją butelkowaną wodą muszynianką co o tym myślicie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,558 Napisano 24 Listopada @FantastycznyPanLis czyli sytuacja 1:1 jak u mnie. Odstana woda miala ph 8 a ja lalem ja nieswiadomie az zablokowalem rosliny. 1.5ml octu na 2 litry wody obniza ph z 8 do okolic 6.5. Przelalem rosliny taka woda az ph wyplywu bylo ok i z czasem rosliny sie ogarnely 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach