caramella67 0 Napisano 19 Października Witam oto moja pierwsza plantacja sklada sie ona z 3 panienek. (2x Cookies gelato 1x Fat banana oba automaty) Pisze tego posta poniewaz mam pare pytan odnosnie dalszego dzialania i prosze o pomoc w dalszym poprowadzeniu plantacji zeby to mialo rece i nogi 🙂 Kazda cenna rada sie przyda ! Informacje ogolne Box 60x60x180cm Doniczki 11l x 3 Ziemia Biobizz allmix Lampa 150W z funkcja przyciemniania aktualnie swiatlo swieci 18/6 codziennie nawozy : Root Juice ; Bio grow ; bio bloom; bio heaven; Calmag ; acti vera (jeszcze zadnego nie uzywalem) Tak o to wyglada moj boxik Doniczka nr 1 ---- 24 dni Doniczka nr 2 ---- 23 dni doniczka nr 3 ----- 20dni Jak oceniacie roslinki czy maja naturalny wzrost po tylu dniach czy sa za male jakies uwagi? Lampa byla do dnia wczorajszego ustawiona na ok 55cm od donicy z moca 25% Tak to wyglada aktualnie na dzien dzisiejszy. Moje pytanie teraz brzmi na jakiej wysokosci ustawic lampe i na jaka moc mam ja podkrecic aktualnie lampa jest na wysokosci ok 43cm od najwyszej roslinki swieci z moca 50% pasuje? Pytanie nastepne z informacji przeczytanych w internecie w Ziemi allmix jest dobrze zaopatrzona w nawozy wiec od ktorego tygodnia mam zaczac dawac jej jesc bede sugerowal sie tym o to schematem od biobizza jednakze nawozenie zaczne od polowy zalecanej dawki i co 2 dzien Pytanie koncowe 1. Zaopatrzyc sie w jeszcze 1 wiatraczek i podpiac go na dole zeby wial pod roslinki czy 1 z gory sam wystarczy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 19 Października @caramella67 są małe, za małe, albo źle dni liczysz. Wywal przedłużacz z namiotu, podbij wilgotność, przeczytaj na opakowaniu ziemi na ile tygodni wystarcza roślinkom zawarte w niej jedzonko... Jeśli dobrze liczysz to one lada moment mogą zacząć kwitnąć... Masz więcej nasion? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
caramella67 0 Napisano 21 Października @Lady Green Witaj! Z gory dziekuje za komentarz. Rzeczywiscie sa bardzo male jak na tyle dni w ziemi, dni zaczalem liczyc od wlozenia nasiona do ziemi. Wilgotnosc podniaslem na 70% Co do ziemi Biobizz allmix jest jasno napisane ze zemia jest juz nawoznieta na 8-10 tygodni a na schemacie nawozenia jest napisane zeby juz od 1 tygodnia lekko ja nawozic wiec nie wiem kurwa o co tu chodzi. Pytanie z innej beczki dlaczego na schemacie Biobizz okres wegetacji trwa tylko 2 tygodnie? moje roslinki maja po 3 tygodnie i osiagaja dopiero po kilkanascie centymetrow a schemat mowi ze po 2 tygodniach przechodzimy na okres kwitniecia. Na prawde mam metlik w glowie nie wiem jak do tego podejsc chyba bede musial sam zrobic sobie plan nawozenia i nauczyc sie tego poprzez praktyke prob i bledow Mam wiecej nasion to nie problem ale te trojaki co mi w namiocie rosna ciagne do konca jak mi nie wyjdzie nic to trudno nauczka na przyszlosc jezeli rzeczywiscie zaraz zaczna kwitnac to nie wiem gdzie popelnilem blad. Co do nawozenia, nawozic co kazde lanie czy co 2? Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 21 Października (edytowane) @caramella67 nawozić co każde podlanie ale wstrzymaj się jeszcze z tym, lej tylko wodę, one mają jeszcze ogrom jedzenia w tej ziemi. Wiesz po ilu dniach rośliny wyszły z ziemi? Wtedy liczysz im dzień 1, możesz nawet policzyć wtedy dzień 0. Schemat biobizza ignoruj, obserwuj rośliny, to one decydują kiedy trzeba coś zacząć im podawać. Jaką ilością wody je podlewasz? Edytowane 21 Października przez Lady Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
caramella67 0 Napisano 29 Października (edytowane) @Lady Green Witaj na dzien dzisiejszy tak to wyglada najwieksza ma 34cm srednia ok 20cm a ta najnizszy jakas uposledzona trzymam ja z ciekawosci co z niej wyrosnie. Od dzisiaj swiatlo leci 12/12 lekko co 2 podlanie nawoze je uzywam schematu od biobizz ale dziele przez pol dawki. Po tej plantacji ogarne sobie nasiona sezonowe i na nich bede sie uczyl. Pytanie za 100 punktow Myslisz zeby w roslince sredniej i malej poucinach najwieksze liscie zeby odslonic gloweczki roslinki? swiatlo leci 100% 12/12 Edytowane 29 Października przez caramella67 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 29 Października @caramella67 skąd pomysł aby skracać im dzień do 12h? To automaty, niektorzy świecą automatom nawet 24 na dobe non stop. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 29 Października @caramella67 ile wody im dajesz? Jakieś takie smutne 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
caramella67 0 Napisano 30 Października @WymiataczMega Czesc! najmniejsza 500ml srednia ok 650ml najwieksza 750ml @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 30 Października @caramella67 ta jedna jest poturbowana od tego że mieszający stale na nią dmucha. Proponuje coś zmienić w ustawieniach 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
caramella67 0 Napisano 30 Października @WymiataczMega @Lady Green Witajcie! Jeden dzien a duzo zmian! i to mnie bardzo cieszy ze w koncu cos ruszylo bo juz sie balem ze wyjdzie klapa z calej uprawy indoor. Mam wrazenie ze Odkad przelaczylem swiatlo 12/12 roslinki dostaly mocnego bodzca do wzrostu i urosly o pare centymetrow najwieksza az 6cm! dwie inne roslinki tez mocno urosly 😄 co myslicie o tym Lst na najmniejszej roslince w ten sposob chce odslonic glowki spod tych ogromnych lisci. Zostawic i obserwowac czy puscic ja wolno zeby rosla w pionie? Co do nawozow i podlewania to aktualnie nawoze co drugie lanie (woda/nawoz/woda/nawoz) schematem z biobizz + calmag oprocz Fishmix i microbes wszystko przez pol dzielone. Podlewam je 500/650/750ml (m/s/n) co drugi dzien @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 31 Października (edytowane) @caramella67 biobizz nie zaleca nawożenia co 2 podlanie ze względu na różnicę pH. Ty robisz tej jednej lst i ją z niego spuszczasz? 😅 Zdecyduj się może... albo albo. 🤷♀️ Ona jeszcze nie kwitnie? Bo te 2 większe już chyba tak? Edytowane 31 Października przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach