mateo 1,063 Napisano 27 Grudnia 2024 (edytowane) Dziś podlewanie 3ml calmag na l 3ml grow zobaczymy wypływ jest pH 6,9 do 7 Ec 1800 +- swiatlo 350w na 55 do 60cm Pierwszy raz używam pute zym niby oczyszcza ziemie i rośliny szybciej wchłaniają może to tego wina Edytowane 27 Grudnia 2024 przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 543 Napisano 27 Grudnia 2024 Dawaj im normalnie azotu i się na razie nie martw kwitnieniem, one będą azotu dużo potrzebowały żeby się wyciągnąć A no i zapomniałem, zanim coś dasz to sprawdź ph @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,063 Napisano 27 Grudnia 2024 pH sprawdzam zawsze @JarzynaSWDN z wypływu też wszystko jest w normie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,063 Napisano 28 Grudnia 2024 Nowe przebarwienia🤔 Grow tydzień 8 Chciał bym poprawić ich kondycję przed połączeniem ale już nie wiem co im dolega 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,063 Napisano 29 Grudnia 2024 Pomoże ktoś ? Po kolejnym podlaniu nie jest lepiej mimo 3ml na litr calmag 2ml na litr grow rośliną pojawiają się nowe plamy Może za dużo clmaga 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,652 Napisano 29 Grudnia 2024 @mateo glodne sa azotu i wapnia magnezu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,063 Napisano 29 Grudnia 2024 Kurde ju 2x pod rząd robiłem im podlanie na większe dawki i opryski z calmagu i jest coraz więcej przebarwien Proponujesz lać 3ml na litr calmaga i grow? Czy większą dawkę Wcześniej robiłem im dawkę na tydzień i dzieliłem na 2 2 pon i piątek nawozy a w środę woda teraz co podlanie dostają grow i calmag @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,652 Napisano 29 Grudnia 2024 Mogą też być poblokowane skoro je karmisz a one dalej glodne. Ciezko powiedziec, tylko Ty wiesz co kiedy i ile im dawales. Na pewno warto sprawdzić ph I ec wypływu. Jeśli karmienie doglebowe nie działa to można walic opryski @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,063 Napisano 29 Grudnia 2024 (edytowane) pH wypływo jak wyżej 6.9 do 7 ec ok 1800 Na początku dawałem nawozów jak robiły się jasne ale nie było wypływu z dołu doniczki ok 1ml na litr , teraz już 3 raz podlewam z nawozami min 2x dawka na litr żeby nie przesadzić ostatnio tylko 3ml na litr i dalej słabo lepiej próbować płukac czy podlać 4ml na litr i zobaczyć co się stanie Ogólnie ec wydaje mi się że jest wysokie ale przy 1800 powinny dać radę na takim późnym wegu Edytowane 29 Grudnia 2024 przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,063 Napisano 29 Grudnia 2024 (edytowane) Zablokowane nie powinny rosnąć tak szybko a dalej rosną ładnie (tak mi się wydaje) co myslicie? Również pH podawane i wypływu jest ok z blokiem jest większe pH i dużo większe ec ? Edytowane 29 Grudnia 2024 przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 2,017 Napisano 29 Grudnia 2024 @mateo daj zdjęcia bez lampy, myślę że nie jest najgorzej patrząc na strukturę wiatraków. pH wg mnie za wysokie na teraz, podejrzewam że blokuję Ci to bor. Flip i po czasie się unormuje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,063 Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) W roztworze mam ok 6.5 z wypływu 6.9 -7 wszystkie doniczki już drugi raz sprawdzam Dam zdjęcie dziś bo przenoszę je do innego namiotu i będą bez światła przez chwile Dziś zrobię im 5.8 do podlania sama wodę? Edytowane 30 Grudnia 2024 przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 543 Napisano 30 Grudnia 2024 Ja bym na twoim miejscu zbił ec odpływu jak najniżej i zaczął karmienie od nowa, jak tak im raz więcej tego raz tego dajesz to nie wiesz co one używają a co nie i powodujesz więcej problemów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,063 Napisano 30 Grudnia 2024 Staram się zwiększać od początku uprawy, wiem ile czego leje tylko teraz zacząłem od innych nawozów. Zaczynałem od wody aż dostały ziemię grow ,przez tydzień nie podlewalem nawozami bo miały w ziemi po tygodniu zacząłem od 0,5ml na litr tylko grow po kolejnych tygodniach dałem im pierwszy raz calmag 1ml na litr i growplagron dawka 1ml na litr i to podzieliłem w stosunku tygodnia na pół czyli 2x 0,5ml na litr grow i calmag . Jedna zaczęła delikatnie zolnac to dałem jej więcej grow i calmaga reszta dostawała normalnie . I w wypływie też wszystko równo wychodzi i pH nie jest rozrzucone i ec czyli równo im dawałem. Ale spr podlać sama woda i zbić pH na poczatek Chyba że to przez plagron pureezym podobno pomaga roślina szybciej przetrawić i nie gromadzą się sole tak w donicach i faktycznie są głodne😅😅🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,063 Napisano 30 Grudnia 2024 Zdjęcia roślinek bez lamp@Grzechoczący Grzechotnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,063 Napisano 30 Grudnia 2024 Po przelaniu toslin pH 7 z wypływu a ec ok 1100 Nie dawałem żadnych nawozów zbiłem im pH do 6.5 Po takim zabiegu następne podlanie już z nawozami czy dalej bez? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,063 Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) czy moje problemy mogą być z ich powodu Zamówione roztocza będą miały co jeść Edytowane 30 Grudnia 2024 przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,063 Napisano 31 Grudnia 2024 2 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,063 Napisano 31 Grudnia 2024 Kiedy po wypłukaniu można zacząć nawozić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 2,017 Napisano 1 Stycznia W dniu 30/12/2024 o 12:38, mateo napisał: Chyba że to przez plagron pureezym podobno pomaga roślina szybciej przetrawić i nie gromadzą się sole tak w donicach i faktycznie są głodne😅😅🤔 Ogólnie nie używałem,nie pracowałem z mineralnym nawozem. Ale tak działają enzymy. Je powinno używać się kilka razy na grow, nie za każdym czy co drugie podlanie. Szczerze nie wiem skąd ten stan roślin, najważniejsza jest sekwencja zdarzeń i wystąpienia problemów. Trochę nakreśliłeś. Po naturalnych zdjęciach widać, że jedzenie mają pod korek. JA widzę bloki na za wysokim pH jakie mogło by być na flo, i to w późniejszej fazie. Na tym etapie starałby się mieć w medium nie więcej niż 6.5. Na ppm w ogóle nie pracowałem (ec) to nie będę się wypowiadał. Ale nie robił bym płukanki medium. Jechałbym na wodzie, z 2-3 podlania, a później normalnie nawoził według schematu, zwracając uwagę na wypływ z pH najbardziej. Enzymy może rozpuściły i były pierwiastki bardziej dostępne, doszło do antagonizmów, a może to wina za wysokiego pH i bloków w przyswajaniu. Tego nie wiem. Wiem że albo jest nadwyżka molibdenu lub niedobór boru. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach