Skocz do zawartości
WymiataczMega

Automaty, biobizz, 60x60, lumatek attis 200w pro

Rekomendowane odpowiedzi

Siema. Jestem z aktualizacją 😉. Rośliny wypiły 6 litrów wody z bloom 5ml/l, topmax 5ml/l i PK biotabs 3ml/l. Rośliny idą ładnie w miarę równo. Zaczynam widzieć różnicę co do odmian. Pozdrawiam 👊 

IMG-20241129-WA0001.jpg

IMG-20241129-WA0000.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Top max to głównie cukry nie ma w składzie NPK wiec chyba nie da się go przedawkowac albo bardzo o to ciężko. Biobloom tez jest dosyć slaby, z tej trójki tylko z bio pk bym uważał 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, nawet biobizz mówi że jedyne na co uważać to bio bloom I calmag ale dopóki nie przekraczasz tej maksymalnej dawki to nic im nie będzie, NPK biobizz w maksymalnej dawcę jest poniżej 10, najbardziej to na calmag uważać bo to naturalny wapń i jak roślina nie użyje to się odkłada w donicy i pH leci w górę i i zachodzi reakcja z fosforem, a reszta to nie nawozy tylko cukry i nie zwiększają NPK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się wydaje że raczej zrobiłeś dobrze, światło ma dostęp do większości kwiatów na dole a liście z spodu spełniają swoją funkcję, ja zrobiłem na odwrót i trochę lipa bo wtedy górne liście tworzą parasol i zasłaniają topy niżej, następną roślinę zrobię na odwrót 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi