Skocz do zawartości
Monako

AYAHUASCA PURPLE Lampa MH FCE3000 300w

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam jedną odmianę od Barneys Farm AYAHUASCA PURPLE rośliny mają ok 25 dni coś takiego od dwóch dni są przełączone na 12/12 niepokoi mnie wypływ który jest wysoki 2.8 EC gdzie nic nie dostały od samego początku ale zobaczymy co z tego będzie teraz będę filtrował wodę i dodawał małą dawkę Callmagu 

Warunki

Dzień 24/25 C. RH 47/50
Noc 19/20c. RH 50/54%
Później włączę kabel grzewczy żeby był cały czas 

Mój Sprzęt 

Lampa MH FCE3000 

Ziemia PLAGRON LightMix

Nawozy Mineralne od ATAMI

Donice docelowe 9L

Treningi 2xTopping 

Wentylator Dwubiegunowy 220/280m3

Filtr węglowy 350m3

Wiatrak z Klipsem 20w

Do ogrzania kupiłem sobie kabel grzewczy który służy jako grzejnik i do tego termostat który wl/wył jak uzyska odpowiednią temp i też zbija wilgotność w box

IMG_0600.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko delikatna aktualizacja 

Czekamy na pierwsze włoski które pewnie pojawią się jutro bo już widać że im mało brakuje 

Tepm

DZIEN 25C 45/50 RH

NOC 19/20C RH 52%

IMG_0702.jpeg

IMG_0705.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 9 jak pojawiły się pierwsze oznaki kwitnienia 

Jak narazie nic im jeszcze nie zapodałem oprócz CallMag ale to też delikatne dawki i to co drugie nawet trzecie podlanie

IMG_0771.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green oby na mnie inaczej działała bo jak mam od razu spać to słabo 😂😂 ale znów fajna odmiana co do uprawy nie wymaga za dużo ode mnie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WymiataczMega odpukać ale tak bez jajec obawiam się tego wbite bo to jest od Dasza 😂😂 

Tylko że nie katuje ich nawozami nie dostawały jakiś ukorzeniacz itp jedynie Call mag dopiero teraz dałem im małe dawki Grow oraz Bloom CallMag i power buds łączne EC 1.3 w glebie 1.6 EC Ph 5.9 podaje wyższą dawkę ale widać że im dobrze w takim PH skoro nie chcą sobie zwiększyć 

Też programator czasu dałem przed przedłużacz żeby było minąć problem z lampą że będzie się wl bądź delikatnie świeciło 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WymiataczMega i niestety znalazłem dwa jaja na jednej i dwa na drugiej już otwarte ale zostawiam je niech jadą do końca może okaże się że będzie ich mało nie wiem czym to jest spowodowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 22 

Dziaij zerwałem po jednym jajcu z rośliny ale to takie jakieś dziwne i do końca nie stwierdzam że to były jajca ale usunąłem 

jedną rośliną trochę bardziej jaśnieje pomimo że coś tam dostaje 

IMG_0802.jpeg

IMG_0805.jpeg

IMG_0804.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@swistbuds nie zapala się jest ciemno nie wiem dlaczego wyskakują jajca niemkumam tego jedynie może przez to że usuwam liście wiatrakowe podczas indukcji bądź że fryzjera robię podczas kwitnienia nie wiem bo nawozami ich nie atakuje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj znalazłem już pestkę pierwszą w topie wyrwałem ją ale wiecie jaki teraz stan mam że najchętniej bym wyjebal wszystko razem z tym wszystkim co mam jedynie bym zostawił lampę i kupił nowego Growbox wiatraki wentylatory itp bo jestem wkurwiony na max że za każdym razem tak się dzieje   

IMG_0829.jpeg

IMG_0826.jpeg

Edytowane przez Monako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi