Skocz do zawartości
Adi_ejol

Purple Lemonade, Gorilla Cookies, Wedding Cheesecake, Mars Hydro ts1000, 0.36m^2, organika, fotoperiod fast flowering

Rekomendowane odpowiedzi

@Adi_ejol ja pryskam kilka razy solą epsom. Ostatni raz na indukcji lub przed i starcza im do końca magnezu, a wapn daje do gleby na początku i tez wystarcza. W ostatniej uprawie 1 sztuka na 10 marudziła na niedobór wapnia to dostała oprysk i cacy, reszta była ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich,

Dzien 80; Flo 35

Nie mam wglądu do roślin na codzień, ale po ostatnich zdjęciach postanowiłem im podnieść dawkę PK na 2ml/L, które dostały wczoraj, zdjęcia które wrzucam są zrobione po nawożeniu. Widać, ze są trochę głodne, wrzucam zdjęcie grafiku, jeśli myślicie, że są potrzebne jakieś zmiany to proszę o sugestie.

Po powrocie (04.01) mam zamiar przygotować im herbatę. Sorry za jakość zdjęć.

0a8c854d-c54f-4515-97d0-d67792572360.jpeg

e777ae40-4ba7-4874-b589-2f94412dce61.jpeg

6b84b722-80b5-4688-980a-676e9973df9b.jpeg

IMG_3556.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Joo witam po urlopie,

dzień 88; flo 43,

Purple lemonade zaczyna się wybarwiać ale jednocześnie jest głodna, będzie karmione, reszta też łapie swoje barwy i widać różnice między odmianami.

Dzis dostaną litra wody bo już mają sucho a za chwilę odpalę herbatkę do napowietrzenia i jutro dostaną szame.

pytanie: czy mogę przygotować herbatkę z np. 2ml/L orgatrexu, podlać wedding cake i gorille a potem zwiększyć dawkę orgatrexu już po napowietrzaniu i podlać Purple lemonade? 

IMG_3636.jpeg

IMG_3633.jpeg

IMG_3629.jpeg

IMG_3624.jpeg

IMG_3626.jpeg

IMG_3634.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrob herbatke z 2ml orgatrexu, podlej tym co masz podlac po czy dodaj jeszcze orgatrex ile potrzebujesz i zostaw jeszcze na powiedzmy 2h zeby sie nadal napowietrzala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedobry na młodych liściach, co im najlepiej podać? Jutro bym podał herbatkę z 4ml/L orgatrexu, dziś dostaną litr wody, coś mogę im dorzucić? 

IMG_3640.jpeg

IMG_3641.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Z tego co widać na tej twojej tabeli to raczej za dużo nie dostawały, ja z biotabs nie chodowalem nigdy ale oni na stronie podają wieksze proporcje, tylko ze ty jeszcze bio tab dawałeś i cherbatki ciężko powiedzieć ile dużo to za dużo 

Edytowane przez JarzynaSWDN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JarzynaSWDN po tabsie wszystkim spaliło końcówki i były ciemne od azotu bo dostały po całym, ale ta, o którą się rozchodzi,(Purple lemonade) już jest zdecydowanie jaśniejsza od reszty, widać to po zdjęciach 

IMG_3653.jpeg

IMG_3654.jpeg

IMG_3655.jpeg

IMG_3656.jpeg

IMG_3657.jpeg

I pytanie czy głodna czy nie głodna 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi