Skocz do zawartości
Mnich

Shiva Skunk i lumatek 200 pro.

Rekomendowane odpowiedzi

Zwilżyć podłoże i dać nie za głęboko pod ziemię. Powinny dać radę. Ja czasem rozrywalem eazypluga i odwracałem niesforny korzeń.

Edytowane przez Wladimir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy forumowicze, dam im jeszcze maks 2 dni, jeżeli nic z tego nie będzie to moczą się już 4 inne. Na szczęście mam zapas nasionek więc problemu nie ma.

Myślałem wcisnąć tam jeszcze jedną, byłoby 5 sztuk, jak myślicie nie będzie za ciasno ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie i panowie, mam problem z.nasionami, wszystkie jakieś jasne, blado zielone i nawet nie chcą wykiełkować. Póki co to jedna już pod światłem jest, reszty nawet pozapominałem nazw która to która ponieważ masowo próbuje kiełkować. Dam znać jak coś się się ruszy i napisze tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mnich jesli blado zielone to wydaje mi sie, ze sa niedojrzale jesli mozna tak powiedziec o nasionach. Robilem kilka dni temu pozadek w swoich "zdobycznych" nasionach z palenia i zostawilem tylko te brazowe

20241013_134527.jpg

20241004_173822.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zielone/biale niedojrzale. Mogą działać. Ja zawsze zaczynam kiełkowanie od niedojrzałych z zzapasem. W pierwszym latach mogą kiełkować, a nie muszą. W późniejszych na pewno nie będą.

2. Jeżeli to świeże nasiona, bo tak się domyślam to mają inhibitory kiełkowania. Dosuszyć, zamrozić i powinny działać.

Na prawdę hermy z palenia sadzicie...? Ojoj to widzę level wysoki tutaj, przewrócić się można. Potem hermią planty i się pytacie dlaczego... Toż pestki za grosze się kupuje... Na prawdę? Przecież poświęca się 3-4 miesiące na uprawę i januszowanie paru złotych na pestki odbija się później czkawką. Szkoda czasu na hermy, życie jest za krótkie i tak nie wysadzimy wszystkich odmian....

Jakie znaczenie ma wielkość pestki? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wladimir ja je chowam aby wysadzic wiosna na oucie ale nie traktuje "powaznie"😉 Pestki sa na tyle tanie, ze nie ma co dziadowac w boxie🙂 jak dla mnie wielkosc nasionka nie ma zadnego znaczenia. Poprostu stwierdzilem, ze niektore sa duze🙂

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wladimir jako że jestem nowy w tym temacie to raczej się nie wypowiadam, co wy piszecie i często się próbuje dostosować. Czy wielkość pestki ma znaczenie ? Wątpię... dzisiaj do boxa poszła kolejna, zastosowałem się do Twojej rady,.przysypalem ziemią no i wyszła. Mam jeszcze kilka nasion ".jakieś no name " i dzisiaj spróbuję z resztą .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy forumowicze, 2 kolejne na szczęście pokazały główki, dać je pod lampę czy czekać jeszcze z jeden dzień?

20241019_085649.thumb.jpg.71f13e434c7c00945712a56db2046c1f.jpgDrodzy forumowicze, 2 kolejne na szczęście pokazały główki, dać je pod lampę czy czekać jeszcze z jeden dzień?

20241019_085615.jpg

20241019_085608.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich po czasie nieobecności. Otóż u mnie w życiu prywatnym zaszły trochę daleko idące zmiany, znalazłem tu mieszkanie itd. " myślałem że stałą pracę " a okazało się że zamykają magazyn. Mam czas do końca grudnia lub listopada " dzisiaj się dowiem " , z tego względu czas na roślinki jest trochę ograniczony. Wyślę zdjęcie dzisiaj jak będę w domu lecz, będę musiał chyba zwinąć interes. Mam kilka opcji jeszcze ale to dam znać jak będę ich pewny. Pozdrawiam wszystkich 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20241105_171316.jpg

20241105_171310.jpg

20241105_171307.jpg

20241105_171303.jpg

20241105_171259.jpg

Ta największa to Shiva skunk, jest od 10tego tamtego miesiąca, druga która jest większa niż te dwie to Special Kush, jest 18 tamtego miesiąca.  Te dwie to noname i są jakoś 2 tygodnie bodajże, przepraszam was ale mam dużo na głowie i nawet nie zapisałem dat... Nie dałem żadnej " przyprawy " tylko to co wcześniej do ziemi. Podlewam co 2/3 dni. Nie długo mam zamiar już dorzucić im jakieś jedzonko l.

Zapomniałem dodać, shiva jest po fryzjerze.

Edytowane przez Mnich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi