Cholender 3,787 Napisano 8 Października 2024 @Mnich już raczej po nich, ale mozesz zasypać ziemia, podlac i dać kilka dni moze przezyja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 312 Napisano 8 Października 2024 (edytowane) Zwilżyć podłoże i dać nie za głęboko pod ziemię. Powinny dać radę. Ja czasem rozrywalem eazypluga i odwracałem niesforny korzeń. Edytowane 8 Października 2024 przez Wladimir @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 71 Napisano 8 Października 2024 Dzięki wielkie, spróbuję i dam znać co i jak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 71 Napisano 10 Października 2024 Drodzy forumowicze, dam im jeszcze maks 2 dni, jeżeli nic z tego nie będzie to moczą się już 4 inne. Na szczęście mam zapas nasionek więc problemu nie ma. Myślałem wcisnąć tam jeszcze jedną, byłoby 5 sztuk, jak myślicie nie będzie za ciasno ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 71 Napisano 13 Października 2024 Panie i panowie, mam problem z.nasionami, wszystkie jakieś jasne, blado zielone i nawet nie chcą wykiełkować. Póki co to jedna już pod światłem jest, reszty nawet pozapominałem nazw która to która ponieważ masowo próbuje kiełkować. Dam znać jak coś się się ruszy i napisze tutaj. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 13 Października 2024 @Mnich jesli blado zielone to wydaje mi sie, ze sa niedojrzale jesli mozna tak powiedziec o nasionach. Robilem kilka dni temu pozadek w swoich "zdobycznych" nasionach z palenia i zostawilem tylko te brazowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,901 Napisano 13 Października 2024 @moonka duże pestki 💪👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 13 Października 2024 @WymiataczMega tak. Te wieksze sa naprawde spore 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 312 Napisano 14 Października 2024 1. Zielone/biale niedojrzale. Mogą działać. Ja zawsze zaczynam kiełkowanie od niedojrzałych z zzapasem. W pierwszym latach mogą kiełkować, a nie muszą. W późniejszych na pewno nie będą. 2. Jeżeli to świeże nasiona, bo tak się domyślam to mają inhibitory kiełkowania. Dosuszyć, zamrozić i powinny działać. Na prawdę hermy z palenia sadzicie...? Ojoj to widzę level wysoki tutaj, przewrócić się można. Potem hermią planty i się pytacie dlaczego... Toż pestki za grosze się kupuje... Na prawdę? Przecież poświęca się 3-4 miesiące na uprawę i januszowanie paru złotych na pestki odbija się później czkawką. Szkoda czasu na hermy, życie jest za krótkie i tak nie wysadzimy wszystkich odmian.... Jakie znaczenie ma wielkość pestki? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 14 Października 2024 (edytowane) @Wladimir ja je chowam aby wysadzic wiosna na oucie ale nie traktuje "powaznie"😉 Pestki sa na tyle tanie, ze nie ma co dziadowac w boxie🙂 jak dla mnie wielkosc nasionka nie ma zadnego znaczenia. Poprostu stwierdzilem, ze niektore sa duze🙂 Edytowane 14 Października 2024 przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 71 Napisano 14 Października 2024 @Wladimir jako że jestem nowy w tym temacie to raczej się nie wypowiadam, co wy piszecie i często się próbuje dostosować. Czy wielkość pestki ma znaczenie ? Wątpię... dzisiaj do boxa poszła kolejna, zastosowałem się do Twojej rady,.przysypalem ziemią no i wyszła. Mam jeszcze kilka nasion ".jakieś no name " i dzisiaj spróbuję z resztą . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,901 Napisano 14 Października 2024 (edytowane) @Wladimir dużymi pestkami szybciej najedzą się ptaki na przykład Przy wysiewie jest większe prawdopodobieństwo że mniejsze nasiona przeniesie wiatr. Pozdrawiam 👊 Edytowane 14 Października 2024 przez WymiataczMega 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 71 Napisano 19 Października 2024 Drodzy forumowicze, 2 kolejne na szczęście pokazały główki, dać je pod lampę czy czekać jeszcze z jeden dzień? Drodzy forumowicze, 2 kolejne na szczęście pokazały główki, dać je pod lampę czy czekać jeszcze z jeden dzień? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 645 Napisano 19 Października 2024 Świec już 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,555 Napisano 2 Listopada 2024 @Mnich jak sytuacja?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 71 Napisano 4 Listopada 2024 Witam wszystkich po czasie nieobecności. Otóż u mnie w życiu prywatnym zaszły trochę daleko idące zmiany, znalazłem tu mieszkanie itd. " myślałem że stałą pracę " a okazało się że zamykają magazyn. Mam czas do końca grudnia lub listopada " dzisiaj się dowiem " , z tego względu czas na roślinki jest trochę ograniczony. Wyślę zdjęcie dzisiaj jak będę w domu lecz, będę musiał chyba zwinąć interes. Mam kilka opcji jeszcze ale to dam znać jak będę ich pewny. Pozdrawiam wszystkich 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,555 Napisano 4 Listopada 2024 @Mnich więcej optymizmu, nic nie dzieje się bez przyczyny, gdy jedne drzwi się zamykają to inne na ich miejsce się otwierają. 👍🏻 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 71 Napisano 5 Listopada 2024 (edytowane) Ta największa to Shiva skunk, jest od 10tego tamtego miesiąca, druga która jest większa niż te dwie to Special Kush, jest 18 tamtego miesiąca. Te dwie to noname i są jakoś 2 tygodnie bodajże, przepraszam was ale mam dużo na głowie i nawet nie zapisałem dat... Nie dałem żadnej " przyprawy " tylko to co wcześniej do ziemi. Podlewam co 2/3 dni. Nie długo mam zamiar już dorzucić im jakieś jedzonko l. Zapomniałem dodać, shiva jest po fryzjerze. Edytowane 5 Listopada 2024 przez Mnich 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach