Wladimir 268 Napisano 11 Października Biała kartka papieru czy jak to tam dyfuzor. Nie wiem, nie chce wprowadzać w błąd. Ktos na forum mierzy telefonem to niech się wypowie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 226 Napisano 11 Października @Wladimir a ile powinno mieć ? Bo ja nawet nie wiem @Wladimir jeżeli przez kartkę to na tą chwilę mają 20tys przy szczytach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 11 Października Ja też nie wiem dokładnie poszukaj. Mi to 5sek zajęło: https://m.youtube.com/watch?v=07SxrmjSqGc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 226 Napisano 11 Października @Wladimir znaczy mi chodzi ile potrzebuje roślinka lumenów w danym stadium @Wladimir potrzebuje niby 25000 ale to jak podkręcę lampę to będzie więcej i co wtedy po prostu ją podnieść wyżej mus3 ? Nigdy tego nie rozumiałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 11 Października Lumeny się nie liczą tylko DLI. Googluj szukaj i edukuj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 11 Października @Wladimir a ja wtrącę pytanie w temacie, jeśli nie wykonuje żadnych pomiarów tylko ustawiam odległość i moc na tzw. oko, sugerując się roślinami, i wraz z doświadczeniem będę w tym coraz bardziej skuteczny to świadczy o leniwym podejściu czy ma to jak najbardziej sens? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 226 Napisano 11 Października @Adi_ejol ja myślę że te pomiary to dla perfekcjonistów ja bez pomiarów miałem zajebiste wyniki ale można sprawdzić z pomiarem czemu nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 11 Października Jak korzystać będziesz z jednej lampy przez cale zycie to może i nie ma sensu. Ale jak masz różne lampy to raczej niezbędne bo nie ogarniesz każdej z osobna. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 226 Napisano 14 Października Witam wszystkich Nie miałem jak dać ziemi do pełna bo nie miałem możliwości wymieszać tej ziemi z biotabsem poczekam aż trochę w górę pójdą i dosypie do pełna myślę jescze ze jak 3 kolejne będę wsadzał do donic to po prostu delikatnie ziemi od boku chwycę i podniosę wszystkie na jedną wysokość ale zobaczę jak to zorganizować 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 226 Napisano 15 Października Czyżby czegoś za dużo na wejściu ? Mały listek i dwa u góry delikatnie końcówki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 383 Napisano 15 Października (edytowane) Wody, za dużo, to że posadziłeś w dużej donicy nie znaczy że masz dużo wody lać, ja swojej dawałem tak po 20ml do okoła łodygi i tyle Edytowane 15 Października przez JarzynaSWDN @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 226 Napisano 15 Października @JarzynaSWDN Ale ja miałem tyle dać bo to zalecenie biotabsa żeby litr wody w doniczce na start zalać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 383 Napisano 15 Października Ale ta roślina jest za mała, a w tym biotabs nie piszę że roślina powinna być większa, i przesądzona do większej donicy i wtedy dajesz jej tabsa i litr wody? Ona jest w chuj za mała na tyle wody i nawet nie wspomnę o nawozie, taka mała roślina nie piję przez korzenie jeszcze dobrze, to tak jak byś niemowlaka chciał schabowym nakarmić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 226 Napisano 15 Października @JarzynaSWDN ponad tydzień mają ale tam chodziło że jak podłoże przygotowywujesz dlatego całą doniczkę nasączyłem dopiero co były podlane dlatego tak może wyglądać mi się przelać nie zdarza 😜 @JarzynaSWDN Ale dobrze że zwróciłeś uwagę 👌 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 15 Października @PogromcaBaobabow jak to automat to ta instrukcje biotabsa powinieneś wykonać dopiero po jakichś dwóch tygodniach Chyba ze bakterii nie dawałeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 15 Października @PogromcaBaobabow spokojnie tydzien pozniej mogłeś podlac ta mieszanka, póki co sama ziemia i delikatne podlewanie by wystarczylo. No ale trudno juz po ptokach, na przyszłość będziesz wiedział 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 226 Napisano 15 Października @Adi_ejol @Boczelli o to panowie rozwiali wątpliwości dzięki za uwagi ❤️🔥 a nic im nie będzie przez to ? @Boczelli @Adi_ejol i tego proszku do otworu na sadzonkę też nie posypywać ? Bo jak będę kolejne 3 wrzucał to będę wiedział i jak wtedy z ph wody sytuacja wygląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 15 Października @PogromcaBaobabow a tabsa dałeś w ziemię? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 226 Napisano 16 Października @Adi_ejol @Boczelli @Adi_ejol nie dałem tylko do instrukcji wsystko do nawodnienia ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 16 Października @PogromcaBaobabow to git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach