PogromcaBaobabow 221 Napisano 10 Października @JarzynaSWDN 7 dzien dzis a reszta cos nie wychodzi jie wiem czy juz nowe siać czy czekać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 359 Napisano 10 Października 7 dni to troszkę długo, niby piszą że do 2 tygodni, ale co to za pestki jak 2 tygodnie trzeba czekać, ciężko powiedzieć, ale ja bym nowe pestki już szykował, najwyżej będzie więcej to wybierzesz te lepsze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 10 Października @JarzynaSWDN jakbym miał pestki po 5 zł to bym wjebał z 10 ale za jedną dawałem niekiedy 100+ dlatego staram się to pilnować 😌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 359 Napisano 10 Października Kumam, ja też pestek tanio nie mam, dostałem 8 w promocji za 20 dyszki, i tylko jedna wyszła po 2 dniach, a wszystkie były w tych samych warunkach, lipa trochę jak tak się dzieje ale nic nie poradzisz, w najgorszym wypadku poczekaj jeszcze i zrób staggered harvest, daj im jeszcze tydzień, i dopiero wtedy jak będziesz musiał to zrób nowe, i po prostu zetkniesz je później, a jak będzie duża różnica do pod donice coś postawisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 10 Października @JarzynaSWDN no właśnie to podstawianie mnie trochę irytuje… no nic nie zrobię trzeba czekać niestety dziś mija 7 dzień zobaczymy może wyjdą może nie ale irytujące to jest 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 10 Października I co tej jednej Dolega ? Co ona tak leci ? Mogę potem ją w ziemię wsadzić na głębokość liści ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 10 Października Za daleko światło, możesz zakopać głębiej jak będziesz przesadzał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 10 Października @Wladimir to było dobrze czyli źle doradzili bo ja dałem 20% i 20-25cm na początku 🥹 powiedz mi jescze jak będzie różnica 10 dni np między roślinami to duży problem jest ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 10 Października @PogromcaBaobabow u mnie też jest podobna różnica między dwoma rzutami nasion 🙂 @Wladimir 60cm od 250W hps to trochę chyba za wysoko? Bo moje wszystkie tak samo powyciagalo,.że zaraz się położą. Włączyłem mieszający i zobaczę ile stopni zbije z 30. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 10 Października @WBB a duży odstęp ? W sensie nie będzie to przeszkadzać bardzo ? I tak je będę kład do samej gleby więc może będzie ok myślę lst bez toppingu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 10 Października (edytowane) @PogromcaBaobabow 40-50% i 50-80cm od roślin w zależności od mocy lampy. Przy odpowiednim treningu zobacz jak u @Lady Green 3 automaty przejeły boksa. Więc nie zawsze trzeba dokiełkowywać. Czasem lepiej na mniejszej ilości lepiej się skupić. @WBB zależy od etapu, ale na oko to 30-40cm tutaj dużo czerwonego światła spowoduje i tak wyciąganie. Na flo schodzimy nawet pod 20cm... Edytowane 10 Października przez Wladimir 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Października @Wladimir na flo przełączam na 400W i głównym ogranicznikiem jest temperatura przy szczytach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 11 Października @Wladimir lampa 150w na 50% ? Po co tak prąd marnować na starcie Na poprzedniej miałem 25% prawie przez miesiąc w okolicy miecha dałem na 50 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Października @PogromcaBaobabow przy 150W to jest jakieś 25zł różnicy między 25 a 50% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 11 Października @WBB no ale chyba teraz nie mogę z 20 na 50 zajebac bo je popalę czy nie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Października @PogromcaBaobabow nie wiem... ale te kilka W chyba nic im nie zrobi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 11 Października Zwróć uwagę że podnosisz lampę co zmniejsza ilość fotonów dostarczanych do rośliny. Dlatego mnie irytowało pilnowanie różnych źródeł światła i boxów. Teraz używam wskaznika DLI i luksmetra ut383bt spakowanego z apką growlightmeter. Nie mam problemów z określaniem ile światła potrzebuje roślina. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 11 Października @Wladimir to akurat się zgodzę no ale cóż zostawię już jak jest i zobaczymy co z tego wyjdzie ale dzięki śliczne za rady 👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 11 Października (edytowane) Możesz pokombinować z aplikacją photone, sam nie sprawdzałem dokładnie, ale ludzie pozytywne opinie piszą. Jak byś porównał z danymi od producenta np na ppfdparmap to można coś tam telefonem pewnie zmierzyć. Jak komuś brakuje pestek to pisalem że coś tam mogę się podzielić, bo wyprodukowałem zapas, pozdro. Niedługo ktoś pewnie się wynurzy tutaj z fotorelacja na moich pestkach. Edytowane 11 Października przez Wladimir @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 11 Października @Wladimir no tak ale jest potrzebna soczewka niestety czy jak się to tam nazywa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach