Skocz do zawartości
ToolFan

Jaka żarówka dla jednej rośliny?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Chcę mieć możliwość hodowania jednej rośliny w trakcie sezonu zimowego ale nie chcę inwestować w cały  growbox. Mam plan żeby poprostu zainstalować roślinę w pomieszczeniu socjalnym w którym nie ma dostępu do światła słonecznego. I tu moje pytanie czy taka żarówka była by wystarczająca do hodowania dosłownie jednej rośliny?  Jeśli ta nie jest odpowiednia to jaką wybrać? 
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak jak pisałem w poście wyżej. Powierzchnia jednej rośliny zakładam że będzie to mniej niż 1m2. Nie ukrywam że jedna żarówka była by dużo wygodniejsza. Z tego co czytałem to ma odpowiednie spektrum. Pytanie czy ta konkretna da radę do jednego kwiatka?

Edytowane przez ToolFan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 03/10/2024 o 12:40, ToolFan napisał:

@Boczelli No tak jak pisałem w poście wyżej. Powierzchnia jednej rośliny zakładam że będzie to mniej niż 1m2. Nie ukrywam że jedna żarówka była by dużo wygodniejsza. Z tego co czytałem to ma odpowiednie spektrum. Pytanie czy ta konkretna da radę do jednego kwiatka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ToolFan Jasność: 1209 lumenów

Za slaba. Musisz patrzeć na ilość lumenow w danej lampie/żarówce. Na dole forum masz kalkulator lumenow, oblicz sobie tam ile potrzebujesz i wtedy czegos szukaj 

Edytowane przez Boczelli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi