BulbasaurB 28 Napisano 1 Października (edytowane) Witam jest to mój pierwszy indoor wiec będzie dużo pytań i pomyłek którym będziemy musieli stawić czoła. Sprzęt do uprawy : Ac Infinity Namiot do uprawy Cloudlab 642 (120x60x180 cm) Inteligentny kontroler 69 Pro Wentylator kanałowy Cloudline Lite 6” Lampa LED Ionboard S24 200W Wentylator klipsowy Cloudray S6 Gen 2 Filtr węglowy 150mm donice Hercules Super-Roots 20L Nawozy do uprawy wszystko BioBizz poniżej foto. Ziemia z Plagron lightmix . Aktualnie czekam aż nasiona wykiełkują i będę robił aktualizacje co 7 dni . Moje 1 pytanie czym podkręcić temperaturę za dnia mi pokazuje 22 w nocy 18 zastanawiam się nad kupnem jakiegoś grzejnika. Edytowane 1 Października przez BulbasaurB 3 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 1 Października (edytowane) @BulbasaurB bardzo fajny zestaw. Jak juz wszystko od AC to do grzania tez maja Thermoforge ewentualnie kabel grzewczy, rure grzewcza czy mate ale duzo one nie dają. Edytowane 1 Października przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulbasaurB 28 Napisano 1 Października @Boczelli thermoforge właśnie znalazłem i go zamówiłem. jak już jest ten kontroler na 4 sprzęty to trzeba to wykorzystać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 1 Października @BulbasaurB cale te sprzęty od AC zamawiasz z Europy czy prosto że Stanow? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulbasaurB 28 Napisano 1 Października Godzinę temu, Boczelli napisał: @BulbasaurB cale te sprzęty od AC zamawiasz z Europy czy prosto że Stanow? Z Europy. wszystko zautomatyzowane całym namiotem sterujesz z telefonu no kozak ,brakuje mi tylko jeszcze autopota i by było miodzio. a z tego grzejnika zrezygnowałem ustawiłem namiot kolo ogrzewania z haty i daje rade od 4 h stale 26,5 stopni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 1 Października @BulbasaurB no wiem wiem, znam sprzet od AC. Ale thermoforge chyba jeszcze nie ma w Europie, a ze Stanow sprzęt na 110V jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulbasaurB 28 Napisano 1 Października mały up Po kąpieli dziewczyny w ziemi ,czekam aż głowy wystawią i licznik ruszy. Jeden minus nie dałem na samym początku podstawek pod doniczki i teraz się mieści tylko 5 sztuk wiec wsadziłem 2 nasiona w jedna doniczkę od lewej 3 fiolety, 1 cookie i 2x 60 dni grejpfrut. Wydaje mi się ze te doniczki są mega wielkie mogłem 15 kupić. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,401 Napisano 2 Października @BulbasaurB dwa nasionka w jednej doniczce nigdy nie wroza nic dobrego 🙂 malo miejsca na korzenie oraz walke o skladniki odzywcze z ziemi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,138 Napisano 2 Października @BulbasaurB podstawki zawsze można było wymienić na mniejsze, nawet jakiś stary talerz mogłeś podłożyć, cokolwiek. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 363 Napisano 2 Października @moonka a tu się nie zgodzę, oglądam kanał na YouTube i koleś w małym basenie dla dzieci sadzi i jest gitara 😂 sprawdźcie sobie kanał Bill Ward 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,401 Napisano 2 Października @JarzynaSWDN wyglada to faktycznie dobrze🙂 wszystko co widzialem dotychczas nie wygladalo zbyt ciekawie i zazwyczaj jedna byla poszkodowana wzgledem drugiej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 363 Napisano 2 Października (edytowane) @moonka No ja też jak wcześniej widziałem takie kombinacje to jedna była mała a druga wielka, ale dobrze że ludzie kombinują, może się czegoś nauczymy Edytowane 2 Października przez JarzynaSWDN 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 2 Października @moonka skąd takie wnioski, ja z powodzeniem uprawiałem nawet po 12 roślin w jednej donicy. @BulbasaurB duza donica = duży korzeń= duży automat Ogólnie wielkość automatów podyktowana jest wielkością korzenia. Jak chcesz duży automat to duża donica lub hydro @JarzynaSWDN obejrz buildasoil na YT bardzo ciekawy kanał. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,401 Napisano 2 Października @Wladimir nie wnioski tylko spostrzezenia. Widzialem sporo roslin sadzonych parami i w wiekszosci przypadkow jedna byla poszkodowana wzgledem drugiej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 2 Października (edytowane) @moonka pospostrzegaj sobie u mnie, 12szt w jednej donicy: Ojoj Edytowane 2 Października przez Wladimir 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulbasaurB 28 Napisano 6 Października (edytowane) Dziewczyny pokazały głowy. Pytanie kiedy je zacząć nawozić. Microb i rooot juice mozna juz ? 1 nasiono cookie nie wystawiło głowy wiece przesadziłem 1 damę do swojej donicy. Edytowane 6 Października przez BulbasaurB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,138 Napisano 6 Października @BulbasaurB nie znam tej ziemi, powinno na niej pisać na ile tygodni wystarczają zawarte w niej nawozy. Root juice możesz. 👍🏻 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,401 Napisano 6 Października @BulbasaurB ukorzeniacz mozesz lac od poczatku. Z nawozami wstrzymaj sie 2 tygodnie bo w ziemi jest ich narazie wystarczajaco 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulbasaurB 28 Napisano 10 Października (edytowane) Mały Up Kobity dostały po 200 ml wody z 4ml root juice i microby 0,4 mg na L. Jak na razie nie ma problemu z roślinami a poza tym strasznie mnie denerwuje skraplająca się woda z rury od nawilżacza. Edytowane 10 Października przez BulbasaurB 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulbasaurB 28 Napisano 11 Października Hejo Po podlaniu root juice wyskoczyła mi na 1 roślinie plama co to morze być, przepłukać ziemie czy zostawić ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach