BulbasaurB 13 Posted October 1 (edited) Witam jest to mój pierwszy indoor wiec będzie dużo pytań i pomyłek którym będziemy musieli stawić czoła. Sprzęt do uprawy : Ac Infinity Namiot do uprawy Cloudlab 642 (120x60x180 cm) Inteligentny kontroler 69 Pro Wentylator kanałowy Cloudline Lite 6” Lampa LED Ionboard S24 200W Wentylator klipsowy Cloudray S6 Gen 2 Filtr węglowy 150mm donice Hercules Super-Roots 20L Nawozy do uprawy wszystko BioBizz poniżej foto. Ziemia z Plagron lightmix . Aktualnie czekam aż nasiona wykiełkują i będę robił aktualizacje co 7 dni . Moje 1 pytanie czym podkręcić temperaturę za dnia mi pokazuje 22 w nocy 18 zastanawiam się nad kupnem jakiegoś grzejnika. Edited October 1 by BulbasaurB 2 4 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 2,871 Posted October 1 (edited) @BulbasaurB bardzo fajny zestaw. Jak juz wszystko od AC to do grzania tez maja Thermoforge ewentualnie kabel grzewczy, rure grzewcza czy mate ale duzo one nie dają. Edited October 1 by Boczelli Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 13 Posted October 1 @Boczelli thermoforge właśnie znalazłem i go zamówiłem. jak już jest ten kontroler na 4 sprzęty to trzeba to wykorzystać. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 2,871 Posted October 1 @BulbasaurB cale te sprzęty od AC zamawiasz z Europy czy prosto że Stanow? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 13 Posted October 1 Godzinę temu, Boczelli napisał: @BulbasaurB cale te sprzęty od AC zamawiasz z Europy czy prosto że Stanow? Z Europy. wszystko zautomatyzowane całym namiotem sterujesz z telefonu no kozak ,brakuje mi tylko jeszcze autopota i by było miodzio. a z tego grzejnika zrezygnowałem ustawiłem namiot kolo ogrzewania z haty i daje rade od 4 h stale 26,5 stopni Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 2,871 Posted October 1 @BulbasaurB no wiem wiem, znam sprzet od AC. Ale thermoforge chyba jeszcze nie ma w Europie, a ze Stanow sprzęt na 110V jest Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 13 Posted October 1 mały up Po kąpieli dziewczyny w ziemi ,czekam aż głowy wystawią i licznik ruszy. Jeden minus nie dałem na samym początku podstawek pod doniczki i teraz się mieści tylko 5 sztuk wiec wsadziłem 2 nasiona w jedna doniczkę od lewej 3 fiolety, 1 cookie i 2x 60 dni grejpfrut. Wydaje mi się ze te doniczki są mega wielkie mogłem 15 kupić. 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,860 Posted October 2 @BulbasaurB dwa nasionka w jednej doniczce nigdy nie wroza nic dobrego 🙂 malo miejsca na korzenie oraz walke o skladniki odzywcze z ziemi 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lady Green 1,742 Posted October 2 @BulbasaurB podstawki zawsze można było wymienić na mniejsze, nawet jakiś stary talerz mogłeś podłożyć, cokolwiek. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 233 Posted October 2 @moonka a tu się nie zgodzę, oglądam kanał na YouTube i koleś w małym basenie dla dzieci sadzi i jest gitara 😂 sprawdźcie sobie kanał Bill Ward 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,860 Posted October 2 @JarzynaSWDN wyglada to faktycznie dobrze🙂 wszystko co widzialem dotychczas nie wygladalo zbyt ciekawie i zazwyczaj jedna byla poszkodowana wzgledem drugiej 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 233 Posted October 2 (edited) @moonka No ja też jak wcześniej widziałem takie kombinacje to jedna była mała a druga wielka, ale dobrze że ludzie kombinują, może się czegoś nauczymy Edited October 2 by JarzynaSWDN 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wladimir 219 Posted October 2 @moonka skąd takie wnioski, ja z powodzeniem uprawiałem nawet po 12 roślin w jednej donicy. @BulbasaurB duza donica = duży korzeń= duży automat Ogólnie wielkość automatów podyktowana jest wielkością korzenia. Jak chcesz duży automat to duża donica lub hydro @JarzynaSWDN obejrz buildasoil na YT bardzo ciekawy kanał. 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,860 Posted October 2 @Wladimir nie wnioski tylko spostrzezenia. Widzialem sporo roslin sadzonych parami i w wiekszosci przypadkow jedna byla poszkodowana wzgledem drugiej 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wladimir 219 Posted October 2 (edited) @moonka pospostrzegaj sobie u mnie, 12szt w jednej donicy: Ojoj Edited October 2 by Wladimir 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 13 Posted Sunday at 10:02 AM (edited) Dziewczyny pokazały głowy. Pytanie kiedy je zacząć nawozić. Microb i rooot juice mozna juz ? 1 nasiono cookie nie wystawiło głowy wiece przesadziłem 1 damę do swojej donicy. Edited Sunday at 10:03 AM by BulbasaurB 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lady Green 1,742 Posted Sunday at 10:05 AM @BulbasaurB nie znam tej ziemi, powinno na niej pisać na ile tygodni wystarczają zawarte w niej nawozy. Root juice możesz. 👍🏻 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,860 Posted Sunday at 11:00 AM @BulbasaurB ukorzeniacz mozesz lac od poczatku. Z nawozami wstrzymaj sie 2 tygodnie bo w ziemi jest ich narazie wystarczajaco 3 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 13 Posted 5 hours ago (edited) Mały Up Kobity dostały po 200 ml wody z 4ml root juice i microby 0,4 mg na L. Jak na razie nie ma problemu z roślinami a poza tym strasznie mnie denerwuje skraplająca się woda z rury od nawilżacza. Edited 5 hours ago by BulbasaurB 2 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites