Skocz do zawartości
Kumpel

PURPLE SKUNK X AMNESIA JELLY X PINEAPPLE AUTO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forum, pora na kolejna przygodę 😄 Same automaty, nawozy od biotabs i lampa led od mars hydro ts1000 😄 Dziewczyny maja już 3 dni 

IMG_20240929_101546.jpg

IMG_20240929_101606.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 10 dniach mały Update . 

Idzie to bardzo powoli i zakładam że jest to wina temperatury która spadła z dnia na dzień, i w pierwsze dni dostały mocno po dupie. Zainwestowałem w matę grzewczą i od 2 dni temp jest w miarę znośna, zobaczymy co z tego będzie. 

Ktoś ma jakiś pomysł jak można jeszcze w inny sposób podbić temperature w boxie?

IMG_20241006_181736.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam płyty grzewczej, a masz miejsce na kaloryfer olejowy? Z drugiej strony widzę że boks stoi w domu więc nie zamarzną, ciężko w boksie nagrzać, najlepiej nagrzać pomieszczenie w którym stoi boks

Edytowane przez JarzynaSWDN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JarzynaSWDN chyba trzeba będzie zacząć grzać kaloryferem tradycyjnym w całym pokoju jak temperatury jeszcze spadną, do tego czasu tą matą grzewczą będę sobie radził, ciekawe jak długo będzie działać włączona cały czas 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby ta mata została stworzona do tego także zobaczymy jak z żywotnością, tam gdzie box stoi jest może z 18 stopni i to trochę za mało 😀 dam Update za tydzien i zobaczymy co z tego będzie 

Edytowane przez Kumpel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spierdolił się wentylator mieszający, kolejny będzie za 2-3 dni , jakieś rady co zrobić w takim przypadku? 😐

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 hours ago, Kumpel said:

Spierdolił się wentylator mieszający, kolejny będzie za 2-3 dni , jakieś rady co zrobić w takim przypadku? 😐

Ja bym siedział w namiocie i machał swetrem 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeskok do dużych doniczek, biotabs podany lampa 40cm od szczytów i 40 % mocy 😄 kolejny Update zrobie jak podrosną i zrobię lst ✌️

IMG_20241013_165540.jpg

Edytowane przez Kumpel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było głębiej wsadzić łodygę w ziemię,prawie do liści.Obniż trochę lampę bo już są wyciągnięte,lepiej podwyżyć jak będą się zbijać w salatę bo do LST potrzeba jeszcze trochę pięter,przy lst,jak je położysz to będzie poza doniczką i do czego ją przymocujesz?

A jak zrobić lst zajrzyj do poradnika od @moonka ,jest opisane wzorowo.

Edytowane przez Kamehameha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka ostatnio też w tych robiłem i wyszło spoko, i wydaje mi się że większe są, około 9 litrów, 35 średnica 😄 muszę sobie z tymi poradzić bo tylko takie pod ręką były 😂

@Kamehameha jak będą kłopoty z lst to po prostu tego nie zrobię, wydają się wyciągnięte tylko, lekko ziemią podsypie i będzie cacy 👌lampe ustawiłem tak samo jak miałem ostatnio  😅

Edytowane przez Kumpel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi