Kumpel 77 Posted September 29, 2024 Witam forum, pora na kolejna przygodę 😄 Same automaty, nawozy od biotabs i lampa led od mars hydro ts1000 😄 Dziewczyny maja już 3 dni 3 1 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,853 Posted September 29, 2024 @Kumpel i co tak na parapecie beda stac? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kumpel 77 Posted September 29, 2024 @Boczelli @Boczelli chciałbym żeby to tak się odbyło 😂 stoją w boxie 60x60x120 z poprzedniej uprawy. 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kumpel 77 Posted October 6, 2024 Po 10 dniach mały Update . Idzie to bardzo powoli i zakładam że jest to wina temperatury która spadła z dnia na dzień, i w pierwsze dni dostały mocno po dupie. Zainwestowałem w matę grzewczą i od 2 dni temp jest w miarę znośna, zobaczymy co z tego będzie. Ktoś ma jakiś pomysł jak można jeszcze w inny sposób podbić temperature w boxie? 1 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 639 Posted October 6, 2024 (edited) Ja używam płyty grzewczej, a masz miejsce na kaloryfer olejowy? Z drugiej strony widzę że boks stoi w domu więc nie zamarzną, ciężko w boksie nagrzać, najlepiej nagrzać pomieszczenie w którym stoi boks Edited October 6, 2024 by JarzynaSWDN Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kumpel 77 Posted October 6, 2024 @JarzynaSWDN chyba trzeba będzie zacząć grzać kaloryferem tradycyjnym w całym pokoju jak temperatury jeszcze spadną, do tego czasu tą matą grzewczą będę sobie radził, ciekawe jak długo będzie działać włączona cały czas 😅 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 639 Posted October 6, 2024 Dobrze będzie jak sie nie podpali 😂, to Ile ty masz stopni w domu że w pokoju namiot i dogrzewać musisz? 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kumpel 77 Posted October 6, 2024 (edited) Niby ta mata została stworzona do tego także zobaczymy jak z żywotnością, tam gdzie box stoi jest może z 18 stopni i to trochę za mało 😀 dam Update za tydzien i zobaczymy co z tego będzie Edited October 6, 2024 by Kumpel Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kumpel 77 Posted October 9, 2024 Spierdolił się wentylator mieszający, kolejny będzie za 2-3 dni , jakieś rady co zrobić w takim przypadku? 😐 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WBB 2,371 Posted October 9, 2024 @Kumpel ja bym nie robił nic tylko czekał na nowy 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 3,996 Posted October 9, 2024 @Kumpel tam jeszcze nie ma co mieszac wiec bez niego tez nic sie nie stanie przez kilka dni 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kumpel 77 Posted October 9, 2024 @moonka @WBB pokrzepiające słowa panowie, tak też zrobię ✌️ Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 639 Posted October 10, 2024 18 hours ago, Kumpel said: Spierdolił się wentylator mieszający, kolejny będzie za 2-3 dni , jakieś rady co zrobić w takim przypadku? 😐 Ja bym siedział w namiocie i machał swetrem 😂 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kumpel 77 Posted October 10, 2024 @JarzynaSWDN sił już brakuje , a śmigło tylko jedno 😂😂😂 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kumpel 77 Posted October 13, 2024 (edited) Przeskok do dużych doniczek, biotabs podany lampa 40cm od szczytów i 40 % mocy 😄 kolejny Update zrobie jak podrosną i zrobię lst ✌️ Edited October 13, 2024 by Kumpel 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
szamayo 687 Posted October 13, 2024 @Kumpel ile wysokości maja te donice? 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kumpel 77 Posted October 13, 2024 @szamayo jakieś 20 cm to 9/11 litrów Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kamehameha 42 Posted October 13, 2024 (edited) Trzeba było głębiej wsadzić łodygę w ziemię,prawie do liści.Obniż trochę lampę bo już są wyciągnięte,lepiej podwyżyć jak będą się zbijać w salatę bo do LST potrzeba jeszcze trochę pięter,przy lst,jak je położysz to będzie poza doniczką i do czego ją przymocujesz? A jak zrobić lst zajrzyj do poradnika od @moonka ,jest opisane wzorowo. Edited October 13, 2024 by Kamehameha 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 3,996 Posted October 13, 2024 @Kumpel bardziej 6-7 litrow. Mam bardzi podobne po truskawkach z marketu i maja wlasnie 6 litrow i 20cm wysokosci @Kamehameha ja tak sie nie znam, mnie tam nie bylo😅🤣 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kumpel 77 Posted October 13, 2024 (edited) @moonka ostatnio też w tych robiłem i wyszło spoko, i wydaje mi się że większe są, około 9 litrów, 35 średnica 😄 muszę sobie z tymi poradzić bo tylko takie pod ręką były 😂 @Kamehameha jak będą kłopoty z lst to po prostu tego nie zrobię, wydają się wyciągnięte tylko, lekko ziemią podsypie i będzie cacy 👌lampe ustawiłem tak samo jak miałem ostatnio 😅 Edited October 13, 2024 by Kumpel Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites