Skocz do zawartości
DwK

Indoor na sporym metrażu

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry znów mnie trochę nie było ale to z powodów iż muszę się przeprowadzić wiec nie miałem czasu tu robić aktualizacji ale postaram zdjęcia jakieś pstrykałem..... Tak więc po około 2 tygodni po przełączeniu dodałem roślinką drugie karmienie pierwsze jest około godziny po zapaleniu się świateł drugie osiem godzin później i roślinki tredy wyglądały tak 

20241112_134731.jpg

20241112_134805.jpg

40ml a+b na 10L

8ml/10L calmag

Ukorzeniach odstawiony 

Wtedy też profilaktycznie dokonałem ostatniego oprysku dr.schimmel bo zaczynały kwitnąć mam nadzieję że teraz obejdzie się bez tych wstretbych 🕷🪲🕷🪲

Tak jak już kiedyś mówiłem moja uprawa jest dość nudna puki nie zacznie się komplikować 🙈 panienki rosną i chyba już są za wysoko będę musiał je odginać bo niebardzo chce je łamać. Ostatnio po takim zabiegu nie położyłem mi się topy 

20241121_170928.jpg

20241121_170939.jpg

20241121_185338.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Martwię sir też że mi roślinki marzną jak śpią bo temperatura spada do 16⁰C a dziś gdy przymrozki złapały było nawet 13🥶🥶  dlatego dostawiłem piękny grzejnik pod timerem mam nadzieję że pomoże 

20241121_185921.jpg

A tak to wygląda w panoramicznym ....

20241121_190857.jpg

20241121_190750.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No lipa te farelki, postaw może w takim miejscu żeby nic nad nim nie wisiało, kable itp. bo tam widzę że wiatrak obok stoi żeby rozdmuchiwać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JarzynaSWDN wlasnie walczę z tymi kablami niezawodnymi trytytkami 🙈 jakoś muszę je ułożyć bo nie bardzo mam miejsce aby gdzie indziej to ustawić kiedyś próbowałem pod roślinami ale to ususzyłem pół krzaka 🫣 a te chyba ewidentnie za długo miały wega bo rozrosły się strasznie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No będą wielkie, 2 tygodnie od przełączenia to jeszcze z tydzień się mogą rozciągać 😅 a prawie już pod lampami, a jeszcze topy będą rosły 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż z ciekawości poszedlem zmierzyć.... 120-130cm mają same roślinki +40cm doniczka z podstawką to szczyty już są na 1,60-1,70 m. Łatwiej mi łazić na czworaka pod nimi niż wyprostowanym 🙈 ale zajebiste wrażenie wejść w taki las 🤩 jak jeszcze zaczną pachnieć..... 

A tak to wygląda od środka chociaż zdjęcie tego wrażenia nie oddaje 

20241121_220352.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi