Wladimir 266 Napisano 23 Września (edytowane) Przeciętna żarówka przez pierwsze 10tyś godzin świeci najlepiej, później spada efektywność. Teraz 4 uprawy na sezonach to 4x 30dni wegetacji = 120dni po 18h = 2160h 4x 10tygodni flo = 280dni po 12h = 3360h Na automatach to pewnie wyszłoby ok 6000h Jeżeli nie mylę się w obliczeniach to jeszcze powinna poświecić. Żarówki ogólnie są tanie. Jak wygląda nie tak jak powinna to wymień. Edytowane 23 Września przez Wladimir 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 98 Napisano 26 Września Jak mówiłem kilka dni temu tak też zrobilem .... roślinki zostały sklonowane i wyciąłem im trochę liści i dolnych gałęzi I standardowo dalej podlewane co 2 czy 3 dni około 1L wody z Coco a+b calmag i ukorzeniaczem 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 98 Napisano 2 Października (edytowane) Witam Minęło parę dni i panieki się odkuły i po przycince i likwidacji lisci nie został nawet ślad poza nowymi gałęziami 🙈🙈🙈 ..... Karmienie dalej bez zmian ta sama proporcja ale tym razem zostały troszkę podsuszone i dostały swój mix dopiero po 5 dniach ale w troszkę większej dawce (1,5L na doniczke) powoli rozprowadzaną po całej powierzchni donicy. Tak więc dżungla rośnie dalej a jeszcze tyle czasu jej zostało w tej klitce Ps. Coś u mnie ten balans bieli w telefonie nie działa jak należy jedyne co daje to zdjęcia z odcienia retro zrobiły się zielone No i o ile u maluchów nic złego się na razie nie dzieje o tyle w salonie moje zbiory przyatakowała pleśń.... uwa mać jak nie przedziorki to teraz to musiałem amputować prawie całą gałązke I tak trzeba było się pozbyć części jednego z topów To udało mi się odratować Edytowane 2 Października przez DwK 2 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 98 Napisano 3 Października I doszedłem do wniosku że zdjęcia do relacji będę robił gdy panienki śpią bo bynajmniej kolory są normalne 6 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 266 Napisano 3 Października W normalnych kolorach fajnie wygląda. Ostatnio ktoś mi sprzedał tipa: jak balans bieli świruje to użyj obiektywu szerokotnego i u mnie złapało lepiej niż sam ustawiałem. Możesz spróbować na obiektywie szerokokątnym zrobić fotkę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,309 Napisano 4 Października @Wladimir w aparacie w trybie pro ustawia sie recznie balans bieli pod oswietlenie i zdjecia wychodza w naturalnych barwach. O patencie z obiektywiem szerokokatnym nie slyszalem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 98 Napisano 15 Października Salut .... Co by nie było że zapomniałem o foto relacji i tych kilku ciekawskich twarzyczkach które śledzą te moje wypociny, mówiłem że nie potrafię w sposób ciekawy przedstawić całego cyklu rozwoju roślin. Jak na razie dalej się męczą i one i ja w pozorowanej poczekalni.... ale co może się stać chwasta które stoją dwa miesiące na wegu? Nawet jak by coś się im przytrafiło i tak by się odkuły. Ale ok rosną zdrowe i to najważniejsze Czy jest tu jakaś różnica? ciężko mi stwierdzić oprócz tego że są troszkę wyższe Dalej tak samo podlewane... siedzą w mixie kokosa i kamieniach ale starczy im 1,5l mieszanki raz w tygodniu I tu dochodzimy do interesującego faktu w pokoju gdzie mają trafić zacząłem ścinkę wiec aby nie tworzyć nowych postów zamieszczę tu kilka zdjęć z plonu wczesniejszego grow (póki co pod kosę trafiło 10 z 16 kwiatków) 😊 Więc wiszą sobie pod sufitem i schną Tak że plan jest taki że za tydzień jak wyschnie wszystko będzie dezynfekcja czyszczenie systemu nowa folia na podłogę i przenoszę panienki do salonu gdzie w końcu uzyskają swoją przestrzeń do wzrostu Dostaną po wszystkim jeszcze ze 3 dni na wegu ale już pod systemem i skracam im dzień do 12 😊😊😊 i tak już stare panny z nich 5 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,230 Napisano 15 Października (edytowane) @DwK nie lepiej ogarnac jakies inne miejsce na suszenie? Suszone w ten sposób może trochę stracić na jakosci Edytowane 15 Października przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 98 Napisano 16 Października @Boczelli co masz na myśli? W jaki sposób takie suszenie może im zaszkodzić? Nie bardzo mam inne pomieszczenie aby to pomieścić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Października @DwK swiatlo prowadzi do rozpadu thc, dlatego zawsze suszy się w ciemnym miejscu z odpowiednią temp I wilgotnością. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 324 Napisano 16 Października Ile zostawiasz dla siebie wysusz w ciemnym a resztę i tak kupią i spalą, ja pierdole ile to jest trimowania, na sam widok palce od nożyczek mnie bolą 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,230 Napisano 16 Października @DwK jak wyżej ☝️ @JarzynaSWDN nie no takich ilosci chyba nikt nie robi recznie 😳 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 98 Napisano 16 Października Stresujecie mnie niepotrzebnie, przecież nie świece im światłem jak już są ścięte wiec susza się w tym samym pokoju w totalnej ciemnicy i temp ok +- 18⁰C 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 324 Napisano 16 Października A to gitara, my myśleliśmy że ty już następne tam sądzisz 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 98 Napisano 19 Października Jedno się suszy... a w między czasie zrobilem "Lollipopping" Trochę poszło do werka na śmieci 🙈🙈🙈 Wyciąłem wszystko poniżej 1/3 rośliny sporo tego padło ale jeszcze 1,5 tygodnia zanim wyschnie wcześniejsze i zdezynfekuje growroom 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 98 Napisano 21 Października Salon dla panienek został zwolniony , zaczynam czyszczenie systemu i dezynfekje całego growroomu. I pomimo iż trochę przesuszyłem ostatni zbiór (4313g) bo temp przez upały na zewnątrz co jest dość nietypowe o tej porze roku, w pokoju podskoczyła do 22-25⁰C 😱😱😱 Za kilka dni wstawię wam zdjęcia jak to wygląda już po zabiegach kosmetycznych a póki co działamy.... jutro muszę tylko podjechać po bomby dymne aby wytłuc insekty które mi się po pokoju szwendaja (przedziorki jak ja ich nie nawidze ) 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 98 Napisano 1 Listopada (edytowane) Ello, trochę mnie nie było ale było to spowodowane komplikacjami małymi ale po kolei.... pokuj został wysprzątany i zdezynfekowany Niestety podczas czyszczenia systemu Oxygenem posługi odmówiła jedna z pomp podająca wodę..... najpierw kupiłem pompę ale to nie pomogło wiec musiałem sięgnąć głębiej do kieszeni i nie chcąc tracić czasu na szukanie usterki (timer,przekaźnik,etc ) nabyłem nowy Brain Po wielu perturbacjach i straconych nerwach w końcu roślinki trafiły na swoje definitywne miejsce i 13 szt jest ok ale 3 marnie wyglądają po przeniesieniu ich z pod schodów (nie było tego widać tam gdy staly w ścisku) w każdym bądź razie wylądowały wszystkie już pod systemem I tu jest też pytanie do was te 3 szt są jakieś miękkie i mają problem same trzymac pion oraz pojawiły mi się na Liskach plamy. Jakieś pomysły co im dolega Edytowane 1 Listopada przez DwK 4 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 98 Napisano 1 Listopada Miałem je odrazu przełączyć na kwitnienie ale w takiej sytuacji postanowiłem jeszcze kilka dni dać im na aklimatyzacje w nowym miejscu. A karmienie ustawione 1 dziennie na 45 min tak aby cały system się porządnie napełnił jakąś godzinę czy dwie po zapaleniu świateł. Do baniaka 400L wody dolałem 1600ml canna coco A i tyle samo B 400ml calmag 800ml rhizotonic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 324 Napisano 4 Listopada A te plamy to nie jest przypadkiem od światła przypalone? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 98 Napisano 5 Listopada Nadszedł ten dzień Zaczynamy ten ciekawszy etap 12/12 @JarzynaSWDN lampy są minim 50cm nad szczytem . Nie sądzę by je przypalało i to jeszcze tak dziwnie od środka liścia 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach