doominik 933 Napisano 30 Września 2019 Witam Mam już panele do dużego namiotu, ale chce złożyć jeszcze mniejszy namiot, w którym roślinki byłyby przez pierwsze powiedzmy 2 tygodnie, a potem trafiłyby do dużego namiotu. Zaczynam się rozglądać za lampą, która oświetli mi kwadrat 50/50cm. Mam mały chiński panel LED ale jest za słaby. Jakiś lepszy chiński?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 30 Września 2019 mh jakie 250 /150 moze starczy jak tylko na początek i nie ma dobrych chinskich ledów ? są tylko tańsze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 30 Września 2019 Zywkly clf 200-250W o barwie swiatla 6400k zrobi robote. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szafonix 18 Napisano 1 Października 2019 @CheMsKuN Do boksa 60x60 starczy 240W mars hydro? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 1 Października 2019 @szafonix Na ile roslin ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szafonix 18 Napisano 1 Października 2019 Teraz, CheMsKuN napisał: @szafonix Na ile roslin ? ze dwie wsadze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 1 Października 2019 @szafonix To juz lepiej cos takiego. https://allegro.pl/oferta/mars-hydro-eco-49-led-grow-200w-hps-150w-7545995257 Jest to nowsza wersja panelu o tej samej mocy 100W, ale jakosciowo lepszym swietle. Ten panel spokojnie zrobi robote nad dwoma krzakami. Ja na Twoim miejscu powiesil bym tam HPS 250W z cooltubem i wtedy 4 krzaki zrobily by Ci w boxie doslownie rozpierdol ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szafonix 18 Napisano 1 Października 2019 @CheMsKuN A CFL? jakas dobra lampa też by dała rade co? 300W i 19k lumenów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 1 Października 2019 Nie uprawiam pod CLF, uzywam ich tylko na wegu w inkubatorze. Ale widzialem juz sporo fotorelek na clfach (dual), gdzie ludzie kosili ciezkie topy o okazalych wymiarach. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szafonix 18 Napisano 1 Października 2019 @CheMsKuN Spoko, chyba bedzie CFl kupowany. THX za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 1 Października 2019 Nie ma problemu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Października 2019 (edytowane) @CheMsKuN nie wiem czy może ja porównuje różne modele, ale chyba na ebay są o wiele niższa ceny tych paneli Nawet na stronie producenta jest sporo taniej: MarsHydro Edytowane 2 Października 2019 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 2 Października 2019 15 godzin temu, doominik napisał: @CheMsKuN nie wiem czy może ja porównuje różne modele, ale chyba na ebay są o wiele niższa ceny tych paneli Nawet na stronie producenta jest sporo taniej: MarsHydro Nie wiem byc moze, ja tylko zaproponowalem kupno nowszego (jakosciowo lepszego modelu) w tej samej cenie co starszy model. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 2 Października 2019 @CheMsKuN spoko spoko, dobrze, że tak zaproponowałeś, bo ja chyba włąśnie ten najtańszy panel od marsa kupię-67 funciaków z przesyłką, gdzie dobre cfl 250W kosztuje dobre 30GBP, wiec chyba nie ma się co zastanawiać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 2 Października 2019 Jaki panel, podaj model albo link. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 2 Października 2019 @CheMsKuN najtańszy od Marsa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 2 Października 2019 Dobry panel za niska cene ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach