Skocz do zawartości
Lady Green

Miszmasz, mydło i powidło na 1m2 ☀️💦

Rekomendowane odpowiedzi

No i mi się skasowało to co napisałam przy dodawaniu zdjęć... 🤦‍♀️

@Boczelli jaja sobie przecież robię. 👍🏻

Proszę, miniaturka gigabud dała radę utrzymać bletki innym sposobem, a do gsc miałam okazję przy okazji użyć nie tylko swojej dłoni. 😅

1111.jpg

11.jpg

222.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli nie przejmuje się. 😉 I nie zmyłam lakieru, jest tam cały czas, obskubany bezbarwny, nawet paznokci nie wyczyściłam. 😅

@GrowIndoor15 jakiś comfee, chyba też właśnie 12l/24h. 

Box 1x1x2m, osuszacz stoi w pokoju obok boxa.

A pokój to nie pamiętam ile ma... z 5x4m... 🤷‍♀️

Edytowane przez Lady Green

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może za daleko lampa jest od sezonów dlatego fotosynteza jest na niskim poziomie i mało rosną. Trzeba się skupić na sezonach, może podbij je do góry o 15cm.

Ile jeszcze automatom brakuje? Całkiem solidne kolby porosły 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wladimir dziś i jutro jest/będzie 7 tygodni jak kwitną. Piją już mniej, wczoraj miałam je podlać i nie podlałam bo dalej mokro miały. 

Mam zdjęcia trichomów z czwartku, na pierwszych dwóch gigabud, na 3 gigabud dolne partie, na 4 purple punch, na 5 gorilla. Gsc nie zrobiłam bo nadal przewaga przezroczystych. 

A co do sezonów to co ja qrcze mam im podstawić...? Lampa jest na 100%, jeśli mam być szczera to miałam obniżyć moc na 75% z nadzieją że się zaczną wyciągać... 🙄 No palety im nie będę docinać, nie ma szans, musze sobie chyba więcej klocków drewnianych na szybkości załatwić albo nie wiem co... 🙄

2.jpg

22.jpg

0.jpg

3.jpg

55.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że przez noc sezony urosły... 🤔 Po doniczce automata z prawej strony widać. To może nic nie będę zmieniać...? 🤷‍♀️ 

2.thumb.jpg.89f7fbb550fe8972cc89704ff9374cad.jpg

22.thumb.jpg.21c48509bf7ae0683536971099d36642.jpg

A automatom chyba powycinam dzisiaj liście...

...albo chociaż pare. 🙂

GSC oszczędzę. 

222.thumb.jpg.82171a500dcbd11fd3e7b92d4cece3ff.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te automaty baaaaardzo już mi przeszkadzają, powiem Wam szczerze że ja to już nawet myślałam o tym aby automatom jak najniżej supercropping zrobić tak aby łodygi zwisały w dół i podwiesić gdzieś jakoś te donice u góry... 🤔 Obawiam się jedynie że jak to zrobie to okaże się że jest gorzej niż było a tego już nie cofne. 😅

Jakbym im zrobiła zamiast zwykłej defoliacji lollipopping to moģlo by się to udać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, żeby nie było że nawet do nich dziś nie zajrzałam to zajrzałam. 

Sezony kwitną od tygodnia choć nie wiem czy nie powinnam im liczyć flo odkąd lampa jest 12/12 czyli od wtorku. Widać po doniczce automata że rosną powolutku wzwyż, dziś powinnam je była podlać ale mi się nie chciało. 🤦‍♀️ Podleje jutro razem z automatami, może zrobie im wcześniej fryzjera ale nie wiem czy mi się będzie chciało. No ale przydał by im się chyba już...

33.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrwa mać... No to już wiem jak wygląda pleśń na roślinach. 🤦‍♀️ 

Głowny szczyt gigabud prawie cały trafił do kosza, pod wiatrakiem stała i chyba ją omijało... Tak czy inaczej dzis do namiotu musi wjechać osuszacz i drugi mieszający, nie wiem tylko gdzie (???), w Copperfielda będę się musiała bawić. 🙄

2.jpg

22.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi