Lady Green 2,463 Napisano 2 Stycznia Moje dziewczyny nocą. 🙂 Robię te fotki póki jeszcze mogę. 😉 Na jednej slurri już sporo bursztynu ale i przezroczystych trichomów tez, dziś telefonem tylko podglądałam, jutro przejde się z lupą. 4 1 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 23 Napisano 2 Stycznia Bardzo ładnie to wygląda 😀 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 2,017 Napisano Piątek o 00:03 2 godziny temu, Lady Green napisał: Moje dziewczyny nocą. 🙂 Harem? 😉 Ta bez liści, lewy górny róg, co to za nałożnica? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,463 Napisano Piątek o 00:49 @Grzechoczący Grzechotnik wszystkie 3 z tyłu to slurricane. 😉 Życzysz sobie tą po lewej? 😅 Nie ma problemu. 😎 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 2,017 Napisano Piątek o 08:46 7 godzin temu, Lady Green napisał: Życzysz sobie tą po lewej? 😅 Ja życzę sobie już tylko świętego spokoju😄 tak chyba można określać starość 🙄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,463 Napisano Piątek o 09:03 @Grzechoczący Grzechotnik pogadamy jak będziesz miał tyle lat co ja. 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 2,017 Napisano Piątek o 12:05 @Lady Green nie licytuj się bo wygram ☺️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,463 Napisano Piątek o 12:37 @Grzechoczący Grzechotnik niech Ci będzie że masz rację ale swoje tam wiem. 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 289 Napisano Piątek o 20:49 https://sjp.pwn.pl/sjp/symulacja;2576804.html 1. «świadome wprowadzenie w błąd otoczenia przez udawanie np. choroby» 2. «sztuczne odtwarzanie właściwości danego obiektu lub zjawiska za pomocą jego modelu» 3. «kalkulacja planowanych wydatków instytucji, uwzględniająca ewentualne inwestycje, zmiany warunków itp.» https://sjp.pwn.pl/slowniki/stymulacja.html 1. «pobudzanie do działania lub rozwoju» 2. «pobudzające działanie bodźców zewnętrznych na organizm żywy» Raczej stymulacja techniczne rzecz biorąc. Ogólnie to chyba Cię nie goni czas więc na spokojnie kontroluj tricho, rozglądaj się że pleśnią i wyczekuj finału:) miło się tu zagląda. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,463 Napisano Piątek o 21:06 (edytowane) @Wladimir ja bym obstawiała to, no ale może się nie znam. 😉 20 minut temu, Wladimir napisał: sztuczne odtwarzanie właściwości danego (...) zjawiska Dobra, nie ważne, nie powiem nikomu. 🤫 Czas mnie nie goni, miałam dziś sprawdzić trichomy ale sprawdzę dopiero w poniedziałek bo do poniedziałku nie ma mnie w domu. Tmp i wilgotność pod kontrolą, 2 mieszaki śmigają, nie ma szans na żadne... niechciane rzeczy. 🙂 Mam nadzieje tylko że jajec nie wywali bo wątpie aby mój facet to wyczaił... 🤔 Edytowane Piątek o 21:10 przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 545 Napisano Sobota o 09:12 Co wy się tak o te jajca martwicie? Jestem na kilku forach i tylko na tym są jajca 😂 kupujcie pestki od dobrych seed banków i gitara. Ja najlepiej o rośliny to raczej nie potrafię dbać i zazwyczaj mają ze mna pod górkę, ph, światło, nawozy, płukania itp, i nigdy nie mam żadnych jajek, ja nie wiem co wy im robicie że się hermią To pewnie przez to bezstresowe wychowanie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,463 Napisano Sobota o 19:40 @JarzynaSWDN dobrych tzn? Za każdym razem myślałam że mam z dobrych seedbanków, teraz też, polecisz coś lepszego? Na moich pestkach mi się nie zdarzyło a na kupnych już miałam nie raz... 10 godzin temu, JarzynaSWDN napisał: ja nie wiem co wy im robicie że się hermią Biologia? Pod koniec flo to podobno normalne? 🤔 A jak nie to nie wiem co ja im robie... 🤷♀️ Co robiłam ayahuasce, co zrobiłam teraz coco milk... (na coco milk kilka dni temu wyczaiłam banany w woreczku nasiennym (?) - takim tym czymś na łodzydze z włoskami) A na innych forach nie ma bo może nikt nie sprawdza tak dokładnie jak my? 😅 Wszystko na handel to nawet nie wiedzą czy trafiła się pesteczka czy nie i żyją w nieświadomości. 🤷♀️ ...albo nie mają jaj żeby się przyznać. 🙃😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 545 Napisano Sobota o 20:25 Tzn ja wiem że na koniec mogą sie hermic ale to jak naprawdę za długo je trzymasz, np jak re wegetacje robisz czy coś a tak to raczej nie ma problemu, kiedyś gdzieś widziałem reportaż z arjan roskam i mówił że pestki z usa są najbardziej podatne bo są bliskie geny mocno wymieszane, widzisz ja z drugiej strony lubię zioło z starych czasów haze itp może dlatego nigdy problemu nie miałem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,785 Napisano Niedziela o 06:30 Rowniez czasami mam rozkmine czemu sa pestki. W obecnym temacie znalzlem jak narazie tylko 2 pestki. Sporo tematu poszlo w ludzi i nikt nie mial nasionek. Za to w poprzednim grow... nie zliczylem ilosci pestek. Bylo ich lekko 100szt. Obra grow prowadzone tak samo, te same treningi i warunki a roznica kolosalna. Nasiona kupije z tym samych seed bankow bez zbednego wymyslania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 2,017 Napisano Niedziela o 08:42 12 godzin temu, Lady Green napisał: albo nie mają jaj żeby się przyznać. 🙃😂 Hehe, dokładnie też tak uważam :) 12 godzin temu, JarzynaSWDN napisał: pestki z usa są najbardziej podatne bo są bliskie geny mocno wymieszane To jest pierwsza rzecz którą trzeba wziąć pod uwagę. Ale to nie tylko z USA, kupuje tylko europejskich seedbankow (sensi, ghs, sweet) i mogę z własnego doświadczenia powiedzieć że jakość drastycznie spadła. Szczególnie pod względem selekcji. 2 godziny temu, moonka napisał: Obra grow prowadzone tak samo, te same treningi i warunki a roznica kolosalna. Drugą rzeczą którą biorę pod uwagę to złe/inne karmienie. Może npk itp podobne. Ale w hermieniu co innego odgrywa ważną rolę, najważniejszą. Fitohormony. Więc jeśli ktoś zaczyna się bawić w bio uprawę, a tym bardziej living soil to jest najlepsze pole do spr czy geny są stabilne. Wtedy wszystko wychodzi jak na tacy :) Pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 289 Napisano Niedziela o 09:45 (edytowane) Czynniki indukujące hermienie(jednopienność): Edytowane Niedziela o 09:47 przez Wladimir 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 545 Napisano Niedziela o 12:31 No i jeszcze jeden powód który można podczepić to zbyt szybkie przełączanie na flo, za kwitnienie odpowiada florigen, hormon ten jest produkowany w nocy, i jak nagromadziło się go dużo bo noc była długa to jak zapalamy światło to roślina wie że ma kwitnąć. Roślina osiąga wiek płciowy po około 3 tygodniach, jeżeli za wcześnie przełączymy to roślina nie wie co ma zrobić z tym hormonem bo jest nie dojrzała. To tylko gdy roślina jest z nasiona, klony dojrzałej rośliny można przełączyć nawet zanim się ukorzenią, ja tak zrobiłem z moimi i też nie było problemu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 168 Napisano Niedziela o 19:57 @JarzynaSWDN Podobno, twierdzą, że najbezpieczniej przełączać po 6 tygodnia, a poniżej 5 tygodnia jest znaczący wpływ na szansę zhermienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,463 Napisano Niedziela o 20:15 (edytowane) Moje sezony teraz miały długiego wega, sama nie wiem ile tygodni ale na pewno więcej niż 6. Niech będzie że moja wina. 😉 Edytowane Niedziela o 20:15 przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 289 Napisano Poniedziałek o 09:58 13 godzin temu, Bubble napisał: @JarzynaSWDN Podobno, twierdzą, że najbezpieczniej przełączać po 6 tygodnia, a poniżej 5 tygodnia jest znaczący wpływ na szansę zhermienia. Na "podobno" to nie warto się opierać. Hihi to na pewno bajka, masz jakieś źródło? Aktualnie wiele badań jest prowadzonych. Może ominąłem coś? @Bubble to jak opierają się duże plantacje na matkach po kilka lat, wiadomo że odświeżane są matki, ale potrzeba 3 miesięcy od klona do matki żeby była produktywną w klony rosliną.... Coś nie klei się "podobno". @Lady Green Bardzo często wrzucałem rośliny kilkumiesięczne na flo i bez hermienia. Nawet po pół roku się zdarzało trzymać na wegu... I nic nie hermiło... Także nie wnikaj w te TajeMity :) Dlatego wszyscy komercyjni growerzy lecą na klonach bo tak jest bezpiecznie. Polecam kanał chłopaka z Kanady, który poleciał do Tajlandii i tam jest sporym producentem: https://m.youtube.com/@TerpyHighs 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach