Lady Green 2,083 Napisano Poniedziałek o 13:26 Po zabiegu zostało tyle. Na szczęście tylko ta jedna. Trichomy w dolnych partiach głownie mleko, chyba ją zaraz ciachnę, przynajmniej ciut miejsca się zwolni. 🙄 Poprawka, zależy od miejsca, miejscami jest jeszcze pół na pół z przezroczystymi. Co radzicie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,104 Napisano Poniedziałek o 13:37 Nieeee... ostatnio była plaga jajec ma forum a teraz będzie plecha. Bo to od @Lady Greensię zawsze zaczyna... Dlatego ja już dawno o drugim wentylu myślałem bo warunki mam idealne dla plechy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 327 Napisano Poniedziałek o 14:15 Ciachaj, ja bym ciachal wszystkie, pleśń to tylko owoce tęgo co rośnie w środku, jak zaczęłaś je ruszać to się rozeszły zarodniki, ja bym wyciol wszystko co kwitnie, wyciągnął resztę z namiotu i wyczyścił wszystko albo wybielaczem albo czyms bakteriobujczym, a w szczególności rękaw od filtra 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,104 Napisano Poniedziałek o 14:23 Ja już nie chciałem pisać, że zarodniki są w całym boxie... ale ja bym do czyszczenia wszystkiego się nie zabierał bo za bardzo by mi się nie chciało. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 327 Napisano Poniedziałek o 14:26 @WBB mi też by się nie chciało ale lady ma nastepne rośliny które zaraz będą kwitnąć w tym samym boksie 🫣 a może je wyciągnąć dopóki są małe, resztę ścinać bo lepiej ściąć tydzień przed niż za tydzień wyjebać do kosza 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,104 Napisano Poniedziałek o 14:28 @JarzynaSWDN ja wiem, że ma. Ale nawet mimo tego nie chciało by mi się. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,239 Napisano Poniedziałek o 14:46 Trzeba ciąć najlepiej wszystko 😐 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TaTTiTo 105 Napisano Poniedziałek o 14:51 Ja nie wierzyłem w pleń dopóki mnie nie zaatakowała teraz dbam o wentylacje haha zetnij całego topa już 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,083 Napisano Poniedziałek o 14:56 (edytowane) Nie dobijajcie... 🤦♀️ Fuck... Ta gigabud już ścięta, otrymowana, czyli trymer (ten bączek) też muszę czyścić pomimo że nie miał kontaktu z zainfekowanym ziołem? Już żałuję że jej nie wywaliłam od razu calej do kosza tylko to wycinałam. 🤦♀️ Nie mam gdzie nawet tej jednej wysuszyć a co dopiero wszystkie... 🙄 Czyli rozumiem że niezależnie od tego jakie warunki im teraz zapewnie (np wilgotność 40% i huragan) pleśń i tak się rozwinie? 🤦♀️ Coś z alkoholem mogę użyć do sprzątania? A tą gigabud to może do piekarnika na masło czy olej wrzuce? Najchętniej to bym ją polała benzyną i zapałkę w środek wrzuciła... 🙄 Edytowane Poniedziałek o 14:58 przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,104 Napisano Poniedziałek o 15:05 @Lady Green opłacił bym paczkomat, tylko wrzucić do niego... ale za duże ryzyko przypału 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,083 Napisano Poniedziałek o 16:50 Ok, znalazłam chusteczki i inne specyfiki które zabijają 99,9% bakterii i wirusów, powoli działam, narazie posprzątałam niewiele. 🤦♀️ Sezony zrobiły wyjazd z namiotu w sumie już zanim znalazłam pleśń (bo te i te miały mieć fryzjera), zrobiłam im więc w rogu pokoju miejscówkę, lampa wisi nad nimi na wieszaku 🤦♀️ a namiot posłuży do suszenia automatów. No innego rozwiązania nie widzę. 🤷♀️ Musze im jakiś prowizoryczny namiot 1x1 zbudować na czas suszenia, póki co z 2 stron mają ścianę a z jednej powiesiłam koc, też prowizorycznie. 🤦♀️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 327 Napisano Poniedziałek o 17:10 (edytowane) Kup tani boks z Amazon taki 2f x2f za 60 funtów i wentylator? To do suszenia roślin Edytowane Poniedziałek o 17:11 przez JarzynaSWDN @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,083 Napisano Poniedziałek o 17:21 @JarzynaSWDN też o tym pomyślałam... chyba będę musiała. No ale jak mam kupować już jakiś wyciąg to nie kupie gorszego niż mam no i namiot też nie ma sensu mniejszego niż 1x1... 🙄🤦♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 636 Napisano Poniedziałek o 17:30 Błedem jest prowadzić w tak różnych stadiach rośliny razem...Pamiętam jak przez podobne sytuacje przechodziłem... straszna szkoda.@Lady Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,083 Napisano Poniedziałek o 17:38 (edytowane) @Lasir wyszło jak wyszło, będzie z czego przetwory najwyżej robić jak do niczego innego nadawać się one nie będą... 🙄 Odpocznę psychicznie, chyba sobie zapale 😅 i wracam ścinać pozostałe 3 automaty. Nie będę ich trymować bączkiem bo dziś go czyścić nie mam zamiaru, poobrywam największe liście i wysusze z łodygami tak jak zawsze. Edytowane Poniedziałek o 17:41 przez Lady Green 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,239 Napisano Poniedziałek o 18:55 @Lady Green bez paniki Mariolka🤣 to ze masz zarodniki plesni w boxie mocno podnosi ryzyko ze bedzie wiecej plesni na innych roslinach, ale nie jest powiedziane ze bedzie na pewno 🙂 Sciete rosliny normalnie powieś przy suficie i susz nad lampa co za problem 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,104 Napisano Poniedziałek o 19:21 I jak już się stało to bez paniki i trzeba znaleźć jakieś pozytywy tego niefarta.... wiesz już jak wygląda pleśń i wskakujesz na kolejny level w growingu 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 636 Napisano Poniedziałek o 19:21 @Lady Green Nie uprawiał zioła ten co mu chociaż raz nie spleśniało. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 327 Napisano Poniedziałek o 19:31 (edytowane) @Lady Green do suszenia dużo nie trzeba no ale dobrze mówisz jak masz wydawać to lepiej kupić coś na lata a nie użyć tylko raz, sprawdź na one stop grow shop jak w uk jesteś, dr greens też dobry sklep a jak nie to jest tu w uk sprzedawca sprzętu ac Infiniti nazywa się led grow shop uk Nad lampą też możesz jak boczeli mówi ale one mogą mieć zarodniki pleśni a ty masz sezony co zaraz będą kwitnąć Edytowane Poniedziałek o 19:33 przez JarzynaSWDN 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,083 Napisano Poniedziałek o 19:43 (edytowane) @Boczelli już Ci coś kiedyś chłopcze pisałam... 😎 Pani Mariolo jeśli już. Pani Mariolo. @JarzynaSWDN dzięki za info, w wolnej chwili zerkne. W 3 największych szczytach purple punch też dogrzebałam się początków pleśni, oglądam je wszystkie bardzo dokładnie. Minimalnie ale sporo wywaliłam bo cięłam ze sporym marginesem. Teraz kolej gorilli. 🙄 Nigdy więcej bez osuszacza w boxie... 🤦♀️ Edytowane Poniedziałek o 19:44 przez Lady Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach