Skocz do zawartości
Lady Green

Miszmasz, mydło i powidło na 1m2 ☀️💦

Rekomendowane odpowiedzi

Po zabiegu zostało tyle. Na szczęście tylko ta jedna. Trichomy w dolnych partiach głownie mleko, chyba ją zaraz ciachnę, przynajmniej ciut miejsca się zwolni. 🙄

33.jpg

Poprawka, zależy od miejsca, miejscami jest jeszcze pół na pół z przezroczystymi. Co radzicie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciachaj, ja bym ciachal wszystkie, pleśń to tylko owoce tęgo co rośnie w środku, jak zaczęłaś je ruszać to się rozeszły zarodniki, ja bym wyciol wszystko co kwitnie, wyciągnął resztę z namiotu i wyczyścił wszystko albo wybielaczem albo czyms bakteriobujczym, a w szczególności rękaw od filtra 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB mi też by się nie chciało ale lady ma nastepne rośliny które zaraz będą kwitnąć w tym samym boksie 🫣 a może je wyciągnąć dopóki są małe, resztę ścinać bo lepiej ściąć tydzień przed niż za tydzień wyjebać do kosza 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dobijajcie... 🤦‍♀️

Fuck... Ta gigabud już ścięta, otrymowana, czyli trymer (ten bączek) też muszę czyścić pomimo że nie miał kontaktu z zainfekowanym ziołem? Już żałuję że jej nie wywaliłam od razu calej do kosza tylko to wycinałam. 🤦‍♀️

Nie mam gdzie nawet tej jednej wysuszyć a co dopiero wszystkie... 🙄

Czyli rozumiem że niezależnie od tego jakie warunki im teraz zapewnie (np wilgotność 40% i huragan) pleśń i tak się rozwinie? 🤦‍♀️

Coś z alkoholem mogę użyć do sprzątania? 

A tą gigabud to może do piekarnika na masło czy olej wrzuce? Najchętniej to bym ją polała benzyną i zapałkę w środek wrzuciła... 🙄

Edytowane przez Lady Green

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, znalazłam chusteczki i inne specyfiki które zabijają 99,9% bakterii i wirusów, powoli działam, narazie posprzątałam niewiele. 🤦‍♀️

Sezony zrobiły wyjazd z namiotu w sumie już zanim znalazłam pleśń (bo te i te miały mieć fryzjera), zrobiłam im więc w rogu pokoju miejscówkę, lampa wisi nad nimi na wieszaku 🤦‍♀️ a namiot posłuży do suszenia automatów. No innego rozwiązania nie widzę. 🤷‍♀️ Musze im jakiś prowizoryczny namiot 1x1 zbudować na czas suszenia, póki co z 2 stron mają ścianę a z jednej powiesiłam koc, też prowizorycznie. 🤦‍♀️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lasir wyszło jak wyszło, będzie z czego przetwory najwyżej robić jak do niczego innego nadawać się one nie będą... 🙄 

Odpocznę psychicznie, chyba sobie zapale 😅 i wracam ścinać pozostałe 3 automaty. Nie będę ich trymować bączkiem bo dziś go czyścić nie mam zamiaru, poobrywam największe liście i wysusze z łodygami tak jak zawsze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green bez paniki Mariolka🤣 to ze masz zarodniki plesni w boxie mocno podnosi ryzyko ze bedzie wiecej plesni na innych roslinach, ale nie jest powiedziane ze bedzie na pewno 🙂

Sciete rosliny normalnie powieś przy suficie i susz nad lampa co za problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak już się stało to bez paniki i trzeba znaleźć jakieś pozytywy tego niefarta.... wiesz już jak wygląda pleśń i wskakujesz na kolejny level w growingu 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green do suszenia dużo nie trzeba no ale dobrze mówisz jak masz wydawać to lepiej kupić coś na lata a nie użyć tylko raz, sprawdź na one stop grow shop jak w uk jesteś, dr greens też dobry sklep a jak nie to jest tu w uk sprzedawca sprzętu ac Infiniti nazywa się led grow shop uk

Nad lampą też możesz jak boczeli mówi ale one mogą mieć zarodniki pleśni a ty masz sezony co zaraz będą kwitnąć 

Edytowane przez JarzynaSWDN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli już Ci coś kiedyś chłopcze pisałam... 😎  Pani Mariolo jeśli już. Pani Mariolo. 

@JarzynaSWDN dzięki za info, w wolnej chwili zerkne.

W 3 największych szczytach purple punch też dogrzebałam się początków pleśni, oglądam je wszystkie bardzo dokładnie. Minimalnie ale sporo wywaliłam bo cięłam ze sporym marginesem. Teraz kolej gorilli. 🙄

Nigdy więcej bez osuszacza w boxie... 🤦‍♀️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi