Lady Green 2,476 Napisano 11 Października 2024 5 minut temu, WBB napisał: Tak nie napisałem 😉 Napisałeś tylko innymi słowami. 😂 P.s. dzięki za pozwolenie ale nie skorzystam... 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 545 Napisano 11 Października 2024 @Lady Green tak, przyszykuj wodę zanim przyjdzie miernik, tyle żeby można było przelać donice i 20% ma wypłynąć, jak wszystkie co mają problem podlewasz tym samym to ja bym sprawdził tylko w jednej, ustawić ph wody na 6.5 poczekaj aż się ustabilizuje i sprawdź jeszcze raz, jak jest dalej 6.5 to można iść i ja lać do doniczki, lej pomału, po całej powierzchni donicy tylko tak żeby woda nie przelatywała brzegami pomiędzy ziemią i doniczką, nalej trochę, poczekaj i tak rób aż zacznie wypływać spodem, zabierz tą wodę w pojemnik i sprawdź jej ph, powinno być dalej w granicach 6.0 i 7.0, jak wyszło mniej, to podlewać wodą o wyższym ph a jak więcej to niższym ph Miernik ph byle by był dokładny nie ważne jakiej firmy, ja mam też jeden chiński od 10 lat leżał w garażu a dalej działa i jest całkiem dokładny 0.2 błędu tylko ma 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,476 Napisano 12 Października 2024 Dzisiaj dostały piciu z 1ml biobloombastic, 4ml biobloom, 5ml bioheaven na 1l wody. Tak się zastanawiam czy ten wiatrak na dole nie dokłada się do kondycji tych dolnych liści... No i tmp szaleją odkąd lampa na 100%... 🙄 wczoraj miały 33° (a czujnik termometru na dole namiotu), aż żar buchnął z namiotu gdy go otworzyłam. 🙄 Podlewam co 2 dni i co 2 dni pustynia. Chętnie oddam z 8°C potrzebującym. 👍🏻 Moja mini choineczka wyjada się najszybciej z nich, od góry też jest coraz gorzej. Wydaje mi się że ciut winna może być też zbyt mała doniczka. 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Października 2024 @Lady Green no biedna taką trochę, nie myslalas onjakis mocniejszym fryzjerze ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,476 Napisano 12 Października 2024 @vego1989 zastanawiam sie jeszcze czy to nie popalenie tabsem... 🤦♀️ Ale chyba nie... Nie będę jej dodatkowo stresować fryzjerem, nic nie jest pozasłaniane... pod koniec flo zrobie, tak z 2 tygodnie przed żniwami. 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Października 2024 @Lady Green decyzja do Ciebie należy, te żółte wiszące bym wycia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,787 Napisano 12 Października 2024 @Lady Green jakos wyjatkowo nie idzie Ci to grow gdzie poprzednie byly mozna powiedziec ksiazkowe. Jednak jeszcze nic straconego i moga sie ogarnac🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,476 Napisano 12 Października 2024 @moonka eeee tam, wydaje Ci się... poprzednie też mi nie szły... 😂 Muszą się ogarnąć... nigdy wcześniej w sumie nie dawałam 2 biotabsów na flo... zawsze jednego + biobizz, teraz weszły 2 bez biobizza. Dadzą radę. 👍🏻 Najwyżej zbiory będą mniejsze... 🤷♀️ ...poniżej 100g z jednego... 😉😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 832 Napisano 12 Października 2024 @Lady Green no fryzjer nie głupia sprawa tak od spodu zrobić nie dość że roślina dostanie więcej mocy na górze to jeszcze mniejsze ryzyko pleśni bo cyrkulacja będzie lepsza i zbadaj PH i zbadaj EV by zobaczyć co siedzi w glebie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,476 Napisano 12 Października 2024 Qrcze, no bez przesady... 🙄 Wykluczone, ja nawet nie wiem co to jest to ev i wcale jakoś specjalnie ciekawa tego nie jestem. 🙄 Te żółte liście pousuwam jak dziś lub jutro będę się bawić z sezonami. 👍🏻 Btw, myślicie że za 2 tyg automaty mogą iść już spokojnie "w kąt" 🙄 abym mogła skupić się na sezonach? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 545 Napisano 12 Października 2024 Ja tam nie wiem jak te tabsy działają ale ja biobizz leje max dawkę podaną przez producenta na dany tydzień co 2 dni w 3L wody i roślina nawet nie pierdnie, mi się wydaje że to jest lockout przez ph, przyjdzie miernik sprawdź ph i będzie wiadomo, jak byś weszła na forum grow like pro i znalazła moje fotorelacje to byś zobaczyła jak ja roślinki zajechałem a dalej byly az srebrne topy od rzywicy, nie ma co panikować bo jak tylko naprawisz problem to odżyją i będzie 🎸 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,476 Napisano 12 Października 2024 @JarzynaSWDN podeślij mi link na priv bo nie wiem czy sama znajdę, chętnie zobaczę. 👍🏻 Tak patrze na nie i jasne mi się wydają... korci mnie już z tydzień żeby im tego grow dać... No ale poczekam już na ten miernik. 🙄 Dziś i jutro mija 3 tyg flo. I ponawiam pytanie: 2 godziny temu, Lady Green napisał: myślicie że za 2 tyg automaty mogą iść już spokojnie "w kąt" abym mogła skupić się na sezonach? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 545 Napisano 12 Października 2024 Ona nie żółta bo się wyjadla 🫣 zaczęła się tak jak twoja robić, a że myślałem że to niedobory zacząłem lac jej nawozy 😅 tylko to były syntetyczne, biobizz tak nie zrobi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 621 Napisano 12 Października 2024 @JarzynaSWDN miałem to samo w pierwszej uprawie xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,476 Napisano 12 Października 2024 Przyszedł mi ten miernik 🙄 ...a roślinki były już dziś podlewane. Podlać je jeszcze raz czy wstrzymać się z pomiarem do następnego podlania? No i wie ktoś jak się go używa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,658 Napisano 12 Października 2024 @Lady Green https://youtu.be/BM2IYa_Jfdg?si=3jW_ZyHJhlwCT0d4 Skalibruj sobie i sprawdź jaka masz wode ktora podlewasz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,476 Napisano 12 Października 2024 @Boczelli u mnie jest ten napis CAL widoczny więc wychodzi na to że jest skalibrowany...? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,658 Napisano 12 Października 2024 @Lady Green to mozesz sprawdzić w płynie do kalibracji czy dobrze pokazuje, albo w innym płynie gdzie wiesz dokladnie jakie ma ph 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,814 Napisano 12 Października 2024 Dostałaś z tym sprzętem jakieś woreczki z proszkiem 😅? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Października 2024 @Lady Green z jednego szczyta oczywiscie ?🤔😃 @Lady Green z jednego szczyta oczywiscie ?🤔😃 @WymiataczMega Tobie to biale proszki sie snia 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach