Skocz do zawartości
Lady Green

Miszmasz, mydło i powidło na 1m2 ☀️💦

Rekomendowane odpowiedzi

@Lady Green tak, przyszykuj  wodę zanim przyjdzie miernik, tyle żeby można było przelać donice i 20% ma wypłynąć, jak wszystkie co mają problem podlewasz tym samym to ja bym sprawdził tylko w jednej, ustawić ph wody na 6.5 poczekaj aż się ustabilizuje i sprawdź jeszcze raz, jak jest dalej 6.5 to można iść i ja lać do doniczki, lej pomału, po całej powierzchni donicy tylko tak żeby woda nie przelatywała brzegami pomiędzy ziemią i doniczką,  nalej trochę, poczekaj i tak rób aż zacznie wypływać spodem, zabierz tą wodę w pojemnik i sprawdź jej ph, powinno być dalej w granicach 6.0 i 7.0, jak wyszło mniej, to podlewać wodą o wyższym ph a jak więcej to niższym ph 

Miernik ph byle by był dokładny nie ważne jakiej firmy, ja mam też jeden chiński od 10 lat leżał w garażu a dalej działa i jest całkiem dokładny 0.2 błędu tylko ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dostały piciu z 1ml biobloombastic, 4ml biobloom, 5ml bioheaven na 1l wody. Tak się zastanawiam czy ten wiatrak na dole nie dokłada się do kondycji tych dolnych liści... 

22.thumb.jpg.566dcab2534bbb1de9bef5e7ba6bc973.jpg

No i tmp szaleją odkąd lampa na 100%... 🙄 wczoraj miały 33° (a czujnik termometru na dole namiotu), aż żar buchnął z namiotu gdy go otworzyłam. 🙄 Podlewam co 2 dni i co 2 dni pustynia. Chętnie oddam z 8°C potrzebującym. 👍🏻

Moja mini choineczka wyjada się najszybciej z nich, od góry też jest coraz gorzej. Wydaje mi się że ciut winna może być też zbyt mała doniczka. 

2.thumb.jpg.a2002bf835784dabfe5ddf6c9962facb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka eeee tam, wydaje Ci się... poprzednie też mi nie szły... 😂

Muszą się ogarnąć... nigdy wcześniej w sumie nie dawałam 2 biotabsów na flo... zawsze jednego + biobizz, teraz weszły 2 bez biobizza. Dadzą radę. 👍🏻 Najwyżej zbiory będą mniejsze... 🤷‍♀️ ...poniżej 100g z jednego... 😉😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green no fryzjer nie głupia sprawa tak od spodu zrobić nie dość że roślina dostanie więcej mocy na górze to jeszcze mniejsze ryzyko pleśni bo cyrkulacja będzie lepsza 

i zbadaj PH i zbadaj EV by zobaczyć co siedzi w glebie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrcze, no bez przesady... 🙄 Wykluczone, ja nawet nie wiem co to jest to ev i wcale jakoś specjalnie ciekawa tego nie jestem. 🙄

Te żółte liście pousuwam jak dziś lub jutro będę się bawić z sezonami. 👍🏻

Btw, myślicie że za 2 tyg automaty mogą iść już spokojnie "w kąt" 🙄 abym mogła skupić się na sezonach? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie wiem jak te tabsy działają ale ja biobizz leje max dawkę podaną przez producenta na dany tydzień co 2 dni w 3L wody i roślina nawet nie pierdnie, mi się wydaje że to jest lockout przez ph, przyjdzie miernik sprawdź ph i będzie wiadomo, jak byś weszła na forum grow like pro i znalazła moje fotorelacje to byś zobaczyła jak ja roślinki zajechałem a dalej byly az srebrne topy od rzywicy, nie ma co panikować bo jak tylko naprawisz problem to odżyją i będzie 🎸 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JarzynaSWDN podeślij mi link na priv bo nie wiem czy sama znajdę, chętnie zobaczę. 👍🏻

Tak patrze na nie i jasne mi się wydają... korci mnie już z tydzień żeby im tego grow dać... No ale poczekam już na ten miernik. 🙄

Dziś i jutro mija 3 tyg flo. 

2.thumb.jpg.2bf4442fa94ed9ec97d03cf7a95a505b.jpg

22.thumb.jpg.ab4eb90434f82807e507a7db5a914c2d.jpg

I ponawiam pytanie:

2 godziny temu, Lady Green napisał:

myślicie że za 2 tyg automaty mogą iść już spokojnie "w kąt" abym mogła skupić się na sezonach? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ona nie żółta bo się wyjadla 🫣 zaczęła się tak jak twoja robić, a że myślałem że to niedobory zacząłem lac jej nawozy 😅 tylko to były syntetyczne, biobizz tak nie zrobi

Screenshot_20241012-144519.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi