Lady Green 2,136 Napisano 11 Października 4 minuty temu, Grzechoczący Grzechotnik napisał: Od niedawna używasz 🙂 😂🙈 Miernik zamówiony... no nie spodziewałam się że mnie namówicie na takie rzeczy... 🤷♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,136 Napisano 11 Października Jak się go w ogóle używa? Trzeba badać wpływ i wypływ wody? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Października @Lady Green i jeszcze pH ziemi będą Ci kazali mierzyć 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,136 Napisano 11 Października @WBB to on do ziemi jest, nie do wody? 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Października (edytowane) @Lady Green nie jestem w 100% pewny ale mieszając jakoś ziemię z wodą da się chyba zmierzyć pH gleby Edytowane 11 Października przez WBB 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,136 Napisano 11 Października To jeszcze instrukcję będę musiała czytać...? 🤦♀️ Tam coś jakoś kalibrować trzeba widzę... 🙄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,337 Napisano 11 Października To wszystko jest proste. Nie dygaj 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 479 Napisano 11 Października To ja też sobie muszę zamówić pewnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,136 Napisano 11 Października (edytowane) @WymiataczMega nie dygam... 😅 Po prostu przewiduje że zanim stwierdze że jednak musze tą ulotkę/instrukcję przeczytać to istnieje szansa że zdążę coś zepsuć. 😅 Edytowane 11 Października przez Lady Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 11 Października @Lady Green instrukcje są dla cieniasów. To na ten.. chłopski rozum się ogarnie tego sprzęta. 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,136 Napisano 11 Października @Boczelli rozumiem że oferujesz swą pomoc. 🙂 Przyda się. 👍🏻 Najwyżej będzie na Ciebie że Ty popsułeś. 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 359 Napisano 11 Października (edytowane) @Lady Green ja używam Milwaukee, jest tani i prosty w obsłudze, 2 guziki, jest już wykalibrowany, i przychodzi z 2 saszetkami ph buffer, wrazie gdyby wymagał kalibracji później https://www.onestopgrowshop.co.uk/products/essentials-digital-ph-tester?_pos=1&_sid=3bb3ab1ba&_ss=r 1 hour ago, WBB said: @Lady Green nie jestem w 100% pewny ale mieszając jakoś ziemię z wodą da się chyba zmierzyć pH gleby Tak, bierzesz ziemi tak z 300ml i 300ml wody, ustawiasz ph wody do 7, zalewasz ziemię i zostawiasz na godzinę, czasami mieszając, ale w donicy w której już coś rośnie nie da rady wziąć ziemi z środka tylko z wierzchu, dlatego w takiej sytuacji sprawdza sie odpływ Edytowane 11 Października przez JarzynaSWDN 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,136 Napisano 11 Października @JarzynaSWDN trudno, zamówiłam już ten ad12. 26 minut temu, JarzynaSWDN napisał: w donicy w której już coś rośnie nie da rady wziąć ziemi z środka tylko z wierzchu, dlatego w takiej sytuacji sprawdza sie odpływ I badam jakie ph wlewam, badam odpływ i jak obliczam wynik jeśli się od siebie różnią? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 11 Października https://www.ekodarpol.pl/rolnictwo/products/humus-active/ Takie cudo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 479 Napisano 11 Października 7 minutes ago, Wladimir said: https://www.ekodarpol.pl/rolnictwo/products/humus-active/ Takie cudo Niechaj gleba żyzną będzie xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Października Godzinę temu, Lady Green napisał: trudno, zamówiłam już ten ad12. A czemu nie tego AD11? Instrukcje jakąś przeczytaj bo oprócz kalibracji napewno jest opisane jak i w czym przechowywać sondę. Tam chyba w zestawie będzie płyn jakiś do tego. Wymiana tej sondy kosztuje tyle samo co cały miernik.... 😉 Jak coś to po 2 użyciach ja go odkupię za 100pln 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 11 Października Kupiłbym sobie tego humusa, ale chyba w Holandii nie ma. @Lady Green moge zdalnie Cie instruować 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,136 Napisano 11 Października 3 minuty temu, WBB napisał: A czemu nie tego AD11? Bo napisałeś że jest mniej dokładny. 😜 @Boczelli no oczywiście że zdalnie, nie inaczej. 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 11 Października (edytowane) 17 minut temu, Adi_ejol napisał: Niechaj gleba żyzną będzie xD I 20l za freeko kiedyś wysyłali jak się telefon odebrało i to hasło powiedziało. Edytowane 11 Października przez Wladimir 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Października Zdalnie to Wy możecie Lovesense się pobawić 🙂 3 minuty temu, Lady Green napisał: Bo napisałeś że jest mniej dokładny. Tak nie napisałem 😉 Ta dokładność pomiaru czemuś służy skoro są aż dwa urządzenia do tego samego. Ja nie wiem jeszcze czemu to tak jest ... 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach