Wladimir 268 Napisano 4 Października Podobno lumateki do siebie przyciągają. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,146 Napisano 4 Października (edytowane) @Wladimir no to wszystko jasne. 😉 Pozostałe też mogłyby dać się przyciągnąć... 🤔 Korci mnie by tego najmniejszego z przodu uszkodzić, ładnie przeprosić i obserwować, może też by ruszył ciut do przodu... ale chyba już za późno na to. 🙄 Do kiedy w ogóle moge im robić fryzjera? Tez do końca 3 tyg flo jak przy sezonach? Edytowane 4 Października przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Października @Lady Green ja robilem zawsze pod koniec 4tyg takiego konkretnego, a pozniej systalematycznie wycinalem wiatraki ktore zaslanialy nizsze partie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,146 Napisano 4 Października @vego1989 pod koniec 4go tygodnia flo? Mózg mi się już chyba lasuje, wszędzie czytam co innego. 🤦♀️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,344 Napisano 4 Października @Lady Green przykro mi ale z automatami nie pomogę. @vego1989 tak robił a ty zrób po swojemu haha😎 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,146 Napisano 4 Października Ups.... 🙄 No tej małej to nie wiem o co chodzi... 🤔 Zaczyna ją coś blokować? Za dużo pół tabsa dla niej było? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,329 Napisano 4 Października @Lady Green mi to wyglada na niedobór wapnia, to by tez tłumaczyło ta karłowatość. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,146 Napisano 4 Października @Boczelli raczej nie.... ta roślinka była upośledzona od kiełka, i tak się dziwię że aż taka urosła. No i dodałam mączkę bazaltową do ziemi. 🤷♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Października @Lady Green przy końcu 4tyg wycinam wszystko co mi się nie podoba, włącznie z mniejszymy szczytami. A pozniej to tak co jakiś czas po kilka lisci...Moim zdaniem, automat czy sezon jak juz kwitnie 4tydz to bez różnicy. Chyba że się mylę, są mądrzejsi to mnie poprawia 😉 @Lady Greenjesteś królowa tutaj, od Ciebie mają się uczyć 😃Przecież pierwsza uprawę jak zajebałas to pałka mala 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,146 Napisano 4 Października @vego1989 czasem fajnie poudawać głupszego niż się jest. 🤍 Ale żeby nie było... mądra też wcale nie jestem. 😉 Nigdy nie ma tak żeby nie mogło być lepiej. 🤷♀️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Października @Lady Green mi zawsze w uprawach brakowało tego czegoś, za każdym razem mówiłem, teraz będzie lepiej a i tak zawsze jakąś niespodzianka była, lub jakiś niedosyt ... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,146 Napisano 5 Października @vego1989 u mnie jest inaczej, nie nastawiam się na nic i zazwyczaj jestem pozytywnie zaskoczona. Tak było w sumie przy każdej uprawie, zawsze przy okazji odrywam coś nowego i się czegoś uczę a to ile trafi do słoików to sprawa drugorzędna choć też istotna. 😅😉 Niedosyt by był gdybym musiała sobie dokupywać... ale nie muszę. 🤷♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,146 Napisano 5 Października Dziś i jutro jest/będzie 2 tyg jak automaty kwitną. Pousuwać tym z tyłu te niższe boczne szczyty po lewej i prawej czy zostawić? Wychodzą one z łodygi głównej tylko z niższych pięter. Aha, a temu mini żółkną od dołu liście w dosyć szybkim tempie... dać mu drugą połówkę tabsa czy już za późno? 1 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,329 Napisano 5 Października @Lady Green tak i tak 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 480 Napisano 5 Października @Lady Green połówkę tabsa normalnie dajesz w ziemię czy mielisz i podlewasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,405 Napisano 5 Października @Lady Green @Boczelli co do fryzjera i indukcji/flo to kiedy mozna go bezpiecznie zrobic? Pytam o to co grow bo jakos mam z tym problen😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,329 Napisano 5 Października @moonka moim zdaniem najbezpieczniej między 1 a 3 tygodniem flo, ale sam cialem nie raz pozniej. Wiem ze na pewno lepiej im nie przeszkadzać na indukcji. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,146 Napisano 5 Października @Adi_ejol do ziemi. @moonka odnośnie sezonów myśle/robie podobnie jak @Boczelli No to troszkę powycinałam. 👍🏻 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,405 Napisano 5 Października @Boczelli to teraz kolejne glupie pytanie. Kiedy w 100% mozna stwierdzic, ze to juz flow a nie nadal indukcja? Gdy okresla plec? Nidy za specjalnie nie zwracalem na to uwagi ale teraz musze bo mam za gesto i trzeba pozbyc sie czesci zielonego materialu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,329 Napisano 5 Października @moonkam teoretycznie liczy sie kwitnienie od pojawienia się pierwszych preflowerow, ale ja zawsze dla ujednolicenia licze 2 tyg indukcji po przelaczeniu i potem zaczynam liczyć flo. Mniej dokładny sposób, ale nie chce mi sie spuszczać nad tym. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach