moonka 3,088 Napisano 5 Października @Boczelli co to to jest?🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,018 Napisano 5 Października @moonka muchołówka po przejściach 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 1,924 Napisano 6 Października @Boczelli no właśnie znajomy widok ale nie mogłam skojarzyć co to, obstawiałam jakieś warzywo. 🙈 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,018 Napisano 11 Października Kurde mocna fest ta stara ziemia.Oprocz tych dwóch małych, nie dostaly nawet grama nawozu, a dalej mocno zielone są. Miałem na dniach im zapodać po pierwszym tabsie, ale chyba się wstrzymam albo może dam 0.5? Jak myślicie? Do flo tez srednio im się spieszy, coś tam niektóre powoli się zbierają ale nie wszystkie 🤷♂️ 3 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 1,924 Napisano 11 Października @Boczelli tabs dosyć szybko wchodzi... jak nabite to ja bym się wstrzymała... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,088 Napisano 11 Października (edytowane) @Boczelli chyba maja troche za zimno i stad brak pospiechu. W takim razie wychodze na prowadzenie🙃 Edytowane 11 Października przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,018 Napisano 11 Października (edytowane) @moonka bo zaraz wezme i wstawie osuszacz I się zabawa skończy 😅 Edytowane 11 Października przez Boczelli 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,088 Napisano 11 Października @Boczelli nie prowokuj bo u mnie tez jest chlodno i moge temu zaradzic a wtedy zapewne dopiero ruszyly by z kopyta i zabawa dopiero by sie zaczela😏😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,101 Napisano 11 Października Nie to żebym was podpuszczał, ale... 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 257 Napisano 11 Października Temperatura jest ważna... A nawet bardzo ważna... Przełączone już z tego co rozumiem, mogłeś przed indukcją i dać więcej po garach w lampie i cisnąć tabsa. Teraz aby azot nie wpłynął negatywnie na jednopienność 🙂 z drugiej strony jak wskoczy temperatura i światło to szybko zwiększą zapotrzebowanie na żarcie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,018 Napisano 11 Października (edytowane) @Wladimir przy flipie lampa poszla z 25 na 50% czyli ponad 300W, tabsa nie dawalem bo bardzo ciemne były, ziemia mocno nabita była I chyba dalej tego nie przejadły, więc narazie chyba nie będę im dawal tabsa, tylko na dniach podleje orgatrexem z bactrexem. Edytowane 11 Października przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 257 Napisano 12 Października To już pewnie do końca flo się obedziesz bez tabsów. Dawaj temperature bo się powyciagaja jak duża różnica dzień i noc. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,018 Napisano 12 Października @Wladimir chyba będę musiał cos pomyśleć nad tą temperatura bo widzę że to je spowalnia, a terminy gonią.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 257 Napisano 12 Października Sam osuszacz powinien podbić temperaturę. Nie wiem jakie dokładnie masz warunki. Ale olejaki się sprawdzają dobrze. Sam lecę aktualnie na 25dzien/9-12noc. Miałem wcześniej 18-20dzien/9-12noc i była ogromna różnica. Dorzuciłem hps zamiast led, no i przed zamianą panel LED jakimś cudem padł. Chciałem odłączyć kable, otwieram box a tam ciemno na połowie :( to akurat caluma córce, pracuje na tym samym zasilaczu co hps, więc pewnie te urządzenie pomiędzy zasilaczem hps, a ledami padło... No i problem z serwisem będzie bo to przez słupa kupowane... Dochodzę do wniosku że zbiera mi się masa lamp, które są do naprawy... Magnetyczny hps, dual cmh, 2 panele LED.... Gdzie ja to naprawię? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,018 Napisano 12 Października (edytowane) @Wladimir nie no ja wiem jak podbic temperature, tylko ze względu na zuzycie prądu wydawało mi się że to się mija z celem. Mam olejaka którego używałem sporadycznie i zdawał egzamin, ale prawie całą poprzednia zime sam osuszacz dawal rade ogrzac i osuszyć uprawe, tylko to było w boxie 0.5m2, a nie jak teraz 1.44m2. Kwestia że osuszacz zużył więcej prądu niz cały namiot w czasie uprawy. No nic bede dziś wieczorem na bazie to coś będę myślał 🙃 Edytowane 12 Października przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,018 Napisano 13 Października Dzisiaj wjechał fryzjer ✂️ 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,088 Napisano 13 Października @Boczelli i to chyba gruby😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,018 Napisano 14 Października Nie wiele sobie zrobiły, wczorajszego cięcia i cisną dalej 💪 4 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,018 Napisano 20 Października Siemano. Chyba coś w tym jest ze te Lumateki przyciągają do siebie 😅 lampa już na maxa wysoko, ewentualnie mogę podwiesić na trytytkach czy jakiś łańcuszkach w ostateczności. Za kilka dni robie im kolejnego fryzjera I najwyzej połamie te najwyższe. Po za tym ładnie zdrowo 🙂 6 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,018 Napisano Piątek o 17:30 (edytowane) Połamałem dzisiaj jedna wariatkę bo urosła skubana na 150cm i siedziała w lampie, która z resztą już wisi na trytytkach i wyzej nie pójdzie. Jak przeżyje to za 2-3 dni zrobie to samo na drugiej zawodniczce. Z dobrych wieści to szronik zaczyna się zgadzać 👌❄️ Edytowane Piątek o 17:31 przez Boczelli 4 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach