divi0000 61 Napisano 20 Października Siemka, Dzień 26/24 Podlane 1.5l + 3 ml grow + 4 ml bloom + 1.5 ml top, ogólnie od wtorku były podlane jeszcze z dwa razy. Dziś mnie tak zastanowiło, bo to jest Danger Zones, I wydaje mi się, że kwitnie naprawdę ładnie, pąki są jędrne, itp, widać :), ale White Widow, też na początku miał jakby jedrniejsze, bardziej pulchne pąki, a teraz takie jakieś nie jakie, i dużo ciemnych włosków, czy wszystko ok? Czy może coś nie tak robię? Ogólnie prócz tego nie, zauważyłem niczego nie pokojacego. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 20 Października Już nie dawaj grow. Rośliny nabite azotem jak PKS do Lichenia 😉. Przez nadmiar azotu pąki mogą być nie takie jakich oczekujesz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano 23 Października Dzień 29/27 White Widow podlana sama woda 1l o pH +/- 6.2 Danger Zone 1l + 1.5 ml bloom + 0.8 ml top, White, w tym tygodniu dostanie sama tylko wodę, chce glebę z nawozu trochę wytegowac. Danger był podlewany tak samo jak White, więc w tym tygodniu dostanie trochę mniejsze dawki, nawozu. BioBizz Grow odstawiony 🙂 @WymiataczMega Pytanko, bo na White Widow, końcówki liści żółkną, to może być wina, tego że z Grow za bardzo leciałem? Nabite jak PKS, azotem? 😉 Danger ⚡ nabiera formy 🙂 White za to chyba w Licheniu formę zostawil, z mocherami 😜 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 23 Października Dokładnie od azotu takie. Aż się świecą 😉. Nic im nie będzie. Ładne sztuki 💚 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano 23 Października Aaa, sorry, zapomniałem dodać foty Danger⚡Dzięki 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Października @divi0000 jedź na samej wodzie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano 27 Października @Szym wczoraj podlewalem je po litrze wody na każdą, white widow sama woda, a danger z dodatkiem 2ml bloom i 0.8ml top, white widow lac woda, tak długo póki nie zacznie "poprawiać" swojej kondycji? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano 4 Listopada (edytowane) Dzień 41/39 Podlewane jak zawsze same bloom + top dziś poszło NPK. White widow jakoś bez zmian, a podlewany ponad tydzień sama woda teraz od dwóch podlane z bloom o top, raz w mniejszej dawce, drugi raz jak danger zone. Ogólnie jak podlewam staram się sprawdzać donice, po wadze, aby nie przelać, danger w miarę rośnie ale nie jest za mały? Bo o white nie wspomnę... I zaczynam się martwic, bo podrucent mówi że gdzieś w okolicach 55-60 dzień ścinka, a dwa tyg wcześniej ziemię płukać woda, a one nie wyglądają aby za dwa - trzy tyg były gotowe? Nie wiem co myśleć? Bo chyba jeszcze dość sporo czasu im potrzeba? Edytowane 4 Listopada przez divi0000 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 351 Napisano 4 Listopada Zajebiście to wygląda, dobrze że więcej nic nie obcinales, z popcornu wyrosły topki 👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano 13 Listopada Dzień 48/46 Ostatnio podlewane już bez bloom, sam top, White Widow przy kwiecie, jest ciemny, i wchodzi na listki, i końcówki liści mi jakby spaliło? Za dużo czegoś? Danger Zone, chyba w miarę ok, nie licząc tego jednego listka, Wiem, gdzie popełniłem błędy, ale żeby aż taka różnica była, między Paniami? Gdzie White był dwa tygodnie dłużej na wege, a podlewane i o przyrządzane tak samo? A wygląda według mnie dużo gorzej. 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano Niedziela o 09:46 Hejka, mam problem, pojawiła się pleśń czy grzyb, wiem gdzie jest problem, ale nie zbije wilgotności, wentylatory mieszające dopiero zamówiłem, a sam wyciąg z filtrem nie dał rady xD teraz pytanie czy szczyt zaatakowany przez grzyba uciąć? Czy pozbyć się i zostawić? Teraz zrobiłem przewiew w namiocie i jest lepiej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano Niedziela o 10:49 Ile chcesz je jeszcze trzymać? Wytnij ten szczyt żeby zarodniki się nie roznosiły. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano Poniedziałek o 14:17 @WymiataczMega no właśnie, nie wiem dziś sprawdziłem je pod mikroskopem, white widow na listkach takich małych niby gotowa, ale na kwiatach są mleczno- z przewagą przezroczystych, danger na pewno nie gotowa, większość zdecydowana przezroczysta, tak mi się wydaje, Danger się trzyma, ale white widow, sam niewiem, patrzę i sprawdzam czy się nie pojawiają nowe zarodki pleśni... Ale kwiaty wyglądają kiepsko. Pierwsza to We druga danger @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano Poniedziałek o 14:49 @divi0000 elo. Jak nie jestem pewien co z kolorem trichomów to biorę topka z dołu na test. Suszę na szybko i próbuje 😎. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 351 Napisano 16 godzin temu Jak się pojawiła pleśń to tnij wszystko i nie patrz czy doszło czy nie bo spleśniałe będzie wszystko jak będziesz czekał, tym bardziej że masz problem z wilgocią 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 61 Napisano 7 godzin temu Ogólnie mam pytanie, bo od kwiata, liście ciemnieją? Co może być powodem? White widow, no cóż jeszcze jest, ucielem jeden szyt, suszę, wpierw przetestuje 🙂 nie mam serca, tak po prostu wyjebać xD Danger jak na zdjęciach. Podlewane sama, woda, wjechał wentylator mieszający, od czasu podkręcenia mocy wyciągu, z pleśnią nie widzę problemu, wilgotność dalej wysoka, ale nie pojawiają się nowe, miejsca, zarodników, więc troszkę spokojniejszy jestem o Danger, ⚡ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach