divi0000 56 Napisano 27 Sierpnia Siemka, trochę po czasie, ale kolega z innej fotorelacji mnie zmotywował, do założenia własnej xD A więc tak, na początek kilka informacji 🙂 obecna chałupa dwóch Pań to Royal Room 40x40x120, czekam za również Royal'em ale C100s, 100x50x160, jeszcze dziś powinno się udac 🙂 Lampa na pokładzie Mars Hydro TS 600, wymieniona na Grow the Jungle Nemesis 200w, on the way. Nawilżacz Mars Hydro 5l Wentylacja wyciąg łazienkowy 100m3, w planach modernizacja 😛 Nawozy z jakich korzystam biobizz grow, bloom, top, Pk 13/14 Warunki jakie staram się utrzymać 25C, i 60% wilgotności, z temperaturą wiadomo jak bywa, zwłaszcza podczas upałów :/ Trochę o mnie, ale nie za dużo, jest to moja druga uprawa 🙂 więc wszelkie rady, mile widziane, chamstwo nara, ale tutaj nie ma chamstwa, łączy nas jedna pasja 😉 Danger Zone -> poszedl do ziemi 14.08, obok koleżanka White Widow obie żeńskie, WW pokazała sie 28.07, obecnie podlewana mieszanka 1l wody + 2ml biobizz grow, dziele 200-300ml dla Danger'a i 700-800ml dla WW, co drugi dzień. Wydaje mi się, że rosną naprawdę fajnie 🙂 Odnośnie WW, 18.08 w 21 dzień, przesadziłem do większej doniczki materiałowej 11l, odciąłem dolne liście, i z 3 inne przeszkadzające, i na szczyt zrobiony lst 25.08 Danger Zone narazie kwitnie bez ingerencji. Pierwsze zdjęcie 16.08, drugie 20.08 -> dwa dni po przesadzeniu, i defoliacji, wydaje mi się że miała wtedy trochę sucho, i trzecie 25.08 wygielem sam szczyt. Dzisiaj, później wstawię, z dzisiaj, :P czekam za tym kurierem :d 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 56 Napisano 27 Sierpnia WW ma dziś 31 dni, tylko podlana 600ml + biobizz grow, Danger 13 dni przesadzona, w donice docelową, podlana 600ml + biobizz grow, oby dwie trafiły do nowej chałupy 🙂 100x50, czekam jeszcze za lampa. Zdjęcia już z dzisiaj. Danger troche oklapl, ale to chyba na przesadzanie. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,249 Napisano 27 Sierpnia (edytowane) Od tego nowego leda nie wymagaj cudow🙂 niedawno czytalem test tej lamy, ktory wklejam ponizej Witam🙂 Dziś obiecany test Grow The Jungle Nemesis 200w Części osób zapewne nie spodoba się wynik Na początek moją ogólna ocena Minusy: -Lampa poprzez swój kształt nierównomiernie oświetla namiot co widać w namiocie 80x80 -Bardzo wysoka temperatura pracy Po godzinie można się poparzyć -Producent chcąc ciąć koszta pozbył się dystansu pomiędzy płytą led a zasilaczem co jeszcze bardziej podnosi temperaturę i szybciej degraduje diody -Niska efektywność (zalecany namiot max 70x70) Plusy: -Ładny design -Poprawione okablowanie w porównaniu do poprzednich wersji Moim zdaniem lampa mocno przehajpowana Poniżej dwa pomiary w namiotach 60x60 i 80x80 Wysokość do miernika 30cm Do podłogi 40cm Za niedługo kolejne testy Pozdrawiam i z fartem👊 Edytowane 27 Sierpnia przez moonka 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 27 Sierpnia Dla dwóch możesz spróbować Marsem świecić. Na flo ewentualnie tą drugą przez jakiś czas😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 56 Napisano 28 Sierpnia @moonka Z minusem, że przez swój kształt, nierównomiernie oświetla 80x80, no kurde prostokątna lampa do kwadratowego namiotu? Nawet producent, zaleca na 80x80 lampę kwadratowa, dlatego ja brałem namiot w prostokąt, odpowiada mi kształtem i tak samo lampa pod namiot. A więc tak ogólnie doszła, pierwsze wrażenia ok, ale duże rozczarowanie, z mojej strony, że nie ma w zestawie zawieszeń, drugi dla mnie minus, na "pokrętle od mocy" mogli dać podziałkę, np 25%, 50%, 75% no i max, a tak muszę patrzeć na pobór mocy 😜 no kurcze wedlug mnie, powinno być, ale to moje odczucie. Dziś tylko podmienilem lampę, bez żadnych działań z Paniami. Przetestuje tego Nemesis, wiadomo cudów się nie spodziewam, ale ma robić robotę, adekwatna do ceny :d nie mniej nie więcej, ogólnie po wiele zawirowaniach bo miałem brać namiot 80x40 z lampą 150w w prostokąt, wyszedł growbox prezentujacy się jak powyżej i poniżej, chciałbym tylko aby pod trzy krzaczki dawał normalnie radę 🙂 Aaa lampa póki co ustawiona na moc 125-130W na wysokości 30cm od szczytu WW. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 28 Sierpnia @divi0000 miał być 80x40 a jaki jednak jest? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 56 Napisano 28 Sierpnia @Boczelli Nie dużo, większy ale 100x50x160, to myślę że jeden nemesis powinien ogarnąć sytuację 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 29 Sierpnia @divi0000 da rade ta lampa 👍3.duze rosliny tez wejda na lajcie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 56 Napisano 29 Sierpnia Dzien dla WW - 33, Dziś dalem 3ml grow'a na 1,5l wody, White podlana około 800ml, zrobiony jeśli można nazwać to treningiem, to LST :), oraz chyba trochę poszaleć w fryzjera, czekam na waszą opinię. Dzien Danger'a -15, podlana około 700mln oraz leciutki LST. Mam też pytanie bardziej pro forma, wczoraj jak zmieniałem lampę, podłączyłem nie w te gniazdo, i na noc roślinka nie poszła spać, nic się nie stanie jak jedna nocka będzie nie przespana? Są to żeńskie, nie automaty. Dzięki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 56 Napisano 31 Sierpnia Dzieñ 35/17 dla Pań, Panie pod karmione, mieszanka 1,5l wody + 2,5ml grow, więcej dostała wiadomo White. Tutaj kurcze na listku pojawiły się lekkie plamki, 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 31 Sierpnia Calmag dajesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 56 Napisano 31 Sierpnia @WymiataczMega nie, obecnie tylko grow, powiem szczerze więcej, że nie posiadam, na stanie, rozumiem że zaopatrzyć się? 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 31 Sierpnia Jak pod LEDem uprawiasz to warto. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 56 Napisano 2 Września Dzień 37/19 Panie pod karmione, mieszanka 1,5l wody + 3ml grow. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 2 Września @divi0000 nie masz lampy za nisko? Bo troche sałata się robi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 56 Napisano 2 Września @Boczelli Wiesz co, nie wiem, wisi 30cm od szczytu, skręcona na 50%, podnieść ja? Lub przykręcić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 2 Września Podnieś lampę. Zawsze wygodniej robić przy wyższych chwastach 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 56 Napisano 2 Września @WymiataczMega 40-45cm? Będzie si? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 2 Września (edytowane) @divi0000 podnies, daj 45cm i obserwuj Edytowane 2 Września przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 56 Napisano 2 Września @Boczelli Lampa podniesiona na 45-50cm 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach