Geek 2 Napisano 27 Sierpnia (edytowane) Cześć! Zaczynam swoją pierwszą uprawę i chciałbym jak najwięcej porad i cennych uwag. Liczę na waszą pomoc 🙂 Sprzęt jaki posiadam dodam w formacie zdjęcia, ponieważ chce żeby wszystko było uwzględnione. Doniczki: 11L / Ziemia: BioBizz Light-Mix / Nawozy: Biobizz Try-Pack Indoor Panny : 2x Auto AK47 2.0 i Cheese XL Auto Trening który zamierzam: LST, myślałem żeby zrobić topping+lst ale widzę, że dużo osób odradza na auto robić topping Szczegółowe info: Panny wyszły dnia 25.08, podlewane wodą kranową (odstana 24h, niestety miernik pH i regulator w drodze do mnie), lampa moc 20% i 40 cm od szczytu doniczki (18/6), temp dzień: 25.5-26.5 wilgotność 60-75% | temp noc: 25 wilgotność 60-64% , wyciąg odpalony na minimum, mieszający identycznie skierowany w stronę donic. Moje pytania na start: 1. Ile ml mniej więcej podlewać i czas (dużo szukałem i każdy inaczej pisze)? 2. Czy lampa na ten moment dobrze jest ustawiona i jakie ustawienia polecacie na kolejne etapy? 3. Jakie najlepiej dokupić nawozy do mojej uprawy? 4. Trzymać ten upośledzony kiełek AK47? / Foty przed podlaniem (zraszam je 2 razy dziennie na czuja i czekam aż ziemia wyschnie) Edytowane 27 Sierpnia przez Geek 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,233 Napisano 27 Sierpnia @Geek jeśli chodzi o podlewanie każdy będzie pisał inaczej więc musisz sam to wyczuć. Lepiej przesuszyć niż przelać, w pierwszych dniach ja podlewam kilka łyżek dziennie. 2. Aby doradzić coś z lampą napisz najpierw jakie lampa ma opcje ustawień i na której z nich teraz śmiga. 3. Możesz dokupić jakieś pk na kwitnienie, najlepiej też organiczne skoro na biobizza się zdecydowałeś. 4. Jeśli Ci nie przeszkadza to trzymaj, moze tak czy inaczej bedziesz musial go potem wywalić, a może bedzie najlepszy ze wszystkich. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,468 Napisano 27 Sierpnia (edytowane) Narazie pryskaj 2-3, razy dziennie tak jak robisz do tej pory ew podlej im kawałek obok lodygi po 50-100ml. Lampa jest ok. Do tego try packa mozesz dokupic calmag I jakies pk, ew root juice. Trzymaj go poki co jak nie masz nic na zamianę, moze sie jeszcze ogarnie Edytowane 27 Sierpnia przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,486 Napisano 27 Sierpnia Lampa na 25% i 30cm. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geek 2 Napisano 27 Sierpnia Na wstępie już chciałbym podziękować za pierwsze podpowiedzi. Co do nawozów, to może być Biobizz CalMag i Canna PK 13/14? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,468 Napisano 28 Sierpnia @Geek jak już uprawiasz organicznie to przy tym zostan, polecam bio pk 5/8 biotabs @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach