Gonzo 2 Napisano 16 Sierpnia Witam Miałem zamiar nie zawracać nikomu du.., jednak przerasta mnie to i potrzebuje pomocy. Jadę na Biotabs ie, roślinki to 1. 20 maj Critical kush 20l donica 2. 1 czerwiec Buble Gum 20l donica 3. 1 czerwiec Banana Purple automat 12l donica. Ziemia 60%,perlit 40%, woda deszczówka-ph nigdy nie sprawdzałem. Początkowo były w tunelu z poliwęglanu. Z racji, że mieszkam koło Hamburga jest tutaj legalna uprawa, ale... Sąsiadom zapach nie odpowiadał i dwa tygodnie temu przeniosłem je do foliowego tuneliku i założyłem filtr weglowy. W planach był box, ale nie miałem odpowiedniego miejsca. Przeżyłem z moimi Paniami ślimaki, muszki, jakieś inne robale częściowo grzyba. (zdjęcie preparatu) (zdjęcie liści-obecnie kilka ma) Mogły zarazić się od pomidorów jakimś świństwem? Stoją niedaleko. Pogoda u mnie to porażka ; raz świeci słońce jak szalone (ponad 40*)to za chwilę leje deszcz(wilgoc prawie 80%). Wysoka temperatura w dzień a w nocy strasznie wilgotno i zimno 10-15*. Obecnie jest pochmurno, na zewnątrz 70% wilgoci i wewnątrz prawie tyle samo. Kilka dni temu zasililem 2 i 3 Silicium Flash i wylazło coś jak kożuch - pleśń. (zdjęcie) Zastanawiam się nad zakupem osuszacza,czy nie będzie to"skórka za wyprawke"? Będę wentylowal i osuszał powietrze, które ma 70-80% wilgoci. Może poprostu dać sobie spokój. Przy takich warunkach to nikłe szanse na zbiory. Będę wdzięczny za porady. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 16 Sierpnia 4 godziny temu, Gonzo napisał: Mogły zarazić się od pomidorów jakimś świństwem? Stoją niedaleko. mogły to zamknięte jest ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 17 Sierpnia Wszystko zależy od pogody. Staram się jak najlepiej to wentylowac, jak widać z mizerny skutkiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 17 Sierpnia @Gonzo tam słońce chyba za dobrze nie dochodzi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 17 Sierpnia Zgadza się, rewelacji nie ma. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 25 Sierpnia W dniu 17/08/2024 o 15:38, Gonzo napisał: Zgadza się, rewelacji nie ma. no to krzaki nie rozwiną się jak trzeba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 22 Września Witam ponownie. Jak 1 września zobaczyłem, że zaczynają kwitnąć to postanowiłem dalej to ciągnąć. Może coś z tego będzie. Zrobiłem miejsce w pokoju i zmodernizowalem foliaka. Kupiona mars hydro FC e4800,mieszacz harden highpro12w 20cm, osuszacz powietrza(16L/24h) Świecę 12/12 na 75%mocy. Wilgotność +/- 50% Podlewam biotabs pk 5-8 Pryskalem tym niemieckim płynem na robactwo(roztocza) i olejkiem neem. Nie wiem czy pryskać teraz jak kwitnie? Sporo liści usuwam co kilka dni(uszkodzonych-martwych) . Nie wiem jaka ilość jest normalna? Nie mogę dodać więcej zdjęć, pomimo że nie przekroczyłem limitu🤷♂️ https://ibb.co/4pgYWhM https://ibb.co/rkqF7V3 https://ibb.co/5jywCSy https://ibb.co/cgmMS90 https://ibb.co/yP8Lwjj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 72 Napisano 22 Września @Gonzo Jak już kwitną i zawiązują się kwiaty daj sobie spokój z opryskami. Ogarnij sobie żółte lepy i porozkładane sobie je gdzie się da. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 351 Napisano 22 Września @Gonzo czasami trzeba odświeżyć stronę i dalej działa dodawanie zdjęć, jak już zaczyna kwitnąć to nie pryskaj bo później to palić będziesz 🫣 niższą temperaturę w boksie postaraj się zrobić to robactwo sie tak nie rozwija, lepy żółte, i rob tak żeby ziemia w doniczkach na wierzchu nie była długo mokra 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 22 Września Zdjęcie z numerem 2, nie zaciekawie to wygląda? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 72 Napisano 22 Września @Gonzo mi to wygląda na mączniaka . Sprawdź od dołu liście i łodygi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 22 Września (edytowane) 22 minuty temu, swistbuds napisał: @Gonzo mi to wygląda na mączniaka . Sprawdź od dołu liście i łodygi Na szczęście nie, roztocza. Odciąłem liścia i oglądałem (okulary jubilerskue), pajęczyna jest, spacerują sobie i pałaszują. Jak pisałes wcześniej, nie pryskać to przyjdzie mi z nimi żyć. 🤷♂️ Zdjęcie czwarte, te "po przypalanie" krawędzie? Edytowane 22 Września przez Gonzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 72 Napisano 22 Września @Gonzo @Gonzo @Gonzo Nigdy nie miałem roztoczy u siebie to nie mogę Ci pomóc za bardzo. Sam z Ciekawości wpisałem w google i wyskoczył taki artykuł. https://www.weedweek.pl/zwalczanie-i-zapobieganie-pojawienia-sie-roztocza-w-uprawie/ przeczytaj może coś Ci pomoże @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 22 Września @Gonzo mi to bardziej wyglada na przedziorki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 22 Września Zwał jak zwał;postaram się delikatnie opryskać olejkiem i kupię Amblyseius cucumeris. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 22 Września Na olej neem juz za pozno 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 1 Października (edytowane) Co z nim zrobić? Przez jakiś czas był oparty o ścianę-folie. Przypaliło go czy to już pleśń? Tylko ten jeden. Edytowane 1 Października przez Gonzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 1 Października (edytowane) Na innych też wyłazi. Ciekawe, czy niewiedza zwalnia od zamieszczania takich postów? 😄 Edytowane 1 Października przez Gonzo Niewiedza🤦♂️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 1 Października (edytowane) @Gonzo jaką masz wilgotność w boxie, tmp itd? Te końcówki kruszą się? Wg mnie to jeszcze nie pleśń ale wklej dla pewniści jakieś lepsze zdjęcie, wycentruj ten element w dobrym świetle. A co do reszty zmian, napisz czym je karmisz itd itp bo nie chce mi się kuli wyciągać żeby to sprawdzić. 😉🔮 Wklej tez zdjęcie całości. Edytowane 1 Października przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 1 Października (edytowane) Lepszych to już zdjęć nie zrobię 😋 Kruszą się. Wilgotność w nocy ok 50,w dzień 40.Temperatura w nocy 20-24,w dzień ok 27. Ciezko mi coś lepszego zrobić. Głodne są, boję się przelać. Często liście trochę obwieszają się i nie wiem czy to z przelania czy braku wody 🤦♂️(widać na zdjęciach) Podlewam pk2-5-8,ostatnio dostały siliciumflash+orgatrex i bactrex. Była raz herbatka. Lampy na 100%,sporo ciepła generują, ale fajnie wilgoć znika nawet czasami poniżej 40% Edytowane 1 Października przez Gonzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach